Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Sklepy z militariami
  • A to swoją drogą :) Czekałem aż się odezwie :) No i jak już napisałem najpierw czeka mnie spory trening z grupą ze szkolenia.
  • jechu, szczerze - dawno żadnego sklepu z militariami nie odwiedziłem w Łodzi:-D Z pół roku jak nie więcej... :-S
    Wiem, że duży wybór, jeśli nie największy z łódzkich sklepów jest w Biała Broń czyli wojskowe.eu na Narutowicza, przy placu Dąbrowskiego.
    Co do Damgold to byłem tam ze dwa razy (ostatnio ponad rok temu :D ) - raz jak jeszcze byli przy Placu Niepodległości i raz jak już byli na Piotrkowskiej czyli w ścisłym centrum. Za dużego wyboru to nie było. Ciuchy głównie kontraktowe.
    Na Piotrkowskiej w lokalu po militaria.pl otworzył się już jakiś czas temu militar24.pl. Mają niekontraktowe rzeczy - odzież Helikona, Texara, Under armoura no i i duży wybór noży, scyzoryków, wiatrówek, broni i amunicji asg, gazy pieprzowe, pałki (w tym batony), proce i tego typu rzeczy; impregnaty do odzieży, środki odstraszające owady jak Mugga.
    Z tego co patrzyłem na necie jest też jakiś sklep na Tuwima ( też centrum) ale moja noga tam nigdy nie postała więc się nie wypowiem.
    Aha, na Piotrkowskiej w podwórzu chyba coś koło numeru 20-30 jest też sklepik z militariami i turystyką ale taki mały. Raz tam byłem. Oglądałem bluzę sfu Helikona.
    Myślę, że sporo się mogło pozmieniać z tego co pamiętam. Część sklepów być może zniknęła, może pojawiły się nowe. Nie śledzę tego na bieżąco.
    Co do piwka na Piotrkowskiej to czemu nie. Jak będziemy kompatybilni czasowo to Ci dobry lokal pokażę z piwami z całego (prawie) świata. Dużo knajp i barów i ogólnie lokali wszelkiej maści na Piotrkowskiej i przecznicach jest. Na pewno nie będziecie się z grupą nudzić ;)
  • Spoko.Dzięki za odpowiedź.Obadam sklepy bo będę urzędował na co dzień na na rogu Piłsudskiego i Piotrkowskiej więc blisko wspomnianych sklepów i przede wszystkim barów :) Odezwę się na priv. to się ugadamy.
    Pozdro.
  • Kojarzy może ktoś sklepy w Warszawie z używaną odzieżą gdzie często są militarne ciuchy?
    Sklepy typowo militarne które można łatwo w necie wynaleźć to nie mają szałowej oferty zarówno pod względem asortymentu jak i ceny. 
    Zaś w szmateksach to można czasami naprawdę perełki wynaleźć.
    Ostatnio byłem w niedzielę na wolumenie bo usłyszałem, że wtedy rozkładają się faceci z militariami. Niestety nie mieli nic specjalnego. A kurtki N3B które mieli to było badziewie mil-teca czy też innej firmy nie cieszącej się dobrą opinią bo już dokładnie nie pamiętam.
  • darksaber, nie jestem co prawda warszawiakiem ale na Allegro dość często wystawia ciuuchy wojskowe kolo o pseudonimie "Pawel6825" prowadzący sklep militarny w stolicy na Ursynowie niedaleko stacji metro Stokłosy. Patrząc po całościi oferuje mix kontraktów z wersjami cywilnymi.
  • Ten "Pawel6825" ma chyba najwyższe ceny na allegro. Nawet kurtka M65 DCU kosztowała ostatnio u niego ok. 500 zł. :-?
  • he, he, to prawda, gościu goli frajerów na wersjach cywilnych sprzedając je w cenie kontraktów...

• Ja ostatnio widziałem w Rambo w Warszawie jak gość kupował cywilną Alphe M65 za prawie 800 zeta.
  • Doktor, stare cywilne Alphy mimo, że już nie kontraktowe - warte były swej ceny (ten sam materiał, ten sam reżim technologiczny, nadal szyte w USA, na tej samej linii co bracia idący do wojska). Teraz Alpha się skomercjalizowała, działa jak globalna korporacja - idzie na ilość i chce zarabiać na starych sentymentach, mimo, że materiał już nie tej jakości, wykonanie też odbiega od marzeń a całość szyta w Turcji, Egipcie albo Chinach. 
    A cena wzięta z kosmosu...Jak widzę oferty na Allegro za 1000 zł i więcej to sam nie wiem czy śmiać się czy płakać.
    Z drugiej strony też nie wiem czy współczuć nabywcom ich naiwności, niewiedzy i lekkomyślności czy też cieszyć się, że osobiście nie biorę udziału w tym nędznym procederze nabijania kasy.
  • Zgadzam się. Ale nie wypada w sklepie odciągać kupującego od zakupu, więc musiałem siedzieć cicho. BYły tam kurtki M51 szyte przez Aplhe, ale aż odrzucały od siebie sposobem wykonania.
  • Ale jeśli ktoś pilnie poszukuje kurtki czarnej, khaki lub w rozmiarze XXL to innego wyjścia nie ma. Bo kontraktów czarnych ani khaki nie było,
    a rozmiar XXL w kontrakcie może i był, lecz nawet w internecie ciężko jest znaleźć jakiekolwiek zdjęcie takiej kurtki. To co dopiero taką kurtkę nabyć. A i pewnie cena takiego kontraktu byłaby wtedy tak wysoka, że przeciętny Kowalski i tak by tyle za nią nie zapłacił.
    Kupi Alfę za 500 zł. i tyle. Idzie, kupuje i ma od ręki. Tak jak skarpetki czy kalendarz na ścianę. Dla jednych emki to głęboka filozofia, a dla innych to tylko kolejny zakup odzienia wierzchniego. Więc bądźmy tolerancyjni i nie szykanujmy innych ;-)
  • Nie wiem czy zaglądaliście do tego sklepu internetowego

http://www.vintagetrends.com/military/thumbnails.asp?mode=all&MC=Military+Vintage&CA=Men&SC=Jackets%2FCoats&ST=M-65&SS=

Zdażają się tu fajne emki w przystępnych cenach.

• Widziałem ten sklep. Ale ponieważ szukałem M51/M43 to skupiłem się na jebaju.
  • Faktycznie. Ale bluza na mój rozmiar M51 kosztuje prawie 300$ i nie wiadomo ile kosztuje wysyłka.Bede na nią zaglądac co jakiś czas.
  • Vintagetrends - moja ulubiona strona. 
    Doktor - a propos kurtek M-51.Wspomniałeś, ze widziałeś w sklepie M-51 Alphy - to chyba nie możliwe bo nie znam choćby jednego kontraktu tej firmy dla armii USA. Chyba chodziło Ci o M-65?
  • panzer73 te M51 to były okropne kopie robione na wzór ale nie podobieństwo z jakiegoś takiego dziwnego materiału.
    A co do strony to kupowanie na podstawie jednego małego zdjęcia to jest loteria.
  • Zapraszamy do zapoznania się z naszym sklepem.

Sklep militarny ANHOL

Bez popierdułek ! Kupisz CZOŁG , i nie tylko .Zapraszamy
  • Zasadniczo nie popieramy reklamożerstwa na tym forum...
  • Czy lepiej wygląda jak się daje link nie do "swojego" chcąc pokazać coś komuś czy jak się pokazuje coś swojego ?
  • Zasadniczo to każdy link do jakiegokolwiek serwisu aukcyjnego czy strony firmowej też jest reklamą :) Tak jak było z facebookiem w telewizji. Strona firmowa jest taka sobie, a oferta odzieży wojskowej jest po prostu powalająca.
  • @ militariaanhol - zasadniczo lepiej to pierwsze ;)
    Patrz regulamin forum, punkt I.17 - "Na Forum obowiązuje zakaz reklamy. Jedynym działem w których można ogłaszać chęć sprzedaży/kupna/zamiany swojej odzieży, może być specjalnie ku temu stworzony dział dla użytkowników niebędących sprzedawcami i/lub właścicielami sklepów."

http://m65.org.pl/forum/discussion/6/regulamin-forum#Item_1
  • No to według regulaminu ja nie jestem właścicielem tego sklepu, więc...  ;-)

http://www.sklep.militariaanhol.pl/
  • Nie ma lipy! :)>-
    Nie ma emek:-L
  • Dzięki Falkland za link :)

Doktor - masz pełno innych sklepów z odzieżą , a my mamy co mamy . W kategorii pojazdy wojskowe już nie wieje takimi pustkami no chyba, że interesują Ciebie wyłącznie skarpetki ;)

Blatio - OK rozumiem . Mam nadzieję , że zostaniemy przy upomnieniu.

Pozdrawiam
  • Terenówke już mam więc na razie większych sprzętów wojskowych nie potrzebuje. Teraz potrzebuje tylko się odpowiednio ubrac i dlatego zajrzałem do interesującego mnie działu. Nie jestem przywiązany do żadnego sklepu, ale do tego co chce kupić to i owszem :)
  • Użytkownik irena35 zostaje usunięta z forum za łamanie regulaminu odnośnie do reklamy... Na marginesie - bardzo nieudolna to była reklama.
  • A po czym poznałeś, że nie był to akurat nowy użytkownik forum, który chciał się pochwalić swoim nowo zakupionym zegarkiem?  :-P
  • Bo spamował/a linkami do tego samego sklepu z zegarkami w paru wątkach, m.in. w wątku o militarnych sklepach internetowych. Już zaorane, więc mogłeś nie zauważyć.
    Bardzo licha reklama.
  • ziomek, no chyba Cię pogięło!!!
    Dawać odnośnik do sklepu japońskiego. Przecież wiadomo, że nikt nie kupi nic z niego. =))
  • Jakto nie kupi?  :-?
    mój kolega kupił w tamtym miesiącu kurtke B10 właśnie z tego sklepu

to ta właśnie
    image

image

ps. 
    ja też kupowałem z japonii - nie wiem co cie tak dziwi?????
  • @Warjat

Ja kupowałem w Kanadzie, Stanach, Australii i też nie widzę w tym żadnego problemu. Chociaż może poza jednym - kurtka z Australii płyneła statkiem ponad 3 msc.  :D

• Dziwią mnie koszty wysyłki i czas oczekiwania na przesyłkę. Rozumiem kupować w Europie ale poza nią to już przesada.
  • Z japonii szło 1,5 tygodnia np. do mnie 
    co do kupowania poza europą to bardzo popularne jest http://www.aliexpress.com/
    tam można kupić prawie wszystko co wyprodukowali Chińczycy

ps.
    makiki - wybrałeś opcję sea shipping - to najgorsza opcja - wysyłka statkiem - minimum 3 miesiące - ja dużo sprzedawałem i odbierałem z Australii - poczta lotnicza z australii to max 5 dni  - jednak wysyłka do nich to minimum 1,5 -2 tyg bo przesyłka leży dużo na cle  (sprawdzone wiele razy) :) 
  • @ziomek_z_lasu
    Wszystko się zgadza, ale chodziło mi o zminimalizowanie kosztów przesyłki i z tego powodu świadomie wybrałem opcję sea shopping. Poza tym ten dreszczyk niepewności co bedzie w paczce :D
    Jak mnie przypiliło to tak jak piszesz z Kanady czy USA podobnie paczka ok 4-5 dni.
  • A mnie kupowanie czegokolwiek poza Polską kompletnie nie interesuję. Nawet nie wchodzę na zachodnie linki które podajecie, bo szkoda mi najzwyczajniej na to czasu. Jeśli zamówiona kurtka okaże się przykładowo uszkodzona to co wtedy? Odsyłam ją z powrotem do Japonii na własny koszt? A jeśli za coś zapłacę i nie otrzymam towaru? To wtedy mam iść na policję i powiedzieć że okradł mnie John Smith
    mieszkający w Teksasie?  :))
  • @Falkland
    Jak mówi powiedzenie "każdy ma swoje" zważ jednak na pewien mały szczegół, gdyby nie zakupy M65 (i nie tylko) poza granicami RP to skąd wzięły by się sorty US ARMY w Polsce?
  • Na przykład z baz amerykańskich w Niemczech Zachodnich.
  • @Warjat
    A czy bazy amerykańskie w niemczech zachodnich nie są zlokalizowane poza granicami RP (Rzeczypospolitej Polskiej)???
  • Nie wiem, nie byłem. Zważ jednak, iż dyskusja dotyczyła Japonii, Stanów i Australii. Jako równowagę do sprowadzania umundurowania z tych krajów podałem Niemcy.
  • Oglądacie o jeden most za daleko ? leci teraz na TVN 7

Z taką tematyka zapraszam do wątku off

• @Doktor
    Obowiazkowo!!!
    @Warjat
    Przeczytaj uwaznie post @Falklanda z godziny 20:02
  • Teraz Twoja kolej, makiki.
  • ~makiki

No właśnie. I niech tak pozostanie. Niech właściciel demobilu sprowadza  sobie z całego świata co tylko zechce, a ja do niego pójdę i sobie to po prostu kupię od ręki. Nie mam chęci bawić się w jakieś sprowadzanie, czekanie, płacenie nie wiadomo komu, cło itd. Po prostu mnie to nie kręci.
    A poza tym, bardzo lubię napędzać polską gospodarkę.
  • Troszkę prywaty zarzucę, jakby kto był zainteresowany. Kolega niedawno się tam zatrudnił, więc wklejam :)

http://wojok.pl/
  • Hehe, Hanysy to i sklep nazwany po hanysowemu :D Bez obrazy oczywiście B-)
  • Nikt się nie obraża ;)
    Ja sam jestem hanys, ale w sumie to tylko krojcok, bo w połowie scyzoryk po mamie ;)
  • Ale chyba nie scyzorykiem chrzczony?! :O
    ;) :D :))
  • Nie, aczkolwiek znam greps ;)