Czy to jest dywizja, która miała swój udział w czasie WWII w Czechosłowacji? --- Edytowany: 2010-11-23 08:38:03 ------------------------------------------------------- Pozdrawiam Robert
Bobwoy, nietaktem? Nigdy nie pomyślałem o naszywkach w tym kontekście. Przyznam się Wam, że nie gustuję w M-kach obszytych "od góry do dołu". Sam ograniczam się max. do jednej naszywki na lewym ramieniu, a i ta jedna musi być w zgaszonym kolorze. ------------------------------------------------------- Pozdrawiam
Nie które M-ki mają naszywki od razu wszywane ale często jest to napis US ARMY, albo nazwisko żołnierza. Oczywiście jeżeli ktoś ma naszywkę z okresu II wojny światowej na kurtce typu M65 to raczej śmieszne, lepiej będzie taka naszywka pasowała do kurtek z tego okresu. Ja sam osobiście widzialem starszego pana który dumnie prezentował się chwaląc że ta kurtka M65 jest taka jak z tego serialu Kompania Braci a w dodatku miala naszywkę na ramieniu AIRBORNE. No cóż nie miałem czasu aby z nim głębiej porozmawiać.
Mam na M-ce taką jak z mojego postu. Szycie maszynowe takie samo jak przy naszywce US ARMY, więc nie sądze żeby ktoś sobie sam doszył, chociaż...... . Ale nie jest to subdued, kolorki ma żywe. Więc czy ten twór pasuje, czy nie? --- Edytowany: 2010-11-23 12:49:22 ------------------------------------------------------- Pozdrawiam Robert
Wracając do mojego poprzedniego postu. Być może, jedna-jedyna naszywka na kurtce też wygląda dziwacznie, ale jest to sygnał: TO JEST MOJA KURTKA. Może kogoś ten link zainteresuje: [58]http://www.usarmypatches.com/ ------------------------------------------------------- z
Naszywki coś symbolizują i w pewnych wypadkach dostają je żołnierzy, którzy musieli na nie zasłużyć ryzykując bardziej od innych. Jest zatem zrozumiałe, że ktoś kto oglądał front za szkalnego ekranu poprostu na nie nie zasłużył i nie powinnien się nimi posługiwać. Ale to mój punkt widzenia. Oczywiście nie można pod tą myśl podciągać wszystkich naszywek. Yankes, czyli mam śmieszną M-ke ;-) --- Edytowany: 2010-11-23 13:24:41 --- Edytowany: 2010-11-23 14:42:02 ------------------------------------------------------- Pozdrawiam Robert
Ja miałem jak mniemam oryginalnie obszytą wczesną emkę, która na lewym ramieniu miała kolorową naszywkę "Special Forces" i łuczek "Airborne" (pytanie: czy powinien być łuczek "Special Forces" ?), natomiast na prawym ramieniu zgaszoną naszywkę 89th Infantry Division, "Rolling W" (walczyła w II WŚ). Także wydaje mi się to ok. Z tym, że parokrotnie się spotkałem na Allegro z ciuchami "z epoki", które wydaje mi się, że miały współczesne naszywki. bobwoj wszystkie naszywki coś symbolizują, i jakby patrzeć w ten sposób to mielibyśmy prawo co najwyżej nosić naszywki z nazwiskiem ;)
Witam serdecznie jestem nowy ale temat mi bardzo pasujący bo szukam M 65 kontraktowej oliwkowej ( żadnej chińszczyzny- feeeeeee) . Jakiś czas temu miałem takową i chodziłem w niej 8 lat jest to kurtka nie zniszczalna jak dla mnie. Teraz szukam okazji na kontrakta przeznaczam na to 450zł . Jak byście mieli jakieś namiary to proszę o kontakt , Wielkie dzięki . Już 6 sklepów odwiedziłem i były niby M 65 -tki ale wykonanie było tragiczne a cena z kosmosu. Jestem w stanie zapłacić 450zł ale za kontrakta wiedząc że jakość jest na poziomie a nie jakaś lewizna.Pozdrawiam :)
w sumie juz nie moglem wytrzymac haha . to nie bedzie kontrakt ale zawsze cos bo trudno jest znalesc kontrakt na 170 ------------------------------------------------------- pio
Wzrost 178 w pasie 102 klatki nie mierzyłem jeszcze bo jestem w pracy wieczorem podam. Dirty ale tylko produkcja amerykańska . Chodzi mi o komplet. A kolega nie znajomy dla jego informacji powiem tyle ze nosiłem 8 lat i została mi skradziona bo dalej bym chodził w niej. --- Edytowany: 2010-11-24 12:10:25 --- Edytowany: 2010-11-24 12:35:17
Trak twój rozmiar to Medium Regular, jak nic nie znajdziesz to daj znać. ------------------------------------------------------- Pozdrawiam Robert Strona: | [108]1 | ... | [109]316 | [110]317 | [111]318 | [112]319 |
Pewnie prędzej czy później coś bym znalazł ale nie wiadomo co jeszcze ja nie mam namiarów na takie cacka ja śmigam do Holandii czy USA ale po inne cuda. Moim konikiem są ptaki egzotyczne ( Ary , Kakadu, Żako) i takowe posiadam . Ale od dłuższego czasu chodzi za mną M65 z prawdziwego zdarzenia. Bobwoj dziękuje za podpowiedz. Mam w klatce 118cm a wiec nie mieszczę się. --- Edytowany: 2010-11-24 14:11:25
Myślę że X-Large Regular będzie najbardziej odpowiednie. A wiec Dirty super dziękuje ale ten rozmiar będzie dla mnie za mały. Ale daj ogłoszenie na pewno sprzedaż jak jest nowa podaj nawet cenę tutaj i jaka firma ją wyprodukowała jeśli jest to dozwolone tutaj.
Trak no to przykro mi, niestety o ten rozmiar jest bardzo ciężko w PL. (szczególnie zielona). Możesz popytać sprzedawcę Lukabest na Allegro, może będzie miał coś odpowiedniego.
Mam coś takiego ale widzę że nie ma podpinki a chciałbym komplet.[52]http://allegro.pl/kurtka-m65-us-army-large-i1327242113.html Co wy o tym egzemplarzu sądzicie?
Ciekawostka. Od jakiegoś czasu staram się wyłapywać w rożnych polskich filmach i serialach aktorów którzy noszą M65. Tak więc oprócz Cybulskiego, Olbrywskiego i Pazury do tego grona zaliczam kolejnych, jeden z braci Mroczków i Robert Gonera z serialu Pierwsza Miłość. No cóż nawet w takich polskich produkcjach można je spotkać. Ciekawi mnie tylko jedno czy są kontraktowe????? czy kopie?????. Pozdrawiam.
Dzisiaj byłem ponownie w sklepach i sama chińszczyzna nigdzie nie mogę znaleźć . Najbardziej wpienia mnie jak sprzedawcy wmawiają że to oryginały . Ponawiam swoją prośbę jak by ktoś widział kontraktówkę w rozmiarze X-Large Regular proszę o wiadomość.
O kilka cm za mały rozmiar Large Regular w klatce ja mam 118cm według tych wytycznych [83]http://ftp.jopsl.nazwa.pl/szablonallegro/tabelerozmiarow/tabele_roz miarow.html
Nie wiecie czy jest jakiś zlot czy giełda gdzieś w Polsce gdzie takie cacko mogę kupić? Bardzo mi zależy aby kupić ją w najbliższym czasie. --- Edytowany: 2010-11-25 00:20:06
~Trak Mam 118 w klatce 180 wzrostu i Large Regular (z podpinką) jest idealna,kierując sie tymi wytycznymi kupiłem kiedyś Xlarge i odsprzedałem bo "wpadłem" w kurtkę...
Oczywiście, najbezpieczniej jest przymierzyć... ale, odrobinę za obszerna kurtka wygląda DUŻO lepiej, niż ta dopasowana, a nie daj Boże za mała. Zmartwiła mnie wiadomość, że Mroczki noszą M65. Czy to już pora, by dać sobie spokój z mk-logią?
Jeśli chodzi o mierzenie szerokości swojej klaty to jest tu możliwy spory błąd pomiaru. Pas - wiadomo, wystarczy zmierzyć spodnie jakie się nosi. A mierząc swoją klatę jakimś centymetrem zawsze wyjdzie więcej (zmierzcie tym samym sposobem pas a wyjdzie nawet 10cm więcej niż w spodniach). Strona: | [112]1 | ... | [113]317 | [114]318 | [115]319 | [116]320 |
Widzisz mmjim, noszenie MKi to w jakimś sensie moda (?) a głównie styl. I tego nie da się do końca zmierzyć centymetrową miarką. Niektórzy wiedzą, o czym piszę. Ale, przyznaję, jest to moje subiektywne odczucie. Jeżeli masz ochotę nosić XS-short - Twój wybór.
Wszystko pięknie ładnie ale kiedy jestem w sklepie są M65 ale cywilne i z Chin a często sprzedawca wpiera że jest to kontrakt . Mieszkam pod Warszawą i już chyba 10 sklepów w stolicy zjechałem. Jak ktoś zna dobry sklep w Warszawie niech da znać chętnie go sprawdzę .
Dzięki za wskazanie ale ten egzemplarz za mały, dla mnie XLR . Jutro pokręcę się po sklepach zobaczymy co będzie . Nie wiele sklepów znam myślałem że wy coś mi podacie ( adresy). Nie mieszkam w Warszawie ale mam blisko do niej i myślę że przy którymś wypadzie do niej coś mi wpadnie. Jak znacie sklepy to podajcie mi namiary. --- Edytowany: 2010-11-26 16:49:05
W sklepie nie kupisz emki kontraktowej w tym rozmiarze - na 99%. Zatelefonuj do dostawcy kontraktowych emek na allegro, który ma nick: lukabest. On postara się ściągnąć taką kurtkę dla ciebie (może nawet posiada taki kontrakt do sprzedania). Poczekasz, ale się doczekasz. Jest jeszcze ebay, lecz rozmiar x-large bywa bardzo rzadko.