"Niestety metki się nie ostały, ale jest to 100% oryginał, zapewniam to, ale kto się zna ten wie ze to nie kopia a epokowy oryginał'.
Nie ma metek, nie ma zamka oryginalnego(maszynki) przy powiększeniu widać jakieś kółko od kluczy + maszynka dziwnego pochodzenia podszewka jakaś "kusa" jakby ją coś obcięło.....powinna raczej być do samego końca długości kurtki, - tunel od troka ...nie spotkałem takiej. Taki to chyba autentyk....."niepełny" epokowy oryginał 75% :)
Wracając do linku z poprzedniej strony ( http://allegro.pl/kurtka-m65-oliv-wietnam-era-szara-podszewka-i2773722201.html ) Według mnie sama kurtka może być kontraktowa, ale po "reanimacji" a raczej po przeszczepie "organów" od dawcy, czyli innej M-ki. Wszyto podszewkę od mniejszego rozmiaru (stąd pewnie brak metki), napy przy zamku głównym też jakoś dziwnie jasne w stosunku do wieku, same zamki też zupełnie inne. Krótko mówiąc Frankenstein :D
Dzięki! ;) Tak myślałem, że coś nie jest hallo. Ale wolałem się jeszcze upewnić. Na suwaku niby Alpha jest napisane. Nie znam się na tym, ale wydaje mi się że Alpha też na metkach coś o osobie pisała. A tu nie ma nic. Jedyna zaleta to, dobry stan, dosyć fajny wygląd i cena 60 zł.
Chciałbym poradzić się ekspertów :) Poniżej link, kurtka ma sprane metki, w tym tą najważniejszą. Jesteście w stanie powiedzieć po reszcie zdjęć czy to kontrakt ?
Czy Wy patrzycie na metki? Jest przecież na zdjęciu osobna metka tylko z opisem materiału, czyli wiadomo, że to podróba. Po drugie od kiedy na metkach emek kontraktowych są napisy w jęz. niemieckim? To jakiś Teesar, Brandit, Texar albo inny szmelc - stąd ta cena.
Trafiłem anoraka na giełdzie. Firma kojarzy mi się z chińszczyzną, ale skład jest zacny NYCO 50/50. Poniżej zdjęcia. Cena żadna (10zl), więc nie szkoda, wykorzystam w terenie.Poniżej foty.
Nic nie myślimy, wrzuciłeś link, który wymaga logowania na Allegro, a potem przerzuca na stronę główną Allegro lokalnie, więc ciężko zobaczyć co tam było. Daj dobry link albo zrzut ekranu, to może.
Cześć, tak jak w temacie, kopia czy oryginał? Pierwszy raz spotykam się z tym producentem i zastanawiam się czy był taki kontaktor? Niby nalazłem w sieci produkty przez nich robione dla amerykańskich kadetów, ale ogólnie niewiele info jest na ten temat.
Z wielu różnych sortów amerykańskich ja znam tylko ten kontrakt (dot. parki N-3B) wykonany przez Workroom For Designers, Inc. Firma pochodzi ze stanu Massachussets, w załączeniu link dot. jakiejś sprawy sądowej z lat 80. związanej z tym producentem odzieży (kwestie poniżania i zastraszania pracowników oraz związkowców firmy przez kierownictwo).
Nazwa firmy też jest niecodzienna, ale są też inni niemniej "intrygujący" kontraktorzy (London Bridge Trading, Source For Native American Products, Arkansas Lighthouse for the Blind).
aser243@, ta kurtka bedzie tyle warta za ile zostanie wylicytowana na aukcji - moim zdaniem za taką emkę to około 100 PLN można dostać [może nawet mniej].