Adam z "Northern Exposure" ("Przystanek Alaska"). Niezły dziwak. Chodził w spodniach i kurtce M-65 (co nie jest oznaką zdziwaczenia!!) i boso, w związku z czym (chodzeniem boso) w kilku odcinkach brano go za Wielką Stopę. --- Edytowany: 2009-07-28 13:52:51
Witam! Troszkę odbiegnę od tematu Nie wiecie co się stało z Panem Zbyszkiem z Alle...Pojawiły się jakieś niepokojące komentarze.. Pozdrawiam ------------------------------------------------------- Paweł
Otrzymałem wiadomość, że Pan Zbyszek nie żyje. Cześć Jego pamięci. To był bardzo porządny i dobry człowiek. Wielki Sprzedawca amerykańskich mundurów, m.in. kurtek M-65.
Ja mam dopiero zalążki :) Nie mogę się doczekać tej "nowej" kurtki nigdy nie widziałem kontraktu a nieźle mnie wkręciliście więc oczekiwania są duże :) --- Edytowany: 2009-09-17 09:06:55
[63]http://kurtvogeley.com/TS09/Aust266.jpg Ciekawe zdjęcie - widać żołnierzy w samych podpinkach (prawdopodobnie do kurtek m-65) Wygląda to trochę "nietypowo" :) --- Edytowany: 2009-08-03 14:28:04
Hehe... podpinki z M65 były uważane w niektórych kręgach za najpraktyczniejszy element samej kurtki, wedle niektórych, znacznie bardziej przydatny niż sama kurtała. Ja takie obrazki już widywałem nieraz na różnych zdjęciach. Wiem, że żołnierze często używali samych podpinek także pod bluzy BDU, jako ocieplenie. ------------------------------------------------------- Calmness is the key to all kinds of success.
Witajcie Panowie. Nie doczytałem jeszcze forum do końca (jest to parę ładnych godzin lektury;) ) ale cieszę się, że znalazło się w sieci kompendium wiedzy nt M65! Na kurtczynę "choruj" od dawna acz zawsze jakoś brakowało w sakiewce funduszy. Skończyłem studia, zacząłem zarabiać i dzięki temu zrealizować część marzeń:) Problemy jednak pojawiają się w związku z moimi wymiarami:D Klata 110, wzrost 184, bary dziwnie szerokie (nie bardzo wiem jak to zmierzyć:) ) Podejrzewam, że w grę wchodzić będzie albo L/L albo L/R (oliwka) coby można było zimą wrzucić pod spód jakiś grubszy polar. Czytając to forum początkowo nastawiony byłem tylko i wyłącznie na Emkę lub parkę... ale chyba zdecyduję się jeszcze na na jakiś gore-tex w woodlandzie I gen. P.S. robiliście jakieś zakupy na allegro u Jegomościów: adammodok i pentagon-2007 Dzięki za pomoc:)
dzięki za szybką odpowiedź W klacie i na długość LL byłoby chyba ok.. ale ciekaw jestem jak bedzie z barami (przy kupnie garnituru mam zawsze problem wlasnie z tymi elementami ciala;) ).. Jakoś zdaje się zaburzone proporcje mam lekko Chłop śląski... w barach szeroki w d..e wąski ;)
To jest myśl.. tyle, że nie posiadam obecnie żadnej zimowej kurtki;) Bo wywiozłem je poza sezonem do domu rodziców:) Chłopaki? A co powiecie o tym? [107]http://tiny.pl/hhpzd Wszystko byłoby pięknie jakby ten zamek był choćby "złoty". Czy radzicie jednak przy L/L nie wybrzydzać i brać kontrakt taki jaki jest? A ten zdaje się być w niezłym stanie. --- Edytowany: 2009-08-07 19:55:43 --- Edytowany: 2009-08-08 12:02:27 --- Edytowany: 2009-08-08 12:16:58
witam pytanko czy golden mfg robił/robi oliwkowe m65?pytam bo mam taką na oku a nie chce sie wrypać bo koszta spore jak na nówke ------------------------------------------------------- marcin
dodam iż mka ma złoty zamek ale w kołnierzu plastik ------------------------------------------------------- marcin Strona: | [120]1 | ... | [121]226 | [122]227 | [123]228 | [124]229 |
marcin miałem goldena oliwkę, produkcja cywilna i odradzam. Kontrakty mają dobre, ale produkcja cywilna ( jeżeli to oliwka to raczej cywil) jest beznadziejna. Alpha i Winfield robi lepsze cywilne, albo kup kontrakt, tylko że możesz mieć problem z oliwką.
słyszałem iż golden ROBIŁ /czyli obecnie nie robi?/oliwkowe..i taką mam na oku ale nie spisałem numeru może mis ie to uda..niespotykany rozmiar LL którego szukam..jesli nawet cywilna to czy i CZEMU aż tak zła i gorsza od obecnej alfy po 99 dolców? WINFIELD SZYJE NADAL?? ------------------------------------------------------- MARCIN
Witam Panowie! Szukam kurtki M65 ze srebrnymi suwakami w rozmiarze Large Regular, w stanie IDEALNYM. Jeśli którykolwiek z Was ma jakies namiary na kogoś kto taką kurtkę chciałby sprzedać lub sprowadza z USA to proszę napiszcie na forum. Dzięki serdeczne i pozdrawiam :-) ------------------------------------------------------- M.
Misiu to możesz nie zdąży jak sie znajdzie , a kto ma teraz kontrakt na m-ki popatrz na allegro na deserty i woodlandy --- Edytowany: 2009-08-09 21:10:50
Do traszan (z rysunkiem LOBO w profilu) - przez ostatnie 19lat Golden nie pordukował zielonych cywilnych emek więc WTF? - Mam czarną używaną kupiłem za dosłownie pare dolców w NY - i jedyna róznica to zamki materiał szwy wszytko jest jak w kontrakcie (oczywiście w mojej wyprodukowanej w USA) - Goldeny zawsze były lepszej jakości niż Egipskie, Chińskie czy Koreańskie Alphy... Możesz się spytać na stronie Goldena jest numer telefonu do nich :D ------------------------------------------------------- Just a warfare dude.. ;D
:D Dobra USA to nie Polska i tam w troszkę większych ilościach produkują - jak kupiłeś w polsce to przypuszczam ze jakiś sprytny sprzedawca kupił za przypuszczalnie 50$ a sprzedał za 300-400zł - Nawet teraz szperając w magazynach w Skatanch możesz znaleśc ciuszki levis"a z lat 80 z metkami i w opakowanich tak samo jest z Emkami czy cywilnymi czy kontraktami - mass production, mass sale do entej... ------------------------------------------------------- Mind Warefare :)
[85]http://tiny.pl/hhn44 brać wyrywać sreberko z 69 MR stan idelany za ok 400zł max powinna pójść jak na razie ok 202zł i dzien do końca [86]http://tiny.pl/hhn43 parka jak by kto szukał tez MR --- Edytowany: 2009-08-13 22:46:15
So-Sew Inc., NSN: 8415-00782-2943, DLA100-87-C-0591 z YKK w rozmiarze Large Long jest już u mnie po 10 dniach od zakupu w USA. Stan idealny. Bez podpinki luźna dość, z polarem idealna. Przy 184 wzrostu zakrywa mi tyłek;) (i b dobrze:) ). Stan magazynowy, impregnat działa znakomicie (próba wodna pod prysznicem). Z przesyłką 101$. Jestem cholernie zadowolony:) Pozdrawiam!:) Teraz muszę upolować kontraktową podpinkę w rozmiarze L i kaptur!:) Niech już się ochłodzi!!!;P --- Edytowany: 2009-08-18 12:43:49
No ładna, ładna... ciekawe za ile pójdzie... obstawiamy? :P ------------------------------------------------------- Calmness is the key to all kinds of success.
Witam. Myslalem o kupnie kopii helikona, ale jak patrze na tej stronie [117]http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=50_27&products_id=45 44 nijak nie moge dobrac rozmiarowki. Wzrost mam troche ponizej 170 i jestem raczej skromnej postury? Jaki brac lepiej rozmiar - M czy S?
Ile masz w klacie? Jeśli poniżej 104 cm, to Bierz Medium. Jeśli masz poniżej 95 cm, to bierz Small. Wyboru na długość i Helikona za bardzo nie masz. Robią tylko w długości Regular (170-180 cm) oraz Long (180-190 cm). ------------------------------------------------------- Calmness is the key to all kinds of success. Strona: | [124]1 | ... | [125]227 | [126]228 | [127]229 | [128]230 |
Hmm to będzie small, ale zastanawiam sie czy przy moim skromnym wzroście 168 cm to nie będę wyglądał jak z domu dziecka przy tej długości 170-180. Niby to 2 cm ale w rozmiarowce rozrzut jest przecież 10ciocentymetrowy. Ewentualnie z kopii (nie chce mi sie mimo wszystko polowac w internecie, tym bardziej ze szukałbym małego rozmiaru który ciężko znaleźć, a potem najprawdopodobniej sprowadzać do PL) w podobnej cenie co mogłoby być krótsze to co polecacie?
No, Small/Short powinieneś gdzieś znaleźć na kontrakcie. To są słabo sprzedawalne rozmiary. Ja swojej dziewczynie wyrwałem taką bardzo ładną Alphę za 50 zł swego czasu na Allegro :) ------------------------------------------------------- Calmness is the key to all kinds of success.
[52]http://cgi.ebay.com/Original-US-Army-M65-Type-Field-Jacket---Small% 2FShort_W0QQitemZ120461026053QQcmdZViewItemQQimsxZ20090821?IMSfp=TL0908 21172002r9687 To wyglada zachecajaco, tylko bol jest taki ze sam shipping to ponad polowa ceny. Nie wiem albo jestem slepy albo nie ma na tej kurtce zadnych sladow uzytkowania poza paroma pomarszczeniami. Pancerne sa te kurtki o_0
Tu masz Small/Shorta... tyle że woodland, hie hie hie :P [59]http://tiny.pl/hh65r A tu masz oliwkowego Small/Regular: [60]http://tiny.pl/hh65w W Small Regular też oblecisz. Przynajmniej ci będzie cały tyłek zakrywać, jak należy ;) ------------------------------------------------------- Calmness is the key to all kinds of success.
@Rooster zawsze możesz dogadać się ze sprzedawcą ,że jak tobie rozmiar nie pasi czy można zwrócić ,ale weź pod uwagę też podpinkę która pogrubia kurtkę o polar co najmniej 200
Dokładnie. Kurtka M65 musi być tak dobrana, żeby miała luz na podpinkę albo polar. Wbrew pozorom rozmiar Regular powinien być na Ciebie dobry, bo jak założysz polar czy podpinkę, to kurtka się "podniesie" na całej swojej powierzchni. Poza tym ja zawsze będę twierdził, że lepiej mieć kurtkę dłuższą niż za krótką. ------------------------------------------------------- Calmness is the key to all kinds of success.