@nes82 Aktualnie jestem w Polsce. Wrzucę foty po 25 sierpnia gdy wrócę do Niemiec.
@panzer73 W dość niedługim czasie kupiłem kilka kurtek M65-M51 od Pana Marka. Tak na nadchodząca jesień się szykuje. Ale przede wszystkim zbroję się na trudny czas który się zbliża. Jak wszyscy wiemy kurtek coraz mniej. Takich które byłyby w rozsądnych cenach.
@nes82 Powiem tak. Co do pancernosci tych spodnii. Trochę jestem zawiedziony. Myślałem że będą o wiele bardziej masywne. Jak to jest w przypadku M51 których jestem również posiadaczem tych używanych jak tez w stanie magazynowym. Skład jak wiadomo cotton tylko i wyłącznie :-)
Graty w OG107 zawsze OK - gratulacje! ostatnio znalazłem coś takiego w OG:
plus testowy wczesny druk woodlanda:
+ G1 MONARCH MFG. CO. CONTRACT NO. N383s-80667 - w tym kontrakcie skora kurtki jest zdecydowanie najgrubsza ze wszystkich G1, które widziałem a troche tego jest odnośnie kurtek z wczesnych lat 50-tych. Czekam na A2, które już na mnie czeka do odbioru.
Książka ostaszewskiego bo bardzo szczegółowy opis dziejów Wietnamu od czasów koloni francuskiej. Raczej trzeba się skupić mocno na czytaniu, dużo fachowego słownictwa literackiego.
Dzisiejsza dostawa - spodnie Gore-Tex systemu ECWCS, Gen. II. w Woodlandzie. Gen. II. w wersji kamo Woodland to specjalne wykonanie na prośbę USMC, mające na celu wprowadzenie ulepszeń względem Gen. I. (dodane: boczne kieszenie cargo, wzmocnienia z Cordury 330D na tyłku i kolanach, szlufki do paska).
Lecą do mnie dwie katany M-65. Jedna z nich to Bonham DSA100-68-C-0968 stan mint Wielkie dzięki @DubPablo druga zaś to DSA100-1691 w stanie rewelacyjnym @Lukabest Dziękuję Bardzo :D
@DubPablo Ta emka przyprawia o zawrót głowy i i szybsze bicie serca ;) Cieszę się że znalazła się w mojej jakże skromnej kolekcji ;)
@panzer73 Dzięki Piotrze emka jest świetna wrzucę jeszcze zdjęcia mojej Marcie Dale z 1966 którą kupiłem od @DubPablo jest w stanie mint :D Przyszła jeszcze do mnie kilka dni temu DSA100-1691 też w stanie mint od Pana Marka Lukabest ale zdjęcia wrzucę za jakiś czas ;) To chyba tyle z ostatnich moich łowów;)
Moja Marcie Dale DSA100-4899 w wyśmienitym stanie zdjęcia nie oddaja tego koloru. Dziekuję koledze @DubPablo;) Kolejna zdobycz to DSA100-3378 podziękowania dla Pana Marka ktory zdobył dla mnie te kurtke ;)