Chciałbyś mieć wszystko wyłożone na tacy? Od "poprawnej" wyceny przedmiotów i "kwiecistych" opisów jest już Allegro i eBay. OLX to miejsce do polowania ;-) To Ty masz mieć wiedzę i oceniać czy warto zaryzykować, a nie sprzedawca.
Można znaleźć coś ciekawego i wartościowego w fajnej cenie a można też wtopić.
Oczywiście że jest ryzyko, ale jeśli podchodzisz uczciwie do sprawy to raczej można liczyć na to samo z drugiej strony. Kupiłem i sprzedałem wiele rzeczy, wszystko przelewem, zawsze wszystko tip top. Czasy, kiedy dostawało się cegły w pudełku raczej już minęły. Społeczeństwo zainwestowało w uczciwość i to zauważam na olx.
... Bo tylko złodziej boi się że zostanie okradziony...
z tym ostatnim zdaniem nie do końca się zgadzam, ale z resztą wpisu jak najbardziej kupowałem , sprzedawałem , wszystko ok alpha była ekstra , szkoda że nie w moim rozmiarze :-(
Potwierdzam.Jak brać z OLX to naj przez zaliczenie pocztowe..Nie ,że miałem jakieś przykre doświadczenia ale zawsze jest mały stresik.Ogólnie jestem zadowolony.Ale może to prawo serii.Jednak zaliczenie najkorzystniejsza opcja.Ostatni mój zakup to kompresorki używki do aerografii wyszło coś ponad 1000PLN kurierem.Ale jak w życiu zależy kogo mamy po drugiej stronie.
Przez OLX kupuję i sprzedaję, przeważnie z przelewem jeszcze tego samego dnia. Do tej pory żaden oszust mi się nie trafił. Ludzie nawet się dziwią, że potrafię im tak zaufać, co odzwierciedlają w wiadomościach. Szybciej wysyłają i kontakt jest z nimi lepszy. Oczywiście po tym jak puszczę ten komentarz, trafi mi się pierwszy przekręt ;) jednak kilka emek, czy parek w dobrej cenie udało mi się na olx upolować, także lubię ten portal.
Cicioszek - odpisałem Ci, daję niewielki rabat za "forumowe" braterstwo...
A tak przy okazji odnośnie uwag dot. pór roku - ja też staram się kupić coś np. zimowego latem. Kupowanie w sezonie oznacza duży wybór, ale niepotrzebne przepłacanie.
@Fox to akurat nie dotyczy ciuchów o których pisze się na tym forum.Normalne ubrania jak najbardziej chociaż jeżeli chodzi o wyprzedaże to w porównaniu z zachodem to nadal jesteśmy w d......e. :-)
Do mnie właśnie przyszła damska wersja M51 Alpha DSA100-75-C-1483 w stanie mint. I o dziwo pasuje na zonę jak by była szyta na miarę. Dałem jedyne 145 zeta.