Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Nasze nowe zabaweczki
  • Nabyte rzeczy w ostatnim czasie .

Kurtka M-65 small regular bezimienna 1966 kontrakt DSA 100-3378 stan idealny :-)

Dziękuję Panie Marku :-)

Spodnie M-65 Winfield DSA100-C-67-4703 small long stan idealny
  • wrzuć fotki matysmc

• rozumiem, że zaopatrzenie się w emki to przygotowania do nadchodzącej jesieni?
  • @nes82 Aktualnie jestem w Polsce. Wrzucę foty po 25 sierpnia gdy wrócę do Niemiec.

@panzer73 W dość niedługim czasie kupiłem kilka kurtek M65-M51 od Pana Marka. Tak na nadchodząca jesień się szykuje. Ale przede wszystkim zbroję się na trudny czas który się zbliża. Jak wszyscy wiemy kurtek coraz mniej. Takich które byłyby w rozsądnych cenach.
  • matysmc te spodnie z 67 to pewnie pancerne :)
  • Ja właśnie kupiłem M51 L/M z 1958 roku w niezłym stanie.
  • @nes82 Powiem tak. Co do pancernosci tych spodnii. Trochę jestem zawiedziony. Myślałem że będą o wiele bardziej masywne. Jak to jest w przypadku M51 których jestem również posiadaczem tych używanych jak tez w stanie magazynowym. Skład jak wiadomo cotton tylko i wyłącznie :-)
  • Graty w OG107 zawsze OK - gratulacje!  ostatnio znalazłem coś takiego w OG:
    image
    plus testowy wczesny druk woodlanda:
    image
    + G1 MONARCH MFG. CO. CONTRACT NO. N383s-80667 - w tym kontrakcie skora kurtki jest zdecydowanie najgrubsza ze wszystkich G1, które widziałem a troche tego jest odnośnie kurtek z wczesnych lat 50-tych. Czekam na A2, które już na mnie czeka do odbioru.

Pozdrawiam!
  • Gdybym jeszcze dorwał M51/M65 w rozmiarze L/L byłby komplet.
  • Ostatnie nabytki.

Spodnie M65 w small-regular kontrakt DSA100-67- C-3408 stan idealny.
  • Moja mała kolekcja

Ostatni nabytek trylogia wyd. Vesper :)
    Byliśmy żołnierzami
    Ostatni bastion Khe Sanh
    Powiedź że się boisz
    image

• Świetnie to wygląda ;) Jaki to kontrakt?
  • Alpha  DSA100-74-C-0130
  • Zdradzisz tytuł książki w pomarańczowej oprawie? :-) Kurtała wygląda bardzo fajnie :D
  • Książka Piotra Ostaszewskiego - Wietnam najdłuższy konflikt powojennego świata 1945-1975
    Właśnie zacząłem ją czytać.
  • Kupiłem ostatnio książkę "Byliśmy żołnierzami" zacząłem czytać :-) Jak się zapowiada ?
  • Książka ostaszewskiego bo bardzo szczegółowy opis dziejów Wietnamu od czasów koloni francuskiej. Raczej trzeba się skupić mocno na czytaniu, dużo fachowego słownictwa literackiego.
  • Poszukam zatem tej książki i będzie następna w kolejce do przeczytania :) Dzięki
  • Dzisiejsza dostawa - spodnie Gore-Tex systemu ECWCS, Gen. II. w Woodlandzie. Gen. II. w wersji kamo Woodland to specjalne wykonanie na prośbę USMC, mające na celu wprowadzenie ulepszeń względem Gen. I. (dodane: boczne kieszenie cargo, wzmocnienia z Cordury 330D na tyłku i kolanach, szlufki do paska).

USMC ECWCS Extended Cold Weather Gore-Tex Pants Trousers Woodland Small Regular | eBay

Dość rzadki fant, bo 90% oferowanych spodni ECWCS Gore-tex w Woodlandzie to najstarsza wersja (Gen. I.) czyli szyta zarówno dla US Army jak i USMC.

Teraz pora na parkę USMC do kompletu (ECWCS, Gore-tex, Gen. II, Woodland), też trudną do upolowania.
  • Lecą do mnie dwie katany M-65. Jedna z nich to Bonham DSA100-68-C-0968 stan mint Wielkie dzięki @DubPablo druga zaś to DSA100-1691 w stanie rewelacyjnym @Lukabest Dziękuję Bardzo :D
  • imageimageimageimageimageimageimageimageimage

Kurtka przebyła długą i krętą drogę ale było warto czekać. Dziekuję Ci @DubPablo że udalo Ci sie zdobyć dla mnie te emke Pozdrawiam Cię serdecznie 
    **== **== ;)
  • Hej!

Cała przyjemność po mojej stronie, niech się dobrze nosi ;)

Pozdrawiam
  • srebrna - piękny widok, gratulacje!
  • @DubPablo Ta emka przyprawia o zawrót głowy i i szybsze bicie serca ;) Cieszę się że znalazła się w mojej jakże skromnej kolekcji ;)

@panzer73 Dzięki Piotrze emka jest świetna wrzucę jeszcze zdjęcia mojej Marcie Dale z 1966 którą kupiłem od @DubPablo jest w stanie mint :D Przyszła jeszcze do mnie kilka dni temu DSA100-1691 też w stanie mint od Pana Marka Lukabest ale zdjęcia wrzucę za jakiś czas ;) To chyba tyle z ostatnich moich łowów;)
  • Piękny Bonham!
  • @Lukabest Dziękuję Panie Marku :)
  • Kolejna porcja kurtek ktore znalazły się u mnie.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

image

Moja Marcie Dale DSA100-4899 w wyśmienitym stanie zdjęcia nie oddaja tego koloru. Dziekuję koledze @DubPablo ;) Kolejna zdobycz to DSA100-3378 podziękowania dla Pana Marka ktory zdobył dla mnie te kurtke ;)

imageimageimageimageimageimageimageimageimage

• Konkretne zakupy. Gratulacje!
  • Zakup z ostatniej chwili kurtka w stanie rewelacyjnym Rolan z 1970 sreberko ;) Dziękuję Panie Marku ;) @lukabest
  • Mój błąd kurtka jest z roku 1971 :)
  • @matysmc.Polecam sie.Pozdrawiam