Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Autentyk czy podróbka (kopia)
  • Z takimi metkami to widziałem kontrakty ale bez loga!.Jest ich chyba najwięcej firmy Tennessee Apparel Corp

:-?
    image

A tu Alphy jedyna jaką mi się udało znaleźć
    image 
  • No właśnie!
    Kurtka 73'' srebrny zamek :) ,metka Issachar Manufacturing Co z 78''.
    Zdjęcia ,,Groch z kapustą,,
    Raczej ominąć z daleka.

• Producent jest ok,tylko zamieszczone zdjęcia pochodzą a dwóch różnych kurtek.Powiększona metka z producentem "Issachar.......",to nie ta sama metka na zdjęciu kurtki z rozpiętym zamkiem (zdjęcie 7).Druga rzecz-dwa zdjęcia i dwie różne taśmy US Army,z różnych okresów,.Pozdrawiam
  • Issachar Manufacturing.
    Dwa razy kontrakt; DLA 100-78-C-1205 i DLA 100-80-C-2482 z ,,Bazy danych.....,, Andrzeja McMurphy :)
  • Lobo47

Andrzej ale kurtka ze "srebrnym" zamkiem to nie jest Issachar...to prawdopodobnie Apparel,ale sprawdze to dokładnie w weekend

• Jeśli to Apparel to będzie z 69'' lub 68'' , a srebrne zamki to na pewno też kurtka nie jest z 73'' jak wynika z opisu i też nie kurtka Issachar.... .Trochę to zakręcona aukcja :)

Mam fote kurtki Apparel z metką i .....raczej rocznik 68'' odpada, jest inna (metka).
    image

• To wygląda na cywilną wersje Apparela z "srebrnym" zamkiem.....Intercon Apparel  Corp.
  • Czy o takiej Marek myślisz?
    image
  • Tak sadzę,chociaż nie ma 100% pewności ,ponieważ zdjęcia z aukcji sa miernej jakości i jak napisałem wcześniej -jedna aukcja i dwie kurtki...
  • Cześć, chłopcy. Intercon Apparel Corp. był w końcu lat 60. i na początku 70. spółką Alphy Industries przeznaczoną wyłącznie do produkcji odzieży na rynek komercyjny (informacja w "Amerykańskiej kurtce..." - strona 12-13, przypis 37). 

Firma Apparel Corp. Of America to inna historia. Jej kurtka DSA 100-68-C-0411 kupiona w Krakowie w barze McDonaldsa na ulicy Floriańskiej:

image

Ciekawa rzecz, jak się wpisze do wyszukiwarki Federal Trade Commission numer identyfikacyjny widniejący na metce kurtki kontraktowej Apparel Corp. Of America (WPL 5829), ukazują się dane: Southern Athletic Co., Inc., 1021 White Ave., Knoxville, Tennessee. Apparel Corp. Of America produkował kurtki kontraktowe w roku 1968 i 1969. W roku 1970 znika z listy kontraktorów, a pojawia się na niej Southern Athletic, Inc. Czyżby Apparel Corp. Of. America był przez pewien czas spółką satelicką Southern Athletic Company? Numer identyfikacyjny jest nadawany firmom amerykańskim produkującym wyroby tekstylne, wełniane. Firmy mogą umieszczać na etykietach ten numer zamiast nazwy. Pozdrowienia. 

• WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJĘ za pomoc !!!!!!!

• Wyrób firmy ATLANCO :)
    image
  • Bardzo ładna kopia.
  • Jest w stanie mi ktoś powiedzieć czy to na pewno kontrakt?
    image

• Wygląda na kontrakt. Do pełni szczęścia jeszcze numer NSN by się przydał. Powinien być na metce z rozmiarówką.
  • Właśnie sprawdziłem ten nsn i wygląda na kontrakt.
    http://www.parttarget.com/8415-01-099-7861_8415010997861_MIL-T-43497.html
  • No to by się wszystko zgadzało :)
  • Cześć

Czy to jest kontrakt ?

imageimageimage

image

• To kontrakt. Autentyczność kurtek M-65, tzn. ich "kontraktowość", można m.in. sprawdzić w "Bazie danych o kontraktowych kurtkach M-65 OG-107": http://m65og107.kompromis.net/ 
  • Dzięki mcm , a czy warta jest w tym stanie 2 stów ?
  • Dwie stówy za kontraktową przechodzoną kurtkę, nie wydaje mi się zbyt wygórowaną ceną. Ale diabeł leży w szczegółach. Zdjęcia są nienajlepsze. Poza tym nie widać newralgicznego miejsca w kurtce, a mianowicie dolnej części listwy (taśmy) zamka. Rozerwanie w tym miejscu dyskwalifikowałoby kurtkę, ponieważ po pewnym czasie nie dałoby się jej zapiąć na zamek. Dobrze jest się upewnić, że listwa na swym dolnym końcu jest nienaruszona. Trzeba też zapytać sprzedającego, czy emka ma kaptur (czasem sprzedawane są emki bez kaptura, bo ktoś go usunął). Jeśliby wszystko byłoby w porządku, myślę, że dwie stówki można by dać za tego Ownbeya.
  • Poprosiłem sprzedającego o dodatkowe zdjęcia oraz info o zamku i kapturze, poczekamy co odpisze
  • Właśnie, bardzo dobrze.
  • Tamtą odpuszczam stoi już ponad 300zl

Ale znalazłem coś takiego i ciekawi mnie czy to przypadkiem nie jest kontrakt ?

imageimageimageimage

• Nie ma kontraktów w kolorze czarnym.
    Numer kontraktu z kosmosu.
    Polyester w składzie materiału.
    Napis MADE IN U.S.A.
    Jeśli dobrze odczytałem NSN 8415010997838,to nr ten wskazuje na woodlanda.

• b-(

No... ja zgłupiałem :D McM, ratuj?
    Stawiam, że to wyrób cywilny :)
  • Cześć. 7P7 ma rację, nic dodać nic ująć.
  • Ok, dzięki za info, tą też odpuszczam
  • Marris, jeśli mogę coś poradzić, to odżałuj jeszcze dwie stówki i weź to: http://allegro.pl/kurtka-m65-us-army-medium-regular-i2012107362.html Satysfakcja gwarantowana.
  • Piękna Alpha! :)
  • Z pewnego źródła.
  • No bardzo ładna, ale w tej chwili nie mogę sobie pozwolić na m65 za 4 stówy, zapiszę sobie tego sprzedawce,mam na razie helikona i surplusa i to mi musi na razie starczyć, dzięki za pomoc  :-)
  • Marris: Lukabest nie zamyka swego sklepu, nie musisz się śpieszyć. Wspaniałej emki w Nowym Roku!
  • @marris zobacz jeszcze u kozik 72 
  • Panowie , czy m65 olive bez białej podszewki od środka to rzecz normalna ?
    Rocznik 76.
    image
    kontrakt winfield'a , sprawdzałem
  • Z tego co mi wiadomo - tak.
  • witam wszystkich posiadaczy kultowej kurtki M65 , jestem tu nowy i odrazu chciałem zapytac czy armia USA kiedykolwiek zamawiała kurtki M65 w kolorze czarnym .
  • Armia raczej nie, ale słyszano, że inne służby np. policyjne. Szczerze, to sam nie jestem pewien jak to z tymi czarnymi kontraktami było. Ktoś niby widział, ktoś słyszał, ale ja na oczy żadnego, czy też na zdjęciach, nie widziałem.
  • dzięki  ,  firma  nazywa  się   BROOKLYN   N.Y.    U.S.A.   czy  może  Kolega  napisac  pare  słów    co  to  za  firma  ,  czy  faktycznie  szyje  eMki  i  w  USA   ,  znalazłem  na  Allegro.

• ~rafi
    Jeśli możesz wrzuć linka od aukcji, lub fotki- zwłaszcza metki!
  • nie  wiem  co jest  grane  nie  moge  wklejc  zdjęcia  a  wszystko  robie  jak  w  instrukcji  , 

Jeśli się nie da wklej link do zdjęcia

• to ja zrobię za Ciebie :)
    image

image

Jeśli mowa o tych kurtkach za 90zł, to  raczej nie mam nic do powiedzenia :) .
    Bo nie wiem co powiedzieć! Może poza tym, że na pewno to nie jest wyrób dla wojska :)
    a raczej dla ludzi....... w cywilu :)

Widzę tam też wyroby M65 Gooldena start od 70zł
    image
    I Alphe z starą metką :) w camo trebark od 150zł start
    image
  • tak  zgadza  się  to  jest  ta  kurtka  , dzięki  ,  co  możecie  powiedziec  o  Tej  firmie  i  wogóle  co  Kto  może napisac .
  • Chcesz  kupić tą kurtkę ?
  • chciałem  rozeznać  sytuacje  czy  coś  Wam  wiadomo  na  temat tej  firmy  ,  pytam  ponieważ  chcę  kupić  eMke  w  kolorze  czarnym  , teraz  pytanie  tylko  jakiej  firmy . Miałem  dobre  pare  lat  orginalną  Emke  ale  przybyło  pare  kilo  i  musiałem  sprzedać  ale  sentymęnt  został  , teraz  Was  rozumiem  prawdziwych  eMkowiczów.

• Rafi: Na Twoim miejscu nie zaprzątałbym sobie głowy nazwą Brooklyn. Poszukaj Alphy z napisem na metce: "made in U.S.A.". Gdy otworzysz ten link: http://tiny.pl/hj1ft, zobaczysz fotografie cywilnych kurtek Alphy Industries uszytych jeszcze w Stanach - czyli z dużymi metkami "made in U.S.A." i małymi wszywkami "made in U.S.A." w dolnej kieszeni - w kolorze czarnym, granatowym i popielatym. Tego rodzaju kurtki szukaj, jeśli chodzi Ci o najlepszą w kolorze czarnym. Nie będzie łatwo ją zdobyć. Cena nowego egzemplarza może wynieść ok. 500 zł.
  • rafi,jeśli ja bym chciał czarną emkę to brałbym tą z  tego sklepu za 149zł.Materiał jest nyco.Płacić 500 za czarną alphę to trochę przesada(chociaż trafiają się lanserzy co kupują za 700):)
  • zgadza  się  ,  sentymęnt   sentymęntem  ale  nie  500zł  ,  nie  wiem  czemu  też  uparłem  sie  na  czarną  , chyba  dla  odmiany  ponieważ  w  oliwkowej  pare  lat  przedeptałem  ,  nie  napalam  się  coś  się  znajdzie  ,  tylko  uchroń  mnie   Boże   przed   eMkami  rodem   z...

• ... Państwa Środka ;)