Dzięki za odpowiedź, Jeremi. Obecnie za Alphę pentagon chce 4,5 stówy. Użytkownik allegro Bastion 69 ma interesujące rzeczy. Kupował ktoś u niego? Ma woodlandy goldena w interesujących rozmiarach, z ostatnich lat. Cena dość przystępna. Kilku rzeczy nie jestem pewien (do tej pory nie odpowiedział na maila) np. nie zawsze wspomina o podpince: [25]http://www.allegro.pl/item968184843_kurtka_m_65_woodland_m65_x_larg e_reg_nowa.html Nie chciałbym się wpakować w jakiegoś cywilnego goldena. Jest tam jeszcze RutterRex, Inc., ale nie słyszałem o nim. ------------------------------------------------------- You don"t know anybody by the name of Iris?
Ja kupowałem (co prawda tylko Teddy-Beara) u Bastion-69. Z tego co widzę, ten sprzedawca nie ściemnia w opisach, jeśli coś wystawia niekontraktowego, to wtedy w opisie jest to ujęte. Często przeglądam jego ofertę, bo sporo ciekawego i fajnego kontraktowego szpeju tam jest :)
Witam m-maniaków. Postanowiłem zabrać głos w obronie ludzi, którym podoba się m 65 ponieważ sam do nich należę. Czytam forum od dawna i czuję zadowolenie, że podzielają moja opinię o m 65. Od dawna marzę o kontraktowej zielonej ale zawsze są ważniejsze wydatki. Kiedyś byłem biednym studentem a teraz dzieci studiują. Moja opinia o tym produkcie. Mam kontraktową łaciatą- jak mówi moja żona- z 86r. Udało mi się ją kupić za przysłowiowe 5 zł. zupełnie przypadkowo w szmateksie chyba w 90r. Od początku posiadania leżała jak należy. Służyła na wycieczkach krajoznawczych i do kopania kartofli. Prana 100 razy w pralce, kolory przyblakłe a nadal nie boi się średniego deszczu. Obecnie zabieram ją na grzyby i kiedy wiem że mogę się pobrudzić. Rozmiar SR i jest od jakiegoś czasu nieco dla mnie za mała. Do miasta już nie zakładam, bo żona mi nie pozwala- podobno mam swoje lata i już nie wypada. Dwa lata temu kupiłem cywilną alfę MR oliv. Użytkuję ją prawie całorocznie. Prana była już kilka razy. Porównanie co do jakości materiału kontraktu i cywila marne np. denerwuje mnie mechacenie kołnierza w alfie oraz to, że przepuszcza deszcz. W kontrakcie tego nie ma. Cała reszta może być. Mam nadzieję, że kiedyś kupię zielony srebrny kontrakt. Pozdrawiam forumowiczów. ------------------------------------------------------- AG
AG mam ten sam problem- łaciata- nie wypada -:), ale zieloną zawsze wypada. Łaciata za to świetnie pasuje pod motor- jest bowiem chopperowata i pod ciężki skuter- czego i Tobie życzę- do kompletu - widziałem kopię firmy zdaje się szczurplusa z plastikowymi zamkami- norma to metalowe ------------------------------------------------------- Minimi (Dyn clan)
A ja się nie zgadzam, że woodland "nie wypada". Moim zdaniem czy w woodlandzie, czy w oliwce wygląda się tak samo dobrze w każdym wieku i w każdym miejscu :) Ja swojemu ojcu, który ma w chwili obecnej ponad 60 lat i jest szczęśliwym emerytem, podarowałem niedawno brytyjskiego ripstopa S"95 w leśnym kamuflażu DPM. Ojciec nie miał nigdy wcześniej z takimi barwami nic wspólnego, ale od tego czasu ta kurtka stała się chyba jego ulubionym ciuchem i chodzi w niej dosłownie gdzie popadnie, od wypadów fotograficznych do lasu, poprzez plenery malarskie, wystawy, aż po mniej lub bardziej oficjalne spotkania. Z tego co mówił, to i do kościoła na mszę raz go kiedyś tak przywiało... Tak więc hipoteza, że "nie wypada", raczej dla mnie odpada. Najważniejsze, żeby się w czymś dobrze czuć, a wtedy zawsze "wypada" ;) Inna sprawa, że mój tata to artysta, który zawsze miał raczej swobodne podejście do tematu. --- Edytowany: 2010-03-27 10:41:17
popieram blatio zawsze wypada :)sam chodze w woodland nacodzien i jest super,tez choruje na oliv ale rozmiar l/r to juz spore pieniadze a i trafic taka trudno.pozdro ------------------------------------------------------- prejtel
Witam,mam juz te swoje latka i dzieciaki mowia mi zebym ubieral sie odpowiednio do mojego wieku a ja niestety jestem nie reformowalny i kurtki 65 jak zreszta ubrania militarne podstawa wiec uwazam ze zawsze wypada a grunt do byc soba i dobrze sie czuc. ------------------------------------------------------- bigcyc13
Najprawdopodobniej mój pierwszy kontrakt będzie woodlandem. W lesie bywam rzadko, a do miasta nie wypadałoby mi go zakładać? To dla mnie jest ta kurtka, nie dla szafy. Jeszcze jedno pytanie. Czy wasze emki mają oryginalne naszywki wojskowe? Tzn. naszyte przez poprzedniego właściciela znaki dywizji itp. Travis Bickle miał ich sporo na swojej M65, a John Rambo naszytą flagę na przodzie kurtki. Moim zdaniem wygląda to świetnie i zwiększa wartość emki. Przynajmniej historyczną. ------------------------------------------------------- How"s Iris?
Względem naszywek na m-ce, czy ktoś z forumowiczów wie jakie naszywki miał na swojej kurtce Robert de Niro w "Taksówkarzu"? ------------------------------------------------------- Kazik
[105]http://www.allegro.pl/item965871389_kurtka_m51_podpinka_magazyn_mr .html pytanie do blatio i innych znawców jak potwierdzic ze to autentyk i to w taim stanie i rozmiarze ,he poprostu nie wierze w takie rzeczy slyszac jak podrabia sie orginaly i to wszystkie. ------------------------------------------------------- prejtel
Kazik, oto one, ale w identyfikacji nie pomogę. [109]http://english.mashkulture.net/2009/02/20/vintage-55-taxi-driver-j acket/ ------------------------------------------------------- You know Iris.
[25]http://www.youtube.com/watch?v=sBBnbzlnHrY&NR=1 pokazane tu kurtki róznią sie z tymi co jest oferowane na allegro za niby orginały za cieżka kasa dlatego mam ten dylemat o ktorym wspomnalem wczesniej. ------------------------------------------------------- prejtel
Świetne te filmiki, nie miałem pojęcia, że mogły być takie różnice pomiędzy wczesną a ostatnią produkcją M51. Co do oryginalności tej z Twojego linka, wygląda to ok, ale dla pewności musiałby się Królik wypowiedzieć, jako że ja znam M51 głównie ze "srebrnymi" zamkami. --- Edytowany: 2010-03-27 14:57:25
@prejtel Kurtka ,którą sprzedaje Pentagon-2007 nie jest "niby orginałem".To orginalna M51 ,tylko pochodzi z wcześniejszego okresu produkcji niż ta która jest na filmie.
ok dzieki za odpowiedzi .blatio ja tez widzialem m-51 tylko ze srebrnymi zamkami a nie ze zlotym no ale coz,mozliwe ze i takie byly choc na filmikach takiej nie widac. ------------------------------------------------------- prejtel
150...? Deserty, nawet w pięknym stanie nie są raczej większymi rarytasami niż np. woodlandy, a do oliwek w ogóle nie podchodzą. Chyba, że jest bardzo rzadki rozmiar komuś akurat potrzebny...
nadiadmm: nie więcej niż za nową KUP TERAZ [65]http://www.allegro.pl/item963688664_xl_l_kontraktowa_kurtka_m_65_us army_desert_3_color.html Pozdrawiam ------------------------------------------------------- JAcek
Ja tam mam skrzywienie, odkąd kiedyś za idealnego woodlanda z 1984 roku dałem 129 zł... od tego czasu jakoś nie byłbym w stanie się psychicznie przemóc żeby za M-kę w woodlandzie/desert dać więcej niż 150-160 zł. Taki już ze mnie skąpiec ;)
Zgadza się Blatio. Mojej M-65 woodland LARGE na Desert bym nie zamienił. A jeżeli Desert to raczej bym kupił Goretex na rower grzyby ryby jesienia lub wiosną - bo w tym kamuflarzu naprawdę najtansze nowe gore sie trafiają. PS: Jakiś czas temu najtansze M-65 DESERT miała na alledrogo nijaka chloporobotnica i chodziły po max 80 -100 zł za nowe. ------------------------------------------------------- JAcek
W moim woodlandzie nad lewą kieszenią było US ARMY, ale musiałem oderwać, bo puszczało nitki, nad prawą jest nazwisko poprzedniego właściciela, na lewym ramieniu jest zielona naszywka w kształcie tarczy z dwoma kółkami dolne większe górne mniejsze przez które przechodzi strzała od dołu do góry. Nie sprawdzałem co ona oznacza. ------------------------------------------------------- AG
zastanawiam się czy taka M-65 znaleziona na allegro jest warta tych pieniędzy [94]http://www.allegro.pl/item974754371_kurtka_m_65_og_kontrakt_76r_now a_winfield.html
ceny jak na warszawe są ok, jak dla mnie to w wawie chyba najlepszy sklep, gość nie bawi się w kopie typu helikon, mfh czy inny syf. Niemniej jednak ta m65 jest za droga.
1. Określ sie, jaki rozmiar potrzebujesz. 2. Jeżeli to faktycznie X-large, to cena 550 zł to jak za darmo :))) 3. Chyba jedyny znany nam kontrakt dla Cherokee to z 1975, czyli "złoty". 4. Określenie kogoś mianem "hiena" zbyt miłe nie jest- każdy ma prawo sprzedawać po cenie jaka mu się podoba. A to, że ma monopol na niektóre artykuły to inna sprawa...
Kontrakt Cherokee z 1975 roku jest kultowy, bo rzeczywiście Cherokee z innego roku to nikt jeszcze na oczy nie widział :P Ja sam mam właśnie taką M/R oliwkę, stan ideał... jak wspomnę, że ją kupiłem w lumpeksie za 30 zł i patrzę na obecne ceny, to mi się rogal robi na twarzy... :) Ale co z tego, skoro i tak już jest na mnie za ciasna, hie hie hie ]:->
Kali, mi też Lukabest proponował Cherokee XL z 75. W mailu dostałem fotki. Piękna kurtka, ale nie na moją kieszeń. Złoty zamek. Zapewne ta sama. Wszystkie Cherokee jakie do tej pory oglądałem były z 1975 roku. Dostali kontrakt tylko na rok? Wczoraj otrzymałem spodnie dresowe. Kupione w kanadyjskim surplusie. Patrzę na metkę - Cherokee EST. 1973! :)
M65 Cherokee XL z 75 to już kupiłam od Lukabest i czekam na paczkę --- Edytowany: 2010-03-30 17:22:47 ------------------------------------------------------- Daria
Mam do sprzedania pokontraktowego Golena w oliwce, rozmiar L-L, dla mnie za długa.stan idealny, nigdy nie była prana, miałem ją kilka razy na sobie. jeśli ktoś zainteresowany, prosze o maila na adres: chetman@o2.pl
hehe to Was nadiadmm załatwiła ;-P. Za XL 550z to jak mówi Dirty, DARMOCHA! ten rozmiar to biały kruk w magazynowym stanie. Całe szczęscie, że jeszcze w M-R chodzę :-D Zresztą nie wiem dlaczego czasem panuje takie przekonanie, że 400 czy 550, a nawet 600z za magazynową M 65 to jest drogo. Cywilne alphy są po 400, które nie mają racji bytu w porównaniu z kontraktem. Ja najwięcej zapłaciłem 475 za magazynową alphę ze złotym zamkiem, z 74 czy 76 i nie żałuję. Wiadomo ktoś mi powie drogo jak diabli, ja mu odpowiem to kontraktowa M-65. --- Edytowany: 2010-03-30 22:01:00
troszkę mniej niż 550zł teraz tylko czekam na paczkę a co do ceny - każdy daje tyle ile chce , ja wiem że kurtka posłuży długie lata a za jakiś czas to jej bym nigdzie nie dostała, jak mówi kolega chłopaka "ten kto ma m65 w dużym rozmiarze nigdy jej nie sprzeda chyba że wyrośnie" ------------------------------------------------------- Daria