Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Nasze nowe zabaweczki
  • Dziś przyszedł:

image

Casio GW-M5600-1ER, klasyk, zasilany słońcem :)
  • imagefoto zajumane :P

• Kontrakty? Bo foto przedstawia kopie ''Proppera'' ;)

Ja mam kontraktowe DCU 6color. Cholernie lubię ten kamuflaż, jakbym dorwał wersję 100% cotton to bym się rozpłynął w luksusie :D
  • tak kontrakty bo nie chciało mi się robić
  • Troop szukasz spodni czy bluzy? w tym kamuflażu i jaki rozmiar?
  • Szukam i spodni i bluzy. Najlepiej small-short albo small-regular. Z tym, że 100% cotton i kontrakt ;)
  • Z wczoraj:
    Klasyczny Casio DW-5600E:
    image

I z przedwczoraj:
    Moje nowe laczki od Hanzela, full custom ;)

image
    image
    image
    image

Nie pytać co to za model, bo nie wiem, ta para jest jedyna na świecie :D
    Taka moja fanaberia ;)

• Hehe, a mi się wydawało, że miałeś se dać już spokój z zegarkami :D
  • Siła klasyki przeważyła ;) Poza tym DW-5600E mi się nieco bardziej podoba, bardziej "dojrzały" z wyglądu jest i nieco lepiej leży na ręku (inny kąt "wyjścia" paska od bezela).
  • Mnie tam 5600 nie leży zupełnie. Małe to, chude i jakieś takie nie ''G-Shockowe'', ale kwestia gustu ;)

Co i tak nie zmienia faktu, że zegarki wciągają cholernie i pewnie jeszcze nie raz będziesz mówił ''To już ostatni!'' :D
  • Ostatni to będzie pewnie DW-5700 :D
    Jak mi się uda kiedyś dziada zdobyć, to już będzie chyba dzieło skończone :P
  • A ja po długiej batalii zdobyłem upragnione spodnie TCU Helikona w "panterze". :-)

image

Na pierwszy ogień przeróbek poszły sznurki na dole nogawek. Wymieniłem je na gumki z stoperami GTSP od ITW NEXUS. Reszta wyjdzie w praniu.
  • 100% bawełna, czy NYCO Rs? Jaki rozmiar? Poproszę o zdjęcia "na człowieku" :D
  • NYCO Rs. Rozmiar SR. Jednak spodnie są dłuższe w porównaniu do kontraktowych BDU czy helikonowskich ACU. Ale to w końcu helikon. Spodnie są dosyć luźne. Przynajmniej takie mam odczucia. Zdjęcia wrzucę pewnie po weekendzie, bo w sobotę czeka je sprawdzian w terenie. Może jutro coś na szybko pstryknę.
  • No, napisz, czy się nie gotujesz w upały, dla mnie NYCO Rs na lato to za wiele ;)
  • Szczerze mówiąc to jestem człowiekiem wielce nie lubiącym upałów. W tamtym roku biegałem w helikonowskim ACU i o dziwo było nieźle. Szerokie nogawki zapewniały niezłą wentylację. Jednak na to lato przymierzam się do zakupu jakiś spodni z 100 % bawełny RS.
  • Witam
    U mnie poczatki skromne, ale dwie M-ki juz w drodze z USA i to samo bluza+spodnie DCU tri color.
    A zaczalem od czapeczki.
    image
    image

Z alledrogo, w sumie 23pln z przesylka, mysle dobra cena. Troche byla brudna, ale juz sie wlasnie suszy.
  • Ahh, jak ja lubię ''3 color''... Wszystko mi się w tym kamuflażu podoba, nawet szczotka do kibla :D
  • Ja mam do tego camo neutralne nastawienie. Mam spodnie DCU w 3colorze i jest ok, ale na... zimę :P więcej mi na razie nie trzeba. To jest jedyny (oprócz UCP, za którym nie przepadam, jak za flecktarnem) oficjalny kamuflaż, w którym nie mam M65, hie hie :D
  • image

O wilku mowa. Mój ''nowy'' nabytek to bluza BDU w stanie nowym, którą kupiłem tylko dlatego, że była tania :D 
    Miałem zamiar RAID'ować moją starą bluzę 3color, więc ta będzie zastępstwem, jak będę miał ochotę wrócić do klasycznego kroju ;)

Mam w tym kamuflażu już:
    - 2 bluzy BDU Nyco Rip-Stop
    - spodnie BDU Nyco Rip-Stop
    - spodnie BDU Nyco twill
    - boonie hat Nyco Rip-stop
    - kurtkę M65

W przypadku M65 to uważam tą w 3colorze za najmniej kultową. Lubię ją, ale wolałbym mieć akurat tą kurtkę w Woodlandzie lub Olive ;)
  • A ta bluza to 100% bawełna czy Nyco? Jednak fakt faktem, że kontraktowy bawełniany ripstop jest całkiem zacny ;)

• F5

Kto szuka, ten znajdzie ;)

image
  • Jakiś taki pedalski w rzeczywistości jest ten 5700... Wygląda jak 6600 bez bezela :D
  • Cóż, de gustibus non est disputandum.

Mnie się jego kształt podoba, wolę skromniejsze kształty niż 6600/6900 (chociaż też są fajne), aczkolwiek bezel będzie na przyszłość z żółtymi napisami, bo ten na zdjęciu (czego nie widać) jest uszkodzony, z mojej winy zresztą, poza tym te białe napisy mi walą po oczach.

Poza tym to DW-5400, ale różnica w sumie niewielka ;)

Działa, pasek ma cały, więc nie muszę nowego kupować, a za 61 zł za moduł chyba się opłacało :)
  • No tak, cena fajna. Tylko w sumie mnie zastanawia po co ci chude ''G-Shocki'', bo takich zegarków jest multum. Mały G-Shock to trochę jak trabant ze spojlerem ;)
  • Wiesz, to jest jak z kobietą. Zobaczysz jakąś na ulicy i nie możesz oderwać wzroku, mimo, że kolega Ci powie, że jest brzydka. Jak dla mnie to mógłby być równie dobrze Timex, Q&Q, a nawet jakiś Lopex - jeśli mi się podoba, to chcę mieć ;)

Taki np. Panerai Luminor - mnie się podoba i jestem w stanie nawet przygarnąć kopię Parnisa za 250 zł, ale wg mojej połówki jest obskurny... Chodzi tylko o kształt ;)
  • Wlasnie odebralem paczuszke pelna wszelakiego dobra...
    czyli dwie M65, jedna woodland Goldena, druga desert tri Isratex'a no i 3 bluzy,DCU American Apparel coprawda nie rip-stop, tylko zwykle, ale i tak ciesza :)
    Wszystko w odpowiednim rozmiarze co nie tak latwo dopasc, czyli large-long.
    Zdjecia pozniej jak porobie.
  • Gratulacje ;)

i ode mnie, to jednak kompulsja chyba :P

image

Casio GW-5600J. Napęd słoneczny, tyle że jest to wersja zegarka na USA i Japonię, więc synchronizacja falami radiowymi nie działa w Europie, ale to nie problem, bo i tak przeważnie czas ustawiam ręcznie :)
  • A ostrzegałem, że to wciąga :D Czasem nie kupuj noża, bo to tak samo uzależnia ;)
  • No właśnie do noży jakoś mnie nigdy nie ciągnęło. Wiem co w trawie piszczy, to generalnie mój Victorinox Huntsman spełnia prawie wszystkie moje wymagania, chociaż czysto użytkowo chyba zastanowię się jeszcze nad jakimś Vickiem z dłuższym ostrzem. Krojenie buły krótkim ostrzem mnie czasami denerwuje :P
  • ''Wiem co w trawie piszczy, to generalnie mój Victorinox Huntsman spełnia prawie wszystkie moje wymagania.''
    To samo mówiłeś o 5600 :D 
    Ja kupiłem sobie Vicka Campera i stwierdziłem, że całkowicie spełnia moje wymagania. No, ale potem kupiłem też Vicka Rangera, bo była okazja, a potem jeszcze RAT-1 dołączył, bo akurat był tani. I mimo, że Rata używam stosunkowo rzadko to zawsze mam go przy sobie i jak mi się trafią jakieś wolne fundusze to sobie kupię następny nóż... Dziwna sprawa, bo właśnie zegarki, noże i latarki to chyba jedne z najbardziej wciągających zachcianek( bo do hobby to im akurat daleko ;) ).

• Troop prorocze slowa z tym nozem, wytypuj jakies numery Lotka :)
    Tez niedawno wzialem USMC Ontario 498, teraz tylko czekam na paczuszke zeby na nim polozyc lapki:

• No to ja tylko do zegarków na razie taką namiętność, jak wcześniej do ciuchów rozwinąłem. Z noży, to jeszcze o Pikutku zapomniałem, że go mam, ale więcej z niego moja mama przy garach korzysta, niż ja sam. W Vicku zaś najczęściej chyba korzystam z nożyczek i otwieracza do butelek :P
  • polskie ripstopy w panterze leśnej :D do kompletu :P w końcu  
  • No to ja nie będę wklejał fot, ale napiszę, że TEŻ z Operacji Południe przywiozłem parę fantów:
    - boonie hat z Helikona w panterze pustynnej'
    - pas parciany z Helikona do portek,
    - parę innych pierdół, np. bandanka na łeb w panterze ;)

I jeszcze kolejna zegarkowa fanaberia, przypadkiem za nieduże pieniądze znaleziona na Allegro:

image

Casio DW-270, kolejny klasyk rodem z lat 80-tych :]
  • U mnie tylko:
    - patrolówka w ripstopie z texara w polskiej panterze leśnej
    - spodnie ripstopy w polskiej panterze
    - niezbędnik
  • Kurde, Piotrek, teraz zajarzyłem, że to Ty :D
  • buahha ale masz zapłon :D
  • Nowy nabytek, po paru latach pitolenia się z trzema parami tanich kijków, z których każdą w jakimś stopniu rozpierniczyłem po drodze ;)

image
    image
    image

Bladk Diamond Trail Back :)

Mam nadzieję, że te wytrzymają nieco dłużej ;)
  • z zewnętrznych blokad będziesz zadowolony :P
  • No myślę :D
    Ludz ma dokładnie ten sam model i same pozytywne opinie wyczytałem ogólnie o tym ;)
  • pada i pada no ale okularki (to na ryby lub i w teren)  nie powiem ,że troszkę taniej ale była okazja solsken 3Skyimage
  • Blatio Kolego Drogi, tak patrzę i patrzę na zawartość Twojej szafy- Ty to wszystko nosisz? (taki mały oftopik)
  • No, generalnie noszę często na zmianę, raz to, raz tamto ;)
    A to, co już mi przestaje pasować, albo rozmiar się "kurczy", to raz na ruski rok wystawiam na Allegro, albo wciskam znajomym :P
  • Snugpak Sleeka Jacket była okazja to się skorzystało :D
    image
    image
    image
    image
  • Muszę ją obmacać kiedyś na żywo, mam wrażenie, że wypełnieniem, miękkością i zdolnością do kompresji będzie się różniła od mojej "standarowej" Softie.
  • tez mi się zdaje ,ze twoja była grubsza ,a jaki ty masz rozmiar L czy XL  bo nie pamiętam 
    :-?
  • L. Ale ta rozmiarówka może się mieć nijak do rozmiarówki Snugpaka.
  • trzeba by pomierzyć bo ta moje w klacie oki lozz jest by ubrać na coś grubszego ,ale ona jest dość długa :P
  • Softie też, cały tyłek zakrywa. Tak powinno być w sumie :D