Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Nasze nowe zabaweczki
  • imageimageimageimageimage
    Czapka wygrzebana w lumpeksie z pod sterty szalików i biustonoszy. Jest to replika helikona, najprawdopodobniej M-51, ale mogę się mylić, jeśli tak to proszę o poprawienie. Pod pod spodem do usunięcia, Miałem małe problemy z wklejeniem zdjęć i z dublowałem wpis a nie potrafię sam go usunąć.

admin: Poprawione ;)

• Miałem taką samą, moja ulubiona czapka... a później mi gdzieś zginęła.
  • szkoda, że regulowana to ją właśnie u mnie przekreśla
  • image
    Ostatni zakup: TS Forclaz 50
  • Z siateczką pod pachami? ;P
  • Kurczę, byłem wczoraj w Decu, rzeczywiście mają te nowe edycje siateczkę pod pachami :D

A u mnie od wczoraj coś takiego:

image

spodnie Quechua Forclaz 900.
    http://www.decathlon.com.pl/PL/spodnie-forclaz-900-173278392/

Lekko rozciągliwe, jak je przymierzyłem i zrobiłem kilka przysiadów i podniesień kolana, to wiedziałem, że wreszcie trafiłem na portki, które się nie "blokują" przy moich "udach panczenisty", więc się skusiłem :)
    Zobaczymy jak się będą zachowywały w górach :P
  • Oj Blatio taki turystyczny się robisz ostatnimi czasy ;))
  • No, ale żeby nie było - czekałem aż te spodnie się pojawią w nieco bardziej taktycznym niż czarny kolorze :D
    A teraz generalnie ciągłość mam zachowaną - "kolory ziemi" nadal są ;)

• hehe mi podeszły te zielone z grizly :D te z linka oczywiście :P
    http://www.cerrotorre.pl/product-pol-8036-Spodnie-meskie-GRIZZLY-Sahara-Pant.html

• Mierzyłem je w Cerro Torre - w XXL się ledwo zapiąłem i trochę mi chude w udach były, ale na Ciebie mogą być ok.
  • co nie zmienia faktu, że przydała by się im chociaż jedna kieszeń cargo :D, ja akurat nie mam problemu z udami
  • Taka zwykła koszula na lato z deca. Za 50 zł można wyrwać. :D
    image
    foto kradzione
  • A u mnie parę zabawek doszło  :

image
    Plecak czarny z wisporta Reindeer 75

image
    Bluza BDU czarna szyta w meksyku z amerykańskich komponentów

I takie tam pierdółki
    - 2 koszule marynarki niemieckiej
    - menażka LWP 

Fota Jumane

• Arucard, pisz zaraz jak Reindeer wykonany, czy wygodny itp! :D
    Sam się do niego przymierzam ale nie ma za dużo o nim nawet na tacticalu.
  • Mac bierz jest na wyprzedaży teraz stary model za 400zł miałem go na plecach przez chwilę, i powiem tak bardzo dobry plecak, jak za ok 450zł nie kupisz nic tańszego w takiej pojemności i jakości.
    Brałbym go sam, ale raz pieniążek kurcze :(, a dwa drobne kosmetyczne zmiany bym w nim chciał zrobić, ale nie wiem czy ma to sens,a nie bardziej opłacało by się przerabiać inny plecak oczywiście Wisportu z tym, że w pojemności 65 - 75 bym mierzył :D
    A żeby nie było :D
    image
    Laczki wiosna idzie a berghausy się już znacznie zdarły :D, a buty na rzepy dawno chciałem mieć :D
    imagei torba na wyprawy wędkarskie, nie zrobiła na mnie wrażenia :(, a taka miałem nadzieje

• A ja na rowerek i off road zakupiłem takie coś
    image

Jak na rowerze jeżdżę to ludzie się dziwnie patrzą na mnie 
    B-)
  • Macdermont porównując go z plecakami którymi miałem styczność to na pewno jest wygodniejszy materiał cordura , ale wydaje mi się trochę cienka przez co sprawia wrażenie trochę delikatnego  jedynie trochę mnie martwi ta przegroda do rozdzielania plecaka na dwie części bo jest na zamek  zamiast być na ściągaczu, a ogólnie plecak jest super

więcej postaram się napisać po tym weekendzie będzie już miał swój chrzest w Sudetach jak mi nic nagle nie wyszkoczy

tu macie link do wyprzedaży tego plecaka

http://www.wisport.com.pl/Reindeer 75 model 2011r -141,0,pr,shop.html
  • Nie ma sie co martwic o przegrode, problem w niej jest taki, ze jest mniej praktyczna ni zaciagana sciagaczem, nawet jesli jest to cordura 500 czy 750 to i tak zniesie wiele  
  • Fajnie jakby jeszcze miał jeden panel molle na przodzie. Łatwiej troczyć jakąś siekierkę, apteczkę czy nóż albo camela. Chyba znowu sobie wymyślę coś w e plecaku.
  • Nie wymyslaj nowy model reindeera ma juz panel molle na przodzie zamiast drabinek.
  • Łohoho, a gdzie go obejrzeć?
  • Szkurde, musiałem przegapić jakoś.
  • A do mnie dziś przyszły.
    image
    Kątówka diodowa Miltec'a

image
    MATERAC POLOWY - COVER MATTRESS 
  • ŁADNA! :D
  • no pakoncku przytulił bym 2 sreberko no ale finanse nie puszcza długo, piękna zdobycz.

• Bardzo ładna emka  :)
  • Przecena w HiM. Ciekawe czy to coś warte jest.
    image
  • Niedawno dorwany na Allegro za 3 dychy plastikowy Timex Expedition T49101 (foto kradzione):

image
    A wczoraj po wizycie w Decathlonie wzbogaciłem się o coś takiego: Source ConverTube, rurkę z adapterem do butelek PET:

image
  • Tyś to jest fanatykiem timexa a o tym adapterze sam myślę od dawna bo jest to praktyczne dość.
  • 39 zł w Decathlonie ;) Wczoraj podpinałem do tego butlę gazowanej wody. Ma tę zaletę, że woda leci tylko jak przekręcisz ustnik o 90 stopni, a potem go przygryziesz, więc jak masz gazowaną wodę, to po przygryzieniu ustnika sama się pompuje do jamy ustnej, buehehe :D
    Aczkolwiek lepiej chyba z niegazowaną, nie będą się robiły niepotrzebne ciśnienia w układzie.
  • bo ci może za mocno siurnąć, ty a właśnie bo oglądałem też w decathlonie ten adapter, kiedyś i nie pamiętam i tam jest kilka zakrętek pod PETa czy talko jedna ??
  • Jest kilka zakrętek - zasadnicza jest od PET-a standardowego, a do tego jeszcze są dwie przejściówki - jedna do wkręcania w butelkę aluminiową turystyczną, a druga do butelek plastikowych z szyjką 30 mm, ale nie wiem w sumie, czy w Polsce takie są.
  • są w lidlu np :D mają takie wody, z zakrętkami jak mnie oko nie myliło 30mm.

• Blatio
    Adapter super sprawa idę w weekend taki zakupić :)>- na rowerek będzie
    a ile ta rurka ma długości?

ps
    image

:D
  • hmmmm zboczenie na punkcie tygryska
  • ziomek_z_lasu, sama rura nie licząc ustnika i nakrętki ma 91 cm z tego co zmierzyłem.
  • Blatio
    Dzięki, zastanawiam się czy wystarczy żeby butelkę na rowerze przyczepić ale myślę że lepiej w plecaczku ją trzymać na plecach
    devil
    no jakoś mnie wzięło na Tigera ale to 2 mundur i już więcej nie :)
    ten wcześniejszy chyba sprzedam na allego bo troszkę za krótkie nogawki ma , a ten nowy 100% Twill bawełna więc przyjemny w noszeniu 
    Ale kamuflaż tigera jest według mnie bardzo fajny i przyjemny
    pozdrawiam wszystkich miłośników TIGER STRIPE
    :)>-
    image
  • image
    Polar od ECWCS gen. III. 
  • Pokaż jakieś realne fotki polarka i gdzie kupiłeś? ;D
  • Allegro od pentagona 2007. 

Narazie jedno zdjęcie z dzisiejszego testowania

image

Chcesz jakieś konkretne zdjęcia? Bo szczerze mówiąc nie mam talentu do fotografowania ubrań. Zawsze głupio to wychodzi.
  • Najbardziej ineteresuje mnie stan materiału i jak określił go sklep (db, bdb ?). I jeszcze kieszenie. ;)
    Znalazłem takie w wwgr na allegro za 120 zł podobno stan bdb ale mało zdjęć dali..
  • Jeżeli już MacDermocie chcesz coś kupić od wwgr to weź sporą poprawkę na opis i ceny. Ja brałem od niego parę rzeczy osobiście i gdyby nie fakt, że dymałem 100 km to dużej części rzeczy bym nie wziął. Zalecam ostrożność. Nie twierdzę, że to naciągacz ale zalecam ostrożność przy kupowaniu od niego.

• Już raz u niego kupowałem ale to były tylko krótkie spodenki w DDPM. Wszystko było dobrze, ale już przy polarze jakoś mi to śmierdzieć zaczęło. 2 polary w ofercie, dla obu ta sama fotka, zero opisu i jeszcze ta cena. Za 120 zł to ja widziałem stany db z dziurami albo strasznie sprane.
  • a kupiłem nowy w foli, ometkowany. Materiał nówka, pachnie nowością. A i mój polar nie posiada metki ECWCS gen. III, lecz tylko tą z kontraktem i przepisem prania oraz wstawkę POLARTEC Made in USA.

Kieszenie bardzo pojemne. 

image

Dwie główne zewnętrzne umieszczone na dole. Nie zapinane na zamki.

image

Dwie wewnętrzne umieszczone symetrycznie, z siateczki. Dostęp do nich jest możliwy po rozpięciu polara.

image

image

Po bokach są umieszczone takie elastyczne wstawki z cieńszego polaru. 
    Widok od wewnątrz. 
    image

I od zewnątrz
    image
  • Ja bym sobie SPEARa sprawił,  lub jak by ten zielony był czarny bo do wielu rzeczy nie pasi. 
  • Dzięki za fotki Shooter. Szkoda, że kieszenie na dole nie są zapinane i nie ma choćby małej napoleońskiej czy jak to się tam nazywa.
  • nie problem by zrobić takową jedna do supra tylko posłać i masz :D 
  • A tam, do Supera od razu... w markecie zamek do spódnicy za 1,50 zł kupić i dać mamie / sąsiadce / krawcowej lub komuś kto się na maszynie do szycia zna (ewentualnie samemu, jeśli się, tak jak ja, opanowało te sztukę tajemną...) i dorobić zamek nie problem :P