Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Off-top
  • Może temu, że nie ma za dużo bajerów reklam i tym podobnych. 
  • Ano, ruch jest niewielki, podejrzewam, że jak za jakiś czas będą mnie goniły znów wszystkie opłaty za hosting, domenę, itp. to... ekhem...
    Ze względów osobistych też za bardzo nie zaglądam sam...

• szkoda, że to tylko "cywilka" Helikona...
  • Szkoda. Kiedyś temat był poruszany na forum pamiętam...Odnośnie emki Pana Wołoszańskiego
  • Cześć, może Was to nie interesuje, ale właśnie odwiedziłem nasze forum na komputerze z 1998 roku. Myślę, że strona otworzy się nawet na maszynie do pisania. Super :) Pozdrawiam
  • Cześć - jeśli ktoś tu jeszcze zagląda i przy okazji mieszka w Warszawie, może jest w stanie podrzucić mi adres jakiegoś sklepu z demobilem z prawdziwego zdarzenia? Szukałem trochę na internecie, ale kiepsko mi idzie. Chodzi o sklep z historią, z prawdziwym demobilem, nie o filię militariów z pl...
  • A pytanie czy takowe jeszcze istnieją w ogóle.Wiele się zwinęło w ostatnim czasie.Zostały chyba tylko jakieś pojedyncze sklepiki stacjonarne.Większość jak już coś prowadzi to chyba tylko w internecie sprzedaje .
    Sam jestem ciekawy czy takowe jeszcze gdzieś są z prawdziwego zdarzenia....
  • Śmigacie jeszcze w spodniach M65 - M51 ? :)
  • Ale żeś pytanie zadał.Inaczej być nie może .Moje na co dzień  to M81 woodlandy.Jak już ciut chłodniej to prawie zawsze.Z racji co by za często nie ciuchgrać oliwkowe m65 i 51 ale w chłodniejsze to dni.Do parki m51.I kurtały m65.
  • Nie wiem czy to takie oczywiste pytanie być może wiele ludzi nie chodzi już w tych spodniach. Zamiast mówić ale żeś pytanie zadał odpowiedział byś rzeczowo. Ja śmigam na codzień w M51 bo mam 5 par w tym magazynowe jaki i M65 ????
  • Spoko ,,matysmc,, w ogóle miałem dodać  emotikonkę RZECZOWĄ do mojej wypowiedzi JAKO  formę  komentarza.na luzie.Czy to jest oczywiste czy nie..No ludzie ubierają to czy tamto ...Sądzę ,że ponieważ forum TO zrzesza ludzi mających zajoba na punkcie sortów wiadomo jakich odpowiedzi będą czystą oczywistością  .Ale widzę,że może to już jest tylko  wąziutka grupa co to lubi te ,,nasze,, ulubiene ciuszki nosić.Ja tam w każdym bądz razie nie poprzestaję i mam nadzieję ,że coś sobie jeszcze dokooptuję z sortów jak cosik się trafi  jeszcze za jakieś sensowe krajcary.
    Szukam też jeszcze  w woodlandzie m65 z metalowymi zamkami w kołnierzu jak i główny  w LR.Jak i jeszcze cosik z m51 portek czy 65 oliwki jak się w ogóle trafią w konkretnym rozmiarze.
    Ciuchy ponad czasowe.I nikt nawet się dziwnie nie spojrzy jak sobie sunę w parce mającej ponad 70lat czy portkach 50letnich....I ,to jest cudne .Epoki się zmieniają a ciuszki nasze nie.
  • To co napisałem mogło groźnie zabrzmieć. Grono zwolenników tych ubrań uważam za bardzo małe. Co do spodni M51 nie każdy w nich śmiga bo za szerokie nogawki za wysoki stan itp. Spodnie M65 już bardziej były noszone czy są nadal nie mam pojęcia. Ja noszę nieustannie naprzemiennie z M51 mam też w woodland nówki które kupiłem kilka miesięcy temu. Cenie spodnie M51 za ich wygodne. To prawda pushupek. Na przestrzeni lat nie każdy lubi i nosi takie wory jakimi są M65-M51 nie każdemu to może odpowiadać. Wiesz że ceny wariują więc lepiej się śpieszyć by mieć za zapas :)
  • Prawda.Spodnie przepisowo noszone na pępku.Do tego  szelki.M51 Nie każdy lubi tak nosić portki.Co do ich workowatości.Ja cenię sobie głównie kieszenie do ,których można na prawdę sporo napchać.A noszenie tak telefonu uważam za komfort ;)
    Tak ceny robią się mało koszerne.Ale na szczęście m51 wypadają JESZCZE znacznie ,,taniej,, jak m65 oliwki ,które już przekraczają za nówki tysiaczka....Myślę,że kwestia też tego z jakiego zródła się trafi robi cenę.
  • Też czasem zarzucam M65. M51 noszę po domu zamiast dresów ;) Taki egzemplarz trafiłem... ale lubię je. Mają soczyście grubą bawełnę. Tylko ciut przykrótkie.
  • Andrzej powiem Ci że M51 są znakomite nie rozstaje się z nimi od ponad roku. Chodzę w nich wszędzie to egzemplarz magazynowy z 56 który można powiedzieć odpieczetowałem oderwałem karteczki w kieszeniach cargo jak i tych frontowych i latam ale mam w zanadrzu jeszcze trzy bądź cztery kolejne z karteczkami. Wyglądają jakby chwilę temu zostały wydane z magazynu. Noszę te gacie na przemian z srebrnymi M65 z 67 ale materiał byle jaki na tyłku już widzę że się mechacą to są Winfield suwak srebrny Rapid. Nie polecam :) Przyznam szczerze że te z przedziału 72-78 Winfieldy były o wiele solidniejsze :)
  • M 51 też mam wrażenie większego komfortu w ich noszeniu-chodzeniu , jakoś tak fajniej się je czuje.Może ze względu na te właśnie bawełnę bez domieszek.Moje m65 to 74rok, Winfieldy.
  • Dokładnie tak. Szybciej schną mam wrażenie milsze są niż M65 :) Bardziej przewiewne są. W końcu to bawełna. Mam też Winfield z 72 ale nie ubieram ich zbyt często nogawki są ciut przykrótkie to spodnie SR :) Zastanawiałem się nad zakupem jakichś pierwszych kontraktów M51 w SL ale póki co nie ma nic :) pushupek Z którego roku masz te M51 ? :) Zahaczając temat M65 mam jeszcze jedne srebrne z 67 zamek scovill zipper gripper ale materiał gruby mięsisty taki zwarty wykonane świetnie odcień zieleni piękny mocny w swej intensywności.
  • M51 są bardziej obszerne, "worowate", a przez to dla mnie bardziej wygodne niż M-65.
  • Za to uwielbiam te spodnie. Ostatnio poszedłem na zakupy wypchałem kieszenie chciałem sprawdzić pojemność :D Moje codzienne portki :D Kieszenie cargo są większe niż w M65 :) Jedyny problem to te sznureczki w nogawkach muszę wciągnąć jakieś tasiemki lubię mieć związane u dołu:)
  • Wczoraj wrzuciłem na Siebie M-65 small regular za wąskie nogawki mając kilka rzeczy w kieszeni wydają się być ciaśniejsze od small long ????M-51 wymiatają muszę jeszcze dorwać jakieś z początku produkcji ????????
  • Wczoraj wrzuciłem na Siebie M-65 small regular za wąskie nogawki mając kilka rzeczy w kieszeni wydają się być ciaśniejsze od small long ????M-51 wymiatają muszę jeszcze dorwać jakieś z początku produkcji
  • Mogą być węższe regulary od longów.W Large bywa podobnie.Longi zdarzają się szersze od regularów.To już było zdaje się wałkowane kiedyś.Rozrzut rozmiaru w szerokości ich jak chodzi o długość spodni.

• Być może było wałkowane. Tematów przerabianych na tym forum było mnóstwo dotyczących różnych kwestii.
  • Drodzy Forumowicze - po tymczasowych problemach spowodowanych migracją na nowy serwer w opłacanym przeze mnie hostingu Linux.pl, forum działa nadal - działo się to niezależnie ode mnie, ale wraz z pomocą techniczną serwisu, udało mi się naprostować sytuację. 
    Forum działa nadal, jeszcze się nie zamknęło ;)
  • Dziękuję  Ci Blatio.Zaczynam doceniać ,po latach obecności na tym forum ile dla niego robisz.I wiem ,że powinniśmy partycypować jednak w kosztach utrzymania tego dobra.

• Dzięki za dobre słowa ;)
  • Myślałem że forum już zniknęło na dobre. Cieszę się że jeszcze zostanie na dłużej.
  • Podobnie, pomyślałem, że już koniec... miło, że nadal działa. Dzięki Blatio.
  • m65.org.pl - REAKTYWACJA :-)
  • Przyjmuję podziękowania z czcią i szacunkiem, zwłaszcza że tak naprawdę gunwo się na tym znam, ale na podstawie maili zarówno do serwisu hostingu, jak i do serwisu domeny, udało się to ogarnąć. Moim osobistym sukcesem, jak na informatycznego lajkonika, było (przypadkiem) udane wpisanie nowego numeru IP serwera jakiegoś tam w okienko jakieś tam, gdzieś tam w serwisie domeny, dzięki czemu po 24h forum wstało ;)
    Ale tak poza tym, to ja się serio nie znam :P