Niby nic niezwykłego - ABU tiger stripe, ale to rzadsza wersja czyli zamiast typowego materiału w splocie twill (gruby, mało przewiewny, sztywny) mamy rip-stop.
Istnieje jeszcze rzadsza odmiana zwana IABU/RABU (też rip-stop, ale z zamkami w kieszeniach zamiast zapięć na guziki) - używana przez b. krótki czas, chyba obecnie wycofana z linii (kiedyś o mało nie kupiłem takiej na Allegro, stan NOS, ale chwila wahania w podjęciu decyzji o zakupie kosztowała mnie utratę okazji i dziś żałuję).
@Ziomek Zdjęcie tej wszywki z rozmiarem które wrzuciłeś to jest akurat od parki m48 a nie m51. Kiedyś takie wszywki widziałem w kopiach parek m51 które wisiały w demobilu.
Wedle informacji na metce powinienem nosić rozmiar Large. Ale chyba na emkę powinienem ją nosić, bo normalnie to jest za szeroka. Więc rozmiar który byłby dla mnie idealny to Small.
a to trochę dziwna deklaracja bo raczej NyCo nie należy do naturalnych materiałów :-P ps - to krzyk rozpaczy że nikt nie chce tej kapoty ani kupić ani wymienić na większą :-(