Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Bazarek - czyli sprzedam, kupię, zamienię, ukradnę, wymuszę, porwę, itp.
  • Wiem, sorki ale nie mam kont "na tych str. co to można sobie fotki wstawiać by dać linka do fotki, jakieś pikasiaki i inne takie" i na dodatek jestem gościem na WŁASNYM kompie,(mam 2 takich co mi go okupują jak Wzgórza Golan... :-S). Najszybciej to mi się udaje przez pocztę.
  • Na tej stronie http://imageshack.us/ nie ma potrzeby zakładania konta, z tym, że po pewnym czasie zdjęcia znikają, ale jak potrzebujesz wkleić zdjęcia poglądowe to co ci zależy, jak i tak za jakiś czas wątek będzie czyszczony.
  • Sprzedam lub zamienię na mniejsze w  rozmiarze 27/27,5 Nówki blaszki nie śmigane Buty DEMAR 933/MON w rozmiarze 28,5 (ok 44).Mogę też zamienić się na zupełnie inne buty wojskowe np. na pustynne HAIXy holenderskie .Cena 150 zł + koszt wysyłki.
    imageN
    image
    image
    Pozdro

NIEAKTUALNE
  • Chętnie zakupię spodnie skośne TCU kontraktowe, najlepiej nowe, rozmuar MR.
  • Zamienię spodnie Helikon SFU w Camogromie rozmiar M-R w Rip-Stop Nyco 50/50 na większe SFU lub CPU  L-R w olivce bądź coyote :-) Spodenki w stanie BDB  praktycznie raz na tyłku na mieście. W razie zainteresowania proszę Pw.
  • Witam
    Ciągle pozbywam się z szafy tego, co było kiedyś "nową zabaweczką" ( by było miejsce na... Nowe Zabaweczki :)))
    Oferta aktualna do soboty;
    - kurtka w norweskim kamo (tak to TA 'emko podobna 43', rozmiar 8590/9000, dwubiegunowy zamek, stan -5 ( "przebijają" odbicia guzików na kieszeni nerkowej, pomarszczenia na ściągaczach, bez cerowań i przetarć), kolory żywe, bez flagi na ramieniu ale jest za to kaptur do kompletu! Nowy "bez śladów użytkowania"(nieczęsto raczej spotykany; chyba)  Oczywiście też w kamo. Fotki na emila, pytania etc. -> ondraszek68@interia.pl 
    :)
  • Słaby z Ciebie sprzedawca. Dużo łatwiej jest zobaczyć wrzucone zdjęcia, niż podawać swojego maila i "prosić" się o nie. 
  • Mozna rozmiar bardziej po ludzku :)

Serwer na fotki:
    www.tinypic.com

prosciej chyba sie nie da :) tylko troche checi ;-)
  • ~Monter
    Moja wina! Nie uściśliłem; chodzi o rozmiar NATO 8590- zakres wzrostu (od ok. 185 do 190 cm) i szerokość w 'klacie' 9000- ok.90 do 100 cm.
    Przy moim wzroście ok.176 cm kurtka sięga mi za połowę uda, ciut gorzej w 'klacie' tzn. ciasnawo (urosłem :)) )
    Z fotkami się poprawię...
  • Dzieki za info o rozmiarowce. Dla mnie za ciasna :/
  • Sprzedam spodnie M65, rozmiar SR, nówki nie śmigane. Dla mnie zbyt duże :D 
  • Jeśli ktoś chciałby się pozbyć british parachutists smock w stanie bdb z naszywkami w rozm. 170/96 lub ewentualnie 180/96 chętnie kupię w rozsądnej cenie:)
  • Kolego, często na alledrogo jest tego wysyp. Chyba u sprzedawcy komandos-radom.

Ja z kolei reflektowałbym na bluzę TCU ale nie z pierwszej serii. Najlepiej w ripstopie i stanie bardzo dobrym +.

• Niestety te które są to są za obszerne 104 lub 112 w klacie...mam smock windproof DDPM w rozmiarze 180/104 to wiem co mówię:) ale dzięki zajrzę co ten komandos proponuje...Pozdrawiam
  • ~Fox

Jeśli Ci strasznie zależy, to na Allegro ten typ kurtki mieli zupełnie nowy za ok. 99 -119 zł. Jeśli kurtka jest za szeroka to możesz ją zwęzić "bokami" u krawca. To bardzo prosta robota. Myślę że u taniego krawca zapłacisz jakieś 40-50 zł. Te kurtki są wąskie w barach i obszerne w talii, więc po takim zwężeniu będziesz miał fantastyczny krój, bo wyjdzie coś w stylu kurtki m65. Myślę że warto, bo parachutists to dosyć rzadka i ciekawa kurtka, przeznaczona dla wojsk desantowych. Przez ostatnie lata raczej ciężko było kupić parachutists w magazynowym stanie. Dopiero ostatnio kurtki te pojawiły się na allegro, pewnie przez wejście do użytku MTP. Dużo gorzej jest ze skracaniem kurtki. Taka robota kosztuje wtedy więcej niż nowa kurtka, więc nie ma sensu. 

• No właśnie myślałem żeby tak zrobić jak piszesz, kupić większą i dać krawcowej.... i pewnie będę zmuszony tak właśnie uczynić:) jeszcze kilka dni zaczekam i jak nic ciekawego się na alledrogo nie pojawi to jest jedyne wyjście...Dzięki i pozdrawiam
  • Też często przerabiam ciuchy u krawca, kiedy mi na nich zależy. 

A zza małej kurtki to już nic nie zrobisz. Zresztą jest takie powiedzenie: "Łatwiej kijek pocienkować, niż go później pogrubasić" ;)

• Falkland, skoro już się czepiamy to róbmy to na całego: "A zza małej kurtki to już nic nie zrobisz". Powinno być: z za małej. ;))
  • Witam wszystkich ! jestem nowy , jakiś czas temu rozstałem się ze swoja
    kontraktową M-ką Alphy i teraz bardzo tego żałuję , dlatego mam pytanie
    do kolegów czy ktoś ma do sprzedania kontraktową M65 oliwkę z srebrnego
    lub złotego okresu w rozmiarze Large Regular , dziękuję i pozdrawiam !
  • ~basketpol
    Mam kilka nowych kontraktowych kurtek w tym rozmiarze z lat 1972-1979... ,jak się pośpieszysz to coś wybierzesz....pozdrawiam

• Lukabest: Witaj Marku, a w MR mint lub NOS, coś masz? Interesowałby mnie rocznik 1971, 1972, 1979
  • Witaj Piotrze.Mam też kurtki w stanie "mint" w medium regular  z 70-tych ale nie pamietam rocznków. Sprawdzę i napiszę w dniu jutrzejszym.Jeżęli będą poszukiwane przez Ciebie roczniki to kurtki odłożę dla Ciebie.Pozdrawiam
  • Zdecydowanie kupię, w rozsądnych pieniądzach i stanie.
    Jungle boots rozmiar 10R. Kontraktowe.
    Jak ktoś, coś będzie widział, nich da cynę :)
  • SPRZEDAM
    Kontraktowa kurtkę M-65.
    Klasyczny kolor.
    Producent ALPHA
    Kontrakt: DLA 100-81-C-3071.
    Rozmiar: Medium Long.
    Stan db+

• ~ogo2
    Piotrze,w stanie "mint" ,w rozmiarze medium regular z m65 ,mam tylko Alphy 73,74,81,82,Golden85.Okolo polowy października może będzie posxukiwany przez Ciebie rocznik.Pozdrawiam
  • Witam,poszukuje m65 w rozmiarze xl regular oliwkowej,szerokość w klatce 130 cm,może być kontrakt lub cywil szyty w usa.Jeśli ktoś ma prosze o kontakt.Pozdrawiam.
  • badylpat: zapytaj kolegę o nicku Lukabest, kiedyś miał kontrakt w takim rozmiarze nie wiem czy jeszcze ma.
  • Pytałem,cisza:-(
  • Badylpat
    Kiedy mnie pytałeś ?
  • badylpat → lukabest Witam,poszukuję kontraktowej m-ki lub wersji cywilnej ale szytej jeszcze w stanach w rozsądnej cenie ,rozmiar xl-regular chyba ,mam 190cm,w klatce ok 130.Pozdrawiam czekam na odp.
  • Badylpat
    Mam tylko nowe ,kontraktowe kurtki kurtki z lat 1968-1969,"srebrne" Rapidy,kliny w rękawach ....Jeżeli tego szukasz to pozostałe info na priw
  • ~badylpat

Jeśli masz 190 cm. wzrostu to powinieneś kupić kurtkę o długości long. Chyba że chcesz się w niej czuć jak w bluzie BDU...

• Bodypat- 130 w klacie to large regular. Chyba ze bedziesz pod nia nosil kilka grubych swetròw :)
  • ~badylpat
    Falkland ma rację,powinieneś poszukać kurtki w rozmiarze long a podejrzewam,że jak masz w klacie 130 to xlarge może być za wąski......
  • Tylko long. Bo jak założysz grubą bluzę to wtedy kurtka idzie cała "do góry" i może zrobić się przykrótka. Ale jeśli chcesz do niej nosić bluzę i podpinkę dodatkowo to powinieneś szukać rozmiaru XXL. Mam cywilną emkę XL. Jeśli chcesz to mogę ją zmierzyć orientacyjnie pod pachami.

• Lukabest,prosze o cene ozzon@onet.pl. a swoją drogą wolałbym coś krótszego nie longa,i raczej na cienki sweterek lub koszulke'pozdro.
  • Filkland ,zmierz prosze.
  • Rozmiar XL ma pod pachami 2x70 cm. Ale wewnątrz kurtka jest mniejsza. Bo luźno "latająca" podszewka taka jak w emce, jest zawsze mniejsza niż tradycyjna dopasowana podszewka, która jest wszyta na stałe.
  • Falkland prosze o cenę na priva ozzon@onet.pl
  • Moja kurtka nie jest na sprzedaż :)   Podałem Ci tylko wymiary, abyś wiedział orientacyjnie jaka jest szerokość takiej kurtki .

Poza tym, szukasz kurtki zielonej a moja jest piaskowa.

image

• A ja mam 179 i teraz wolę nosić kurtkę long - regular dla mnie jest troszkę za krótka na dole

• Nie ma reguły, wiadomo jest pewien standard (mianowicie kurtka zasłaniająca tylek, a nie któtsza zazwyczaj, pagon kończacy się rowno z ramieniem, itd...), ale nie wymiarowość ludzka i właśne preferencje też robią swoje, dla tego zazwyczaj najlepiej pomierzyć jakąś swoją najwygodniejsza kurtkę i na tym bazować.
  • Tyłek jest obszar znajdujący się mniej więcej od kroku do guzika w spodniach. Ja lubię kiedy kurtka kończy się gdzieś mniej więcej w kroku. Inni wolą kurtkę sięgającą do miejsca pomiędzy krokiem a guzikiem. A jeszcze inna grupa ludzi woli kurtkę sięgającą znacznie poza krok. Takie są upodobania nosicieli emek, ale i tak najważniejsze są rękawy. Trochę dłuższe rękawy mogą być. Ale kiedy są za krótkie, to znaczy że i kurtka jest za krótka. Emka na pewno nie powinna wyglądać na długość, tak jak lotniczy flyers. 
  • Witam, poszukuję spodni M65 w rozmiarze M-L, w kolorze OG (z tego co widzę na alefdrogo to nie ma tego za wiele). Brak szczególnych wymagań co do kontraktu, ważne żeby były w bdb stanie :)
    W ostateczności jestem w stanie kupić Helikona, ale to ostateczność.
    pozdrawiam,
    Jakub
  • Wrzucam fotki oferowanej wcześniej kurtki.
    Dla przypomnienia
    SPRZEDAM 
    Kontraktowa kurtkę M-65.
    Klasyczny kolor.
    Producent ALPHA 
    Kontrakt: DLA 100-81-C-3071.
    Rozmiar: Medium Long.
    Stan db+/ db

Cena do dogadania, lezy mi wszafie i zalega. Dla mnie za długa.
    image

image

image

image
  • Do sprzedania M65 OG107 Medium/Short John Ownbey z 83 roku Nowy ale z drobnym uszkodzeniem szczegóły w opisie

http://allegro.pl/show_item.php?item=3552769753 NIEAKTUALNE

i Norweska M43 rozmiar Medium/Short w stanie dobrym

http://allegro.pl/show_item.php?item=3552530836 NIEAKTUALNE

Pozdro

• Do sprzedania posiadam Jacket Thermal Reversible XXL, w woodlandzie, stan ideał. Cena 100zł
    image
     Dla zainteresowanych zdjęcia prześlę na pocztę, tu nie chcą wejść.
    Nie wiem po co je posyłac skoro udostepniłeś link do zdjęć !
  • Thanx Devilu...co ja bym bez Ciebie zrobił
  • M65 z mojego ostatniego postu NIEAKTUALNA.
  • I jeszcze 4 wojskowe pasy, pozbędę się ich za 100 - kę (wszystkie 4 rzecz jasna za tą cenę)

http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/army-belts/2478368/1

http://m65.org.pl/forum/discussion/18/instrukcja-dodawania-zdjĘc#Item_1 Proponuję się zapoznać z tym wątkiem.