Tak, pamiętam, nieprecyzyjnie się wypowiedziałem - chodziło mi o fakt braku kontraktu dla US Army, a to wydawałoby się logiczne skoro były szyte w oliwce, Woodland, Desert 3-color i UCP.
Ale w armii USA zdarzały się różne rzeczy trudne do racjonalnego wyjaśnienia, przykładowo to, że mundury DCU (właściwie DBDU) Desert 6-color występowały jedynie w NyCo twill (gruby materiał, zero przewiewności) a kamo było przecież stosowane na pustyni! Tak samo jak umundurowanie NWU "blueberry" blue/gray Type I dla US Navy - ta sama historia a żołnierze żalili się, że można się było ugotować w takim ciuchu (i dlatego teraz poniekąd zmieniają na NWU AOR2 Type III/Woodland w ripstop).
Nie nie moje, ale dobra cena więc zamieściłem tu, może ktoś szuka? czy będzie pasował do M-ki? nie wiem bo nie przypinałem nigdy. Może ktoś z forum będzie w temacie.
Falkland -Ta bluza TCU była przez chwile po 350 plus przesyłka,Nie wiem może gość za dużo naoglądał się zagranicznych cen i mu ciągle wychodzi większa kwota.Była wcześniej nawet za 500.Ta cena to już czysta parodia.
Ja podobną kamizelkę zrobiłem z przyciasnej holenderki, dałem kilka naszywek i jest to teraz mój najfajniejszy ciuch. Już kilka osób chciało ją ode mnie odkupić :D
Z tego co wiem amerykańska firma Emar specjalizująca się w produkcji zamków już nie istnieje natomiast kiedyś była równorzędna wobec takich marek jak Scovill, Talon, Crown, Prentice, Conmar, Ich produkty były używane zarówno w wielu kontraktach jak i w ciuchach na rynek cywilny (kurtki motocyklowe, lotnicze, itd.).