Bedę się wyrażał jaśniej: Tylko tyle miała na sobie twoja emka (tylko sylwestrowe dania)? I to ma być "rewelacja"? Emki zostały stworzone po to, żeby przyjmować na siebie wszystkie brudy świata. To kurtka wojskowa, wojenna. Przetrzyma o wiele więcej niż jakieś głupie sylwestrowe dania. Jeśli ktoś zamierza wylewać na siebie sylwestrowe dania, wystarczy że włoży kurtkę turystyczną z membraną.
Witam Miał ktoś z szacownego towarzystwa do czynienia z kurtkami typu goretex wzorowanymi na m65? Na allegro można znaleźć oryginalne austriackie m65 goretex z demobilu, natrafiłem też na m65 z membraną firmy TEESAR. [83]http://allegro.pl/m-65-wojskowa-kurtka-m65-z-membrana-czarna-xxl-i1 388341037.html No i jeszcze są kurtki Nike, których od dawna nie widziałem w Polsce.
Ja traktuję i tak i tak. Generalnie każda M-ka, którą mam, służy mi do noszenia, na zmianę z innymi ciuchami. W niektórych z nich dawałem przez krótki czas czadu w górach, ale to jednak nie ten kaliber na takie używanie.
M-ka jest za ciężka niestety. Jak spadnie deszcz to i tak zamoknie, jak ją przepocisz, to długo schnie, jedynie co, to świetnie chroni od wiatru - tyle, że tutaj kaptur już nie daje rady. Jak się kto uprze - oczywiście, może w niej chodzić w góry, ja jednak przerzuciłem się na lżejsze ciuchy.
Spodnie M-65 są grube, ciepłe, na mroźną zimę. Parka M-65 ma - w porównaniu do kurtki - cieńszy, lżejszy materiał, jest obszerniejsza, nie tak zgrabna i wygodna jak kurtka.
Ja w spodniach też zaliczyłem parę wyjść, jednak jak dla mnie są za obszerne, zwłaszcza u dołu - nie da się ich wygodnie wbić pod stuptuty. Owszem, są dość wygodne, profilowane kolana dają radę, jednak ich masa i obszerność sprawiły, że znacznie lepiej (także w warunkach zimowych + odpowiednie kalesony) chodzi mi się w spodniach typu BDU (tutaj "rządzą" u mnie podróby Helikona - okazały się być wygodniejsze od kontraktów), ewentualnie moje ukochane polskie ripstopy.
[33]http://tiny.pl/hc7tw Czy ktos mnie moze oswiecic co takiego ma ta mka ze jest warta 1200 zl? Dodam ze sprzedawca zszedl z cena - wczoraj byla po 1600 zl. ;-) ------------------------------------------------------- krzysiek
[57]http://www.found-nyc.com/blog/2008/01/24/original-design-03-m1951-p arka/ Zjedź na sam dół strony, tam jest takie zdjęcie, po lewej nieprawidłowy sposób wiązania, po prawej prawidłowy ;) [58]http://www.found-nyc.com/blog/wp-content/gallery/od/od_m51_04.jpg
Wyciąłem kilka ostatnich nic nie wnoszących postów troopa. Emkowcy przejrzyjcie ten wątek, polapkujcie bo sie powoli watek sypie - trzeba go troche odchudzić
Dziękuję, wypróbuję przy najbliższej okazji. Oglądając tę stronę zauważyłem, że kaptur wz.51 ma naszyty od góry na zewnątrz pasek lub gumę i guzik. Nie widziałem ich w kapturach wz.65. Do czego służyły?
Zniszcz mnie, bylebyś ich zniszczył. Zamek w tej kurtce nie ma napisu, prawdopodobnie ma charakterystyczne linie na froncie maszynki. Wszystko w porządku, to zamek firmy General.
przecież to co podał nadiadmm w linku to cywilne m-ki a nie żadne kontrakty, ten baran który nie dość że wystawia je w cenach z kosmosu (typowe szukanie frajerów), to jeszcze wciska bezczelnie kit że to kontrakty, i jak widać po jego komentarzach znajduje jeleni, którzy myślą że jak kupią coś z logo alphy to są tacy zajebiści i cool, biedne matoły chodzą potem i pieprzą farmazony że mają oryginalne wojskowe kurtki (bo przecież zapłacili za parę stów), szkoda tlenu...
Haha trzeba dodać jeszcze, że ma podpinki w cenie kontraktowego zestawu, no i wyroby innych "ekskluzywnych" marek :D --- Edytowany: 2011-01-06 14:36:08
ale czy ja coś takiego twierdzę że to kontrakt? czy zachęcam do kupna tego czegoś? po prostu "gratuluję " zorientowania w temacie oraz "dobrego" wyboru oferty z allegro taniej już jest to zamówić w sklepie alphy
Grupka ludzi, którzy na tych łamach zabierają głos, przekazuje prawdziwe informacje o kurtkach M-65. To można i warto robić. Wielu osobom otwieracie, panowie, oczy.
Trzeba zgłaszać naruszenie zasad Allegro. Jeśli wiele osób będzie wskazywać takie nieuczciwe opisy jako naruszenie to może to odnieść skutek. Proponuje by czytelnicy tego wątku tak postąpili.
Podali, że zmarł Krzysztof Kolberger. W filmach "Kontrakt" i "Zabij mnie glino" nosił kurtki M-65, myślę, że w życiu prywatnym również. Był bardzo sympatycznym człowiekiem. Cześć Jego pamięci. ------------------------------------------------------- Buddy
Kolberger nie grał w filmie ,,Zabij mnie glino",a tak w ogóle to smutne ,jeden z najlepszych polskich aktorów. ------------------------------------------------------- WojtekS
Właśnie się dowiedziałem o śmierci Kolbergera. Co prawda to nie temat na ten wątek, ale jednak wielka szkoda, byłem przekonany, że uda mu się wygrać walkę z rakiem... A co do "Kogla mogla", to zauważyłem, że Paweł (ów rozwojowy rolnik) w drugiej części tegoż filmu ma już zdaje się inną M-kę - jakby ciemniejszą niż w pierwszej części. --- Edytowany: 2011-01-07 11:30:59