Kolego "lukabest60" poczekam, daj mi jakiś namiar na siebie, czy pisac na mail? Mam bajzel w głowie, jeżeli będziesz miał chętnie nabędę. Azymut sprzedaje proppera za 290 ale przerażają mnie te plastikowe suwaczki:) W jakiej będą cenie te kontrakty? --- Edytowany: 2010-02-12 19:04:03
panowie pytanie do was ,dlaczego w tym kontrakcie zamek główny mosiezny a w stójce plastikowy.Czy w kazdym kontrakcie z lat 80 tak był[98]ohttp://www.allegro.pl/item915812745_m_r_kontraktowa_kurtka_m_65 _usarmy_woodland.html ------------------------------------------------------- prejtel
[102]http://www.allegro.pl/item915812745_m_r_kontraktowa_kurtka_m_65_us army_woodland.html to ten link sory ------------------------------------------------------- prejtel
hehe no właśnie jedne kontrakty maja plastikowy a inne mosieżne w kolnierzu moze to zalży od producenta .I te z plastikowym zamkiem w kołnierzu a mosiężnym z przodu jak dlamnie wygladaja dziwnie. ------------------------------------------------------- prejtel
W M65 chodzę w Medium i jest ok. Mam 104 klatce. Czy ta sama roz.dotyczy kurtek np. CWU-45. Chodzi mi o to, czy brać M czy L CWU? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia i porównanie?Emka to jednak całkiem inna kurtka. Tam podchodzi jeszcze podpinka. p.s Dzięki dead za namiary. Strona: | [126]1 | ... | [127]273 | [128]274 | [129]275 | [130]276 |
co do zamkow, to plastikowe moze nie maja tego klimatu i nie sa koszerne jak np srebro ale sa o wiele bardziej uzyteczne, nie zacinaja sie, chodza plynnie i lekko czego nie mozna powiedziec i zamkach mosieznych
Bolo, flyers"y podlegają (przynajmniej kontraktowe) teoretycznie tej samej rozmiarówce co reszta ciuchów US Army, tudzież Air Force. Jak jest z podróbami - nie mam pojęcia.
Witam proszę o pomoc w następującej kwestii.Przeczytałem artykuł na NGT o kurtkach M-65. Jestem w trakcie poszukiwań emki zielonej kontraktowej. W artykule podany jest link [36]http://web.govliquidation.com/auction/haystack?nsn=8415007822888 gdzie można sprawdzić numer NSN czyli potwierdzenia autentyczności produktu. Jednak w kilku przypadkach które sprawdzałem numery NSN dla kontraktów przed 1974 nie można odnależć w bazie np 8415-782-2939 DSA100-72-C-0703 producent ALPHA. Pilnie obserwuję allegro szukając okazji. Przykładowy numer pochodzi z kurtki oferowanej jako kontraktowa przez sprawdzonego allegrowicza który( jego nick przewija się także na tym forum) ma same pozytywne opinie i wątpliwe jest aby paprał wyrobioną markę. Drugi przykładowy numer wzięty z artykułu NGT 8415-782-2936 także nie występuje w bazie, a numer 8415-00-782-2936 także wzięty z artykułu występuje w bazie.Czy ktoś znający temat może pomóc rozwiać moje wątpliwości co do autentyczności produktów oznaczanych w w/w sposób. Pozdrawiam Piter ------------------------------------------------------- PITER
witam znalazłam kurtke w rozmiarze xl regular w zakładce allegro kontraktowe czy aby napewno jest oryginalna?? przesyłam zdjęcie metki w linku [40]http://ifotos.pl/img/924576994_xsaaeh.jpeg ------------------------------------------------------- Daria
abatrans nie musisz się tak czaić, jeżeli ktoś będzie chciał kupić daną emkę to kupi. Tutaj na pewno nikt nie będzie licytował "na złość". Podaj linki do aukcji, a my się wypowiemy, ok ? BTW: numer NSN trzeba wpisywać zawsze z "00", albo "01" , chociażby go oryginalnie nie było, bo inaczej zonk. Poza tym zawsze podaje 3 ostatnie kontrakty.
Dirty podaję link aukcji , która się już zakończyła stosunkowo niedawno przykład który podawałem pochodzi z moich wcześniejszych notatek i nie zapisałem adresu aukcji. Ale ten przykład jest podobny. Lukabest , którego aukcje obserwuję także wydaje się wiarygodny chyba, że masz inne zdanie. Tylko kontrakt z 73 [56]http://www.allegro.pl/item889427264_kurtka_m65_us_army_medium_regul ar_mint.html. Wpisując 00 lub 01 chociaż ich nie ma na metce wykazuje kontrakty z 1981. W/w pochodzi z 1973. Czy na podstawie podanego linku jesteś w stanie mi pomóc, czy tego typu produkty lub inaczej czy ta kurtka tak oznaczana może być zakwalifikowana do kontraktowych i oryginalnych. Tak oznaczonych kurtek na allegro pojawia się sporo również od Lukabest. Chcę mieć pewność, że będę nosił na grzbiecie kontrakt i oryginał. Zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy przywiązują do tego wagę, ale to sprawa gustu. Pozdrawiam ------------------------------------------------------- PITER
abatrans, od lukabest mozesz kupowac w ciemno. jak jest napisane kontrakt to jest kontrakt jak jest napisane cywil to jest cywil i nie ma innej mozliwosci. takze sie nie martw i nie stresuj tylko kupuj :D
tactical . Dzięki za potwierdzenie wiarygodności Lukabest, ale także drążę temat takich oznaczeń produktów występujących w kontraktach przed 1974, a których nie można odnaleźć w [65]http://web.govliquidation.com/auction/haystack?nsn=8415007822888 . Z artykułu w NGT wynika, że do takich produktów, których podany link nie znajduje można nabrać podejrzeń. I jak rozpoznać kontrakt i oryginał nawet od dobrego sprzedawcy jakim jest Lukabest ? ------------------------------------------------------- PITER
chodzi o to zebys nie dzielil wlosa na czworo. napisalem ci ze skoro lukabest pisze ze to kontrakt to jest to kontrakt wiec po co wogole ta doza niepewnosci ze kontrakt kontraktem nie jest. nie sugeruj sie artykulem z ngt bo nabawisz sie nerwicy :) w salonie np subaru tez bedziesz pytal sprzedawcy czy autko jest oryginalem? :) sorry za porownanie ale tak to mniej wiecej wyglada. i nie sugeruj sie tez do konca ta strona web.govliquidation. po prostu z biegiem czasu nabierzesz wprawy w rozpoznawaniu rzeczy robionych dla wojska a tych robionych na rynek cywilny
tactical oczywiście nie obrażam się :-) , ale chcę wzbogacić swoją poczatkującą wiedzę w tym temacie. Trzeba na czymś bazować stąd strona web.govliquidation. Zdajesz sobie sprawę ile pojawia się kopii oferowanych jako kontrakty. Ze zdjęć pojawiających się na aukcjach nie zawsze można jednoznacznie ocenić wartość produktu.Nie mam podstaw i oczywiście nie podważam oryginalności rzeczy oferowanych przez Lukabest z obserwacji wynika, że jest pewny także proszę żeby Lukabest nie obrażał się jeżeli to przeczyta. zauważyłem, że pojawia się także na tym forum. Może podzieli się odrobiną wiedzy jaką posiada. Będę wdzięczny ------------------------------------------------------- PITER
Koleżanki, koledzy! Jaki dobrać rozmiar m65: wzrost: 176 cm obwód klatki: 110 cm pas: 98 cm Mam Large-Long, w podpince jest ok, no może troszkę za długa i rękawy,a bez podpinki znowu jak worek. Jak popracuję ze ściągaczami już bardziej ok. Proszę o pomoc o pozdrawiam wszystkich fanów tej kurteczki.
Witam wszystkich! Na początku wielki respect za taką kopalnię wiedzy na temat mnie interesujący, czyli o kurteczce m65:). Od jakiegoś czasu zbieram opinię o firmach produkujących ten model i pozostał mi wybór między Helikonem a Texarem. Niby na tym forum przeważa Helikon ale kilka dni temu w sklepie w Łodzi sprzedawca zachwalał mi Texara ( mimo że był tańszy niż modele innych firm). Wiem że temat wałkowany w kółko ale ja proszę o szybkie podpowiedzi: Helikon czy Texar? Alphę cywilną już sobie odpusciłem:)) Gorąco pozdrawiam. PS. Ktoś może polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z lublina lub okolic?? ------------------------------------------------------- yazi82
Abatrans, gdybyś prześledził wątek, to byś wiedział czemu numery NSN bez "00" albo "01" nie występują w bazie NSN... To są stare numery NSN z pierwotnego okresu produkcji eMek, czasu Nam Era itp. Dlatego nie ma prawa ich być w aktualnej bazie NSN.
Narutowicza 47 tam mają tak drogo i młody facet co sprzedaje sam się myli w tym co mówi chłopakowi chciał sprzedać "kupczaki" mówił że oryginał i lepszych nie znajdzie a okazało się że buty demara a co do m65 to też że może ściągnąć każdą i każdy rozmiar a potem się okazuje że można u niego kupić tylko kopie a wciska to czego ma za dużo ------------------------------------------------------- Daria
Dzięki za opinię Nadia:). Wracając do tematu: interesuje mnie czarna m65 w rozmiarze M-R, helikon i texar chodzą w podobnych cenach (komplet z podpinką), trochę droższy jest Propper. Co wybrać? Ma ktoś doświadczenie z w miarę nowymi produktami tych firm? A może jakiś namiar na zaufany sklep w lubelskim ( lublin, zamość, tomaszów lub.)?? Z góry dzięki i pozdrawiam ------------------------------------------------------- yazi82
Yazi82: Możesz się przejść do sklepu Green Camo w Lublinie na ul. Nadbystrzyckiej. Mają też sklep internetowy. Z tego co wiem mają kopie Helikona więc będziesz miał okazję "pomacać". Sprzedawca otwarcie przyznaje że jak coś jest kopią to nią jest, nie wciska kitu. Ogólnie chłopaki na forum chwalą Helikona. Ja osobiście nie mam doświadczenia. Strona: | [116]1 | ... | [117]274 | [118]275 | [119]276 | [120]277 |
@ yazi82 Ileś tam postów wcześniej pisałem, że jakościowo emki Texara zdają się być tej samej jakości co Helikon (miałem okazję porównać w jednym ze sklepów). Niemniej widziałem i macałem nowa na wieszaku. Jak wygląda emka Texara po kilku/kilkunastu praniach nie wiem. Helikon wygląda dobrze i możesz go brać w ciemno. Ewentualnie możesz wziąć Texara i w niedalekiej przyszłości rozwiać wątpliwości forumowiczów dotyczące jakości M65 z Texar. @ Tommyfun82 Jechać z Łodzi do Lublina porównywać kopie emek jest moim zdaniem bezsensowne... ------------------------------------------------------- Leo Getz
LARGE dla zdeterminowanych .Tylko 1000 zł !! [40]http://www.allegro.pl/item931589281_kurtka_m65_us_army_rozm_l_100_o ryginalna_sprawdz.html ------------------------------------------------------- JAcek
wiecie na pisałam do niego i odpisał ze kurtka w b.dobrym stanie uwaga "oryginalnie obszyta" cena min 500zł ------------------------------------------------------- Daria
nikt mu tego nie kupi, za mint w L-R 500z mozna dać, ale nie za tą. Widac, ze trochę sprana jest, tak wnioskuje po naszywkach i po zapięciu napowym kołnierza, zresztą metka też sprana trochę. Ja L-R w lepszym stanie jakieś pół roku temu sprzedałem za 370. --- Edytowany: 2010-02-22 22:47:33
Trzeba łapać okazje;) Widać ceny kurtek drastycznie poszły w górę Swoją drogą nie wiedziałem że mam na wieszaku taki kapitał ;) Sreberko około 2,5 tys.;) --- Edytowany: 2010-02-22 23:35:58 --- Edytowany: 2010-02-22 23:37:10
jestem podwrazeniem ceny kurtek m65 a z drugiej strony ciekawe jakie ceny osiagna za kilka lat np 2020. ------------------------------------------------------- prejtel
mam jeszcze pytanie do was.Rozmawialem z gosciem ktory zajmuje sie sprowadzaniem kurtek m65 oswiadczyl on ze do zwyklych kurtek wszywane sa tylko kontraktowe metki i sprzedawane sa jako kontrakty za spora kase.co wy nato czy jest to mozliwe takie oszustwo. ------------------------------------------------------- prejtel
a jeszcze takie pytanie a jak wezniemy taka starsza alphe ale cywilna zamki ok napy ok a wszyjemy wlasnie lipna metke kontraktowa to jak ja odroznisz . ------------------------------------------------------- prejtel
@ dead A cóż to za sztuka zrobić metkę z poprawnym numerem kontraktu i wszyć ją w cywilną Alphę? W swojej pracy miałem sporo do czynienia z różnego rodzaju poligrafią i nadrukami reklamowymi na tkaninach i powiem Ci, że nawet najbardziej podrzędna agencja reklamowa Ci to zrobi. Koszt groszowy... @ prejtel Też spotkałem się z taką opinią, że część "kontraktowych" emek na eBay"u to właśnie dobre kopie z wszytą metką. Zresztą powiedzmy sobie wprost, kiedyś te emki musiały lub muszą się skończyć. US Army zrobiło ich skończoną ilość, a magazynach kurtki nie rozmnażały się przez pączkowanie. ------------------------------------------------------- Leo Getz
na ebayu az tak duzo kontraktowych emek nie ma. Poza tym pozostają jeszcze zamki i napy. No i cywilne alphy z reguły są w takiej samej cenie jak kontrakty Strona: | [110]1 | ... | [111]275 | [112]276 | [113]277 | [114]278 |