Falkland, ta pierwsza cywilna emka faktycznie jakaś dziwna, też takiej jeszcze nie widziałem. Po pierwsze kolor (ale to nieistotne, cywilki mają paletę odcieni szeroką jak tęcza), po drugie ma zintegrowaną podpinkę (i do tego o fakturze baranka) i na ostatek na lewym rękawie jeszcze jak widzę naszyte velcro na naszywkę.
Nie zdziwię się jak pewnego dnia marketingowcy Alphy aby zwiększyć sprzedaż wpadną na pomysł dodania ćwieków i jeszcze na plecach pasów fluoroscencyjnych...
Z ociepleniem na stałe Alpha robiła już kurtki. Były w stylu wojskowym, ale były zupełnie inne niż oryginalna emka. A tutaj krój identyczny + do tego ocieplenie na stałe.
poszło zapytanie ,ale wydaje mi się to wątpliwe aby sobie od tak leżały w sklepie skoro niektórzy forumowicze czekali aż 2 lata na pojawienie się tego rozmiaru na allegro i kupili na licytacji mniej wiecej w takiej samej cenie.
Ja tam popelinę mam za darmo. Wystarczy tylko że pójdę do pracy... :-)
~trojanman
Musisz po porostu poczekać te 2 lata tak jak inni :P Dałem za nie ok. 400, ale nie patrzyłem już na cenę. Cieszyłem się że ktoś w ogóle chciał je sprzedać ;-)
Trojanman, zapytaj na Allegro sprzedawcę o nicku Paragraf22sc - on ma zawsze kilka nowych par spodni M-65 oliwkowozielonych, swoje zresztą też od niego wziąłem (M-L za 249zł). Teraz nie ma L-R ale jak zapytasz może Ci załatwi.
Nie wiem jaki masz budżet ale nowe oliwki powyżej 300zł są już moim zdaniem przepłacone (no chyba, że to nie Winfieldy, których jest 90% w ofertach tylko unikaty typu California Girlswear, Inc., R. L. Davis Mfg. Co., Inc.albo G.B. MFRS., Inc.).
Te z E-Bay'a wspomniane przez Ciebie to mój kontrakt, bardzo powszechnie sprzedawany, więc za oferowaną cenę to dobra okazja. Tylko sprzedawca przesadził z tym Wietnamem bo to kontrakt z 74r. a wojna skończyła się rok wcześniej.
kupowałem już wiele razy na ebayu i nigdy nie płacilem cła.czy czasem nie jest to zależne od wartości towaru ? jeśli dojdzie ten vat to nie ma sensu kupować używane portki za tyle kasy. dochodzi jeszcze ryzyko że może być coś nie tak
Lazar, fajna ta kurtka USAF L-L Johna Ownbeya, przymierzałem się do niej w zeszłym miesiącu, ale środki poszły na inne fanty. Gościu co chwila zmienia cenę, teraz jest za 449zł, a był moment kiedy chciał za nią 299 zł.
Ta kurtka USAF to bardzo rzadki okaz. Produkowali ją tylko parę lat, a nie tak jak emki że szyli dziesiątkami tysiącami sztuk. Podobną na allegro widziałem kilka lat temu i poszła w licytacji chyba jakoś za 500-600. Kupiłbym ją bo mój rozmiar, ale niestety ostatnio mam inne wydatki :( Może zapytam sprzedającego, czy mogę kupić ją teraz a zapłacić dopiero za jakiś czas. Niektórzy na to idą ;-)
Allegro to istne "Miasto Bezprawia"!! Licytowałem kontraktową N3B z szansą na super cenę a sprzedawca na kilka minut przed końcem odwołał oferty z powodu "poplamienia kurtki". Jaki kraj takie obyczaje... 8-X
ta kurtka USAF to taka lotnicza wersja emek zanim bezpowrotnie zastąpiła ją M-65, może i nie wygląda wyjątkowo pociągajaco pod względem stylistycznym, ale jest ciekawa bo rzadka i nietypowa. Fakland - to także mój rozmiar i kto wie...
Trojanman, nie trać wiary, cała właśnie przyjemność tkwi w poszukiwaniu, przebieraniu, licytowaniu, czekaniu, napięciu kiedy dotrze paczka, itd...
Ja na swoje spodnie TCU ERDL czekałem rok, ale radości z udanego zakupu nie zamieniłbym na nic innego i dla takich chwil warto czekać nawet i 2 lata. W końcu znajdziesz te oliwkowe emki L-R. Ja mam chyba nawet bardziej nietypowy rozmiar na spodnie (M-L), łatwo nie jest, ale nie ma co narzekać.
A parki N3B w rozm. Large do dziś nie udało mi się upolować więc cała zabawa wciąż przede mną...
ziomek_z_lasu zapytaj o kurtki lukabest wczoraj właśnie dostał przesyłkę a w niej "( 2x Alpha kontrakt z 1972 roku LR-nowe, 2 x M51 XLR nowe, Alpha M65 MLong z 1969 nowa...,B3 nowa w Large Regular...i kilka innych.
Prawie 3,500 $ za podpis Stallone, nieźle, bo kurtka to cywilna Alpha zrobiona na tą z filmu First blood, z krzywo naszytymi kieszeniami (myślałem, że tylko w kontraktowych się to zdarza)