Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Off-top
  • Przecież miałem właśnie napisać Pluton. Właśnie to miałem na myśli. A napisałem Wietnam. Nawet nie wiem czy istnieje w ogóle taki film. A kolega Panzer nawet mnie nie poprawił, tylko przytaknął :-)
  • … i dobrze zrobił! :D
  • bo jest też film dokumentalny Wojna Wietnamska - myślałem Falkland, że o nim piszesz
  • Jak się wylogować z wersji na urządzenia mobilne z tego forum skoro nie ma takiej opcji tutaj?
  • Hehe, znalazłem po fakcie. Na dole jest z prawej strony.
  • Dlaczego w sklepie Google Apps nie ma aplikacji "forum m65". Ktoś powinien o tym pomyśleć. Bo nie chce mi się za każdym razem wpisywać tą frazę do przeglądarki.
  • Falkland, dodaj sobie w przeglądarce link z forum do ekranu głównego wtedy pojawi Ci się ikonka i wchodzisz na naszą stronę jak do każdej innej aplikacji.
  • Wiem. Ale nie będzie żadnych powiadomień ani innych fajnych opcji.
  • Chyba za bardzo niszowi jesteśmy coby ktoś aplikacje dla nas napisał
  • To w sumie dobrze. Wyjątkowych ludzi jest zawsze mniej ;-)
  • W Katowicach latały dzisiaj co jest bardzo dziwne samoloty F-15. Przy F-16 kawał z niego bydlaka. To jest mój ulubiony samolot. Ma przepiękną linię. Gdyby nie pewien konstrukcyjny defekt latałyby pewnie do dzisiaj.
  • Piotr Woźniak - Starak chyba się jednak utopił. Szkoda człowieka :-(
  • ...znałeś go że ci szkoda?
  • Hehe, pewnie nie ale zna kogoś kto go znał :))
  • A trzeba kogoś znać żeby było go szkoda? Bardzo dziwny tok rozumowania.
  • Ja też go nie znam, ale wiem, że to birbant i hulaka.
    Nie znałem też przykładowo  Henryka Siwca, Walentego Badylaka, Brunona Kwietnia. Mnie żal takich ludzi...tak na szybko.
    Myślałem, że znasz go bliżej i coś Cię ujeło w jego osobie.
  • Skoro go nie znasz to skąd wiesz jaki był?

@Wariat
    Ciebie nikt nie pytał o zdanie.
  • Opanowałem do perfekcji sztukę czytania i szukania informacji, co pozwala mi twierdzić, że wbrew temu co lansują lewackie media,nie był to człowiek Kultury.
  • Falkland, przepraszam że uraziłem Twoje uczucia... :-S
  • @intruder
    Nie wierz w te brukowce które czytasz.

@wariat
    I to mi się podoba. Posłuch musi być.
  • Nie żyje pan Piotr Woźniak-Starak. Cześć Jego Pamięci.
  • Hehe, sprytnie Kolego mcm ;))
  • Szkoda człowieka :(
  • Kolego Warjacie. Przepraszam, że nie odpowiedziałem, ale była chwila ciszy. Dziękuję za post wysłany pod moim adresem. Pozdrawiam.
  • Dziękuję Kolego mcm za uwagę. Podoba mi się styl w jaki wbijasz szpileczkę. Nie po raz pierwszy :D Ciekawe kiedy nożyce się odezwą B-) Pozdrówka dla Ciebie.
  • Dziękuję. Szpileczki... Tak, ale to wyszło niechcący. Szkoda mi jest po prostu chłopaka. Był fajnie, pozytywnie zakręcony. Śmierć go dopadła, gdy płynął swą bondowską łódką. Żal. Chodził w dizajnerskiej emce z naszywką "Peace". Dzięki, pozdrawiam.
  • Dokładnie Glastron GT-150.
  • Dzięki, Falkland. Pozdrowionka.
  • Ja też pozdrawiam.
  • Sroga pogoda dzisiaj. Jak ma tak być to wolę już nawet zimę.
  • zdolny i łebski grafik:)
  • Niby proste, niby łatwe do wymyślenia, ale dopiero teraz kiedy wszyscy je widzą. A tak to trudno zaprojektować coś prostego a za razem dobitnego. Klasyką nad klasykami jest natomiast dla mnie logo CPN.

https://ocs-pl.oktawave.com/v1/AUTH_2887234e-384a-4873-8bc5-405211db13a2/autoblog/2018/08/logo-cpn.jpg
  • to logo faktycznie utkwiło w pamięci na dobre - ja do dziś często mówię żonie, że jadę zatankować na CPN...
  • Właśnie jak podesłałeś logo 80-lecia to pomyślałem o CPN :)
  • Gdzieś czytałem że ta marka ma powrócić.
  • To samo z F1
  • Czy bluza TCU "skośna" o długości np. regular będzie krótsza, dłuższa czy taka sama jak bluza BDU w tym samym rozmiarze?
  • Wydaje mi się ze dłuższa troszkę
  • Falkland - zmierzyłem swe bluzy TCU i DBDU, obie w Large-Long, efekty jak poniżej:

długość rękawa od pachy: 58 cm (w obu)
    długość rękawa od barku: 69 cm (DBDU), 64 cm (TCU) - tu jest wyraźna różnica
    długość całkowita (od wszycia kołnierza do dolnej krawędzi): 83,5 cm (DBDU), 80,5 cm (TCU) - tu jest wyraźna różnica
    obwód pod pachami: 64,5 cm (DBDU), 65,5 cm (TCU)  
  • Niby różnić dużych nie ma, ale pamiętam że miałem kiedyś sajgonkę XL i była dużo szersza niż bluza BDU w tym samym rozmiarze, więc ją sprzedałem.
  • XL powinna mieć w klacie ok. 140 cm - ile miała Twoja?
  • Nie pamiętam, ale była dużo szersza od BDU woodland.
  • Czy któryś z szanownych kolegów lub koleżanek bawi się w poszukiwania okruchów historii z wykorzystaniem wykrywacza metali? Zaznaczę, że legalne :)
    Dostałem w prezencie taki sprzęt i jestem w trakcie pisania wniosków itd. Liczę na wskazówki, które pozwolą na pozytywne ich rozpatrzenie. Jeśli macie doświadczenie to napiszcie - może być na priv. Dzięki!
  • Ja trochę chodzę z kijem chociaż w tym roku ze względu na brak czasu a także spiekotę tego lata nie było tego zbyt wiele:)
    Z jakim sprzętem chodzisz?

• Mam Armand Prospector - polski sprzęt :) Póki co chodziłem po działce, bo pierwszy raz miałem go w ręku. Teraz piszę wnioski, ale teren jaki mnie interesuje jest ponoć ciężki, bo WKZ odrzuca wszystkie wnioski, ze względu na "brak planu archeologicznego" terenu, czy coś takiego. Powiedział mi to facet z nadleśnictwa. Myślę o lasach pod Włocławkiem w stronę Gostynina. Podobno na pole rolnika dają od ręki pozwolenia, ale do lasu już nie... Jak to u Ciebie wygląda?
  • Będę pisał na priv

• Idę jutro
    \m/
    image