Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!
~Lukabest
No ja wiem, że kurtka jest nowa. To widać. Ale czasem, z biegiem lat pojawia się jakiś rdzawy nalot na napach lub ośniedzenie (chyba źle to napisałem), czy utlenienie srebrnego zamka. Metalowe rzeczy ze starości często zmieniają swój wygląd. Często wstążka wisząca w maszynce suwaka jest mocno wypłowiała (tak było w mojej magazynowej parce) A z kolei inne stare kurtki wyglądają idealnie. Czyli o co chodzi? Trzeba kurtkę używać? Jeździć srebrnym zamkiem na co dzień, aby utlenienie się starło i aby suwak znowu się błyszczał tak jak po wyjściu z fabryki?
Zobaczymy jak się będę w niej czuł :) Ciekawe też jaki kolor dostanę? Bo w przypadku tych kurtek, było sporo odcieni tak samo jak w emkach. Do tych kurtek są też doczepiane kaptury, ale zdobycie ich graniczy z cudem. Na allegro tylko raz taki kapturek widziałem.
A co do gratisu, to jeśliby był to raczej coś w stylu "Ray Han" ;)
W mojej cywilnej kurtce suwak jest delikatnie pofałdowany. Tylko nie pamiętam, czy kiedy kurtka była zupełnie nowa to też tak było? Może po pierwszym praniu tak się zrobiło, gdyż kurtka się trochę biegnie a suwak zostaje przykładowo nienaruszony, bo jest z nylonu czy poliestru? Tak mi ostatnio powiedział krawiec, że ponoć od prania robi się taki właśnie pofałdowany suwak. Ale to w sumie dziwne, bo moja parka była już prana ze 2-3 razy a suwak jest prosty jak strzała. W innych emkach też widziałem idealnie proste suwaki.
Może to kwestia użytych przez producenta nici? :-?
~Jechu
Widzę że masz buciki Merrell Intercept :)
Miałem takie same, tylko że z membraną Gore-tex. Kupiłem je okazyjnie za 239 zł. z GO-Sporcie. Normalnie chodzą one po 399 zł. Trochę w nich pochodziłem, ale coś mnie uwierało. Te buty mają bardzo wąskie przody, więc to może przez to. Sprzedałem je na Allegro za 149 zł. - były prawie nowe. Nowy właściciel bardzo się ucieszył, a ja pozostałem bez butów, które były idealne na jesień. Teraz trochę żałuję że się ich pozbyłem :-/ Sprzedać tanio zawsze można, ale już kupić tanio to ciężka sprawa.
Miałem coś takiego.
Bardzo fajna kurtka. Jest to mój ulubiony kontrakt ;)
I widzę, że suwak masz idealnie naszyty i niepofałdowany. Jednak So-Sew to So-Sew... :)
Lukabest, te kurtki to Twoje nowe ciuchy, czy towar na sprzedaż? :D
Ostatnio stałem się posiadaczem:
1. Używanej i spranej parki m65 Vanderbilt z 1980 r. + podpinka z wełny od parki m51 + kaptur z jenota od parki m51.
2. Używanej zielonej, cywilnej emki m65 Alpha - "made in usa".
3. Nowej, magazynowej skośnej kurtki holenderki - olive.
4. Podpinki do emki m65 - Isratex, rozmiar XL.
Za wszystko zapłaciłem 187 zł. a wartość rynkowa tych ciuchów to ok. 450 - 500 zł. lub więcej... :D :D :D