Witam czytam czesci Topica + artykuł o M65 potrzebuje porady czy warto raz juz zamówiłem Helion-tex 3xl miała mieć 152 w klacie na zew a miala faktycznie 144 wiec odesłałem . Zastanawiam sie nad [79]http://allegro.pl/show_item.php?item=1344748999 Lecz nie wiem czy jest chociaż trochę zbliżona jakościowo do oryginalnej kontraktowiki o której mogę tylko marzyc. Zadałem juz 100 pytań do pana z allegro odnośnie wymiarów niepytający się juz bardzo o wymiary kurtki tylko o wymiary podpinki ww. kurtka ma podpinkę 74 w klacie czyli 148 w klacie co daje mi zapas 8 cm dla brzusia =p Surplus ma jeszcze większe wymiary ale jak czytałem jakościowo kicha .
Rzeczywiście taka cena to przegięcie, ale też rozmiar raczej niespotykany. Może spróbuj się potargować, argumentując, że ciężko znaleźć chętnych na taki rozmiar ;) W tym wypadku alternatywy do Alphy nie ma. EDIT Powinno być taniej: [88]http://www.pentagon.pl/catalog/product_info.php?products_id=179 [89]http://www.usarmy.pl/informacje.php?id=0012 --- Edytowany: 2010-12-15 18:48:19
Najzabawniejsze jest umieszczenie tej Alphy w kategorii "Lotnictwo", hehe :P 599 zł... nie dałbym, oj, nie dałbym w życiu. Niestety, z tego co widzę, Haako masz rozmiar, który w kontrakcie jest chyba nie do dostania, a Helikon 4XL chyba nie robi :| Na Allegro same Surplusy, Mil-Teki, Regimenty, albo MFH... Niedobrze.
Ta z pentagonu to jest smieszne. chcialem zamowic razem z podpinka to wyskoczylo mi 940zl. hahahaha. Szybko zrezygnowalem. ------------------------------------------------------- pio
przeczytaj sobie kilka postów wyżej To jest oryginalana Alpha, tylko niekontraktowa Strona: | [112]1 | ... | [113]323 | [114]324 | [115]325 | [116]326 |
Ja zamawiałem z pentagonu bo chciałem czarną m65 i jestem zadowolony, obsługa była dobra i za jakieś 400 ileś :) miałem kurtkę razem z podpinką, co prawda podpinka była nie alphy, i była gorsza od oryginału, ale była w cenie. Poza tym wiem że większość się ze mną nie zgodzi, ale ja jestem zadowolony z tej alphy i uważam że mimo to, że jest na niej napisane made in china to nie jest gorsza od kontraktowych (Co nie przeszkadza mi mieć jeszcze 2 kontraktowych i zastanawiać sie nad kolejną).
W to, że jesteś zadowolony mogę uwierzyć, bo to twoja sprawa. Jednak przyrównywanie ""made in china"" do kontraktowego stuffu to jawna herezja. Zastanowimy się z Blatiem nad wymiarem kary dla ciebie, ale najprawdopodobniej będzie to związane z twoją męskością :>
Wiedziałem że to wywoła taką reakcję, być może trafiłem jakoś szczęśliwie na ta alphe, poza tym ona jest tylko szyta w chinach tak jak wiekszosc rzeczy teraz, a liczy się materiał. W koncu ta firma tyle czasu robiła kontrakty, że chyba cos o tym wie. --- Edytowany: 2010-12-16 15:55:45
Na allegro nie mam zaufania poniewaz, powtarzaja sie zdjecia a podane jest ze to inne kurtki. W co wierzyc? ------------------------------------------------------- pio
pio chyba nie za bardzo rozumiesz o co chodzi. Jakieś 99 % Alph na Allegro to cywilna wersja i nie jest to żadne cudo, kurtki generalnie wyglądają identycznie, więc zdjęcia to nie problem. Chodzi o to, że niektórzy sprzedawcy celowo/ z niewiedzy wprowadzają kupujących w błąd pisząc, że dana kurtka jest kontraktowa, czyli uszyta dla wojska. Nie ma tutaj sytuacji, jak np. w wypadku znanych firm Nike, Reebok itp. ktoś sprzedaje podróby ciuchów / butów tych firm. Alpha to Alpha i tyle. --- Edytowany: 2010-12-17 09:11:41
@ ~pio A wątek czytałeś, choćby kilkanaście ostatnich stron? Wpisz sobie "Lukabest" w wyszukiwarkę forum, to znajdziesz na wątku posty o nim, przeczytaj, stwierdź sam. Aha, generalnie na wszystkie pytania, które zadajesz, ktoś już dawno udzielił odpowiedzi. Postaraj się nieco sam poszukać :] --- Edytowany: 2010-12-17 15:00:25
mysle ze byloby fajnie jesli by sie udalo spotkac nam tu wszystkim któży tu pisza i jeszcze inni na jakies spotkanie. tylko trzeba cos wymyslic jesli macie jakies pomysly mozemy to opisac na forum ------------------------------------------------------- pio
Ok, Panowie M-kowcy. Z okazji świąt życzę wszystkim spokojnej, rodzinnej atmosfery, żeby święta były białe, a nie takie mokro-mglisto-błotniste, jak u mnie za oknem w tej chwili, a także żeby w tym nieprzyjemnym pogodowo okresie nasze M-ki grzały nam garby tak jak trzeba, swoimi kontraktowymi podpinkami, zaś w przyszłym roku każdy poszukujący, znalazł swoją ukochaną kontraktową oliwkę w pożądanym przez siebie rozmiarze :] PozdroM65, Blatio ;)
Witam, Znalazlem w necie kontraktowa kurtke, ktora moge sciagnac z usa za 75 dularow [30]http://ks01.fm.interia.pl/1.jpg So-Sew Styles 81r. Na metce nie ma nazwy kontraktora. Porownalem nr z baza mcmurphyego i wyglada OK. Czy ta metka i kurteczka wizualnie jest dla was OK? p.s. Po przeczytaniu 330 stron tego watku ludzie na ulicach i w hipermarketach juz nie wygladaja tak jak dawniej - co wysta mi kurna, zrobili !!! , wrrrr ;-) . Tez tak macie ze wam oko sciaga na oliwkowy kolor jak magnes? Dzieki i pozdrawiam. mkowcy wszystkich krajow laczcie sie. ------------------------------------------------------- krzysziek
""Tez tak macie ze wam oko sciaga na oliwkowy kolor jak magnes? "" Mnie ściąga na wszelkie militarno-taktyczne elementy ubioru. Ciągle tylko widzę BDU, kamuflaże, janysporty i tak dalej. Tyle tylko, że w przeciwieństwie do kobiet cieszę się, że ktoś podziela mój gust ;)
Krzysiek: Na metce w rzeczywistości jest zapisana nazwa producenta: So-Sew Styles, Inc., tylko zdjęcie skadrowano w ten sposób, że instrukcja obsługi i umieszczona pod nią nazwa kontraktora, nie zostały uwidocznione (w "Bazie" jest informacja dotycząca tej kurtki: "napis pod instrukcją").
Ponieważ "motyw" parki M65 pojawia od czasu do czasu właśnie tutaj - pytania: czy obszywano parki wg takich zasad, jak dla kurtek M65? Do czego służy taśma naszyta na prawej piersi parki? Pozdrowienia. ------------------------------------------------------- zet
Zastanawiam sie jak jest w usa z m-kami, u nas jest to towar deficytowy a w amerykańskich filmach ciągle widze kogoś w m-ce, traktowanej przeważnie jako ubranie do brudnej roboty. może tam cały czas da sie w miare łatwo zdobyć m65 w normalnym rozmiarze nie tylko s regular tak jak u nas, jesli pojadę to kupie od razu 5 sztuk :) --- Edytowany: 2010-12-28 22:34:23
Dzięki Eri, ja także nie przypominam sobie, bym widział parki z naszywkami. Nie licząc mods"ów, ale to zupełnie inna historia. Wolałem jednak upewnić się u fachowców. ------------------------------------------------------- zet
maciey w stanach na ebayu jest dużo łatwiej i taniej o to niż u nas na allegro na pewno ,pochodząc po demobilach pewnie i podobnie ,2 lata temu ścigałem z ebaya kilka kurtek i ceny w porównaniu do nas ,raz taniej co najmniej.
Maciey - kontraktowe emki oliwkowe można było zdobyć w Stanach na wyprzedażach organizowanych przez Departament Obrony, w demobilach z nadwyżkami i na czarnym rynku, obecnie - tylko chyba na zlotach, imprezach dla kolekcjonerów militariów. Prawdopodobnie nie będzie to łatwe. Pamiętam jak ś.p. Gutman, niestrudzony dostawca amerykańskich mundurów, mówił mi, że podczas wyjazdu do USA nie kupił żadnej emki oliwki, ponieważ po prostu już ich nie ma.
~devill Jak Ty to liczysz,że sie oplaca? Teraz ładna kurka kosztuje w US około 70-75 dolicz tylko koszt przesyłki -suma 110 $..czyli około 330 zł i jak Ci nie bedzie pasowała-nie zwrócisz-koszty.Na allegro do 4oo zł kupisz "mint"-i zawsze możesz mierzyć lub zwrócić!!!
Cholera czemu nie nosze rozmiaru M, jak patrze na dostępność większych rozmiarów to serce boli, im wiekszy rozmiar tym trudniej dostać, na szczęście mam jedną woodland i jedną oliv. Ale chciało by sie cos jeszcze trafić, np stary kontrakt :)
Witam, Nie wiem, czy ktoś już na to zwrócił uwagę, ale Arnold w pierwszym "Terminatorze" śmiga w stuningowanej emce przez połowę filmu. (A może to jakiś cywilny wzór?)Dopiero "zarażony" wiedzą militarną z 330stron postu to ostatnio wyłapałem. Taki niuans a cieszy:) Pzdr.
W_Kurtz hmmm czasem z tym mint bym się kłócił kontrakt za 400zl ,wiesz ja mam znajomego w usa więc place mniej troszkę ,a pozatym można się też dogadać ze sprzedającym jak jet ok i tak siłą rzeczy jak dobrze trafisz na ebau kupisz dobrze i tanio ,ja mowie o zakupie od osoby prywatnej ,a nie w firmie na internetowym sklepie pseudo kontraktowa alpha ,bo prywatny rzadko pozwala na zwrot nawet w Polsce :D
~devilll Ja pisałem o kupnie kurtki kontraktowej wyłacznie u osoby prywatnej...a co do zwrotów w Polsce ,to wszystko zależy od kogo kupujesz..jest co najmniej 2 sprzedawców na alle którzy nie robia problemów ze zwrotem kurtek i spodni m65