Zgrywałem się przecież z tym, że cena tej kurtki jest ok. Więcej luzu ;-) Wiadomo przecież że cena jest przesadzona i to bardzo. Zaś reszta mojego postu jest ok. To są fakty. A to co piszesz o woodlandach i ich cenach - to w sumie nie wiem o co Ci dokładnie chodzi i co to ma wspólnego z moim postem ? :-?
Tylko,że z Twego postu możnaby wysnuć wniosek, że fakt, że oliwki nie były już produkowane i zostały zastąpione przez Woodlandy ma jakiś wpływ na wycenę ostatnich serii produkcyjnych oliwek - ale przyjmuję, że to sarkazm.
Przecież zielonych oliwek w magazynach wojskowych było w cholerę, nawet wiele lat po zakończeniu ich produkcji. Z kolei większości ludzi Woodlandy, jak piszesz, nie przypadły do gustu jako mniej eleganckie. Więcej - zalegały całymi latami niesprzedane w każdym możliwym sklepiku typu military surplus - na szczęście to powoduje, ze dziś "leśne" są znacznie tańsze.
Ciekawe czy się ktoś rzuci na ten "rarytas" - któryś raz już widzę American Apparel OG-107 wystawiany na aukcji.
~chiński shit w powalającej cenie:) Za połowę tej ceny można mieć kontraktowy liner NOS.Inna sprawa czy spasuje bez przeszywania guzików do kurtki Alfa:)
Te podpinki chodzą po 200 - 250 zł. Więc była to okazja dla kogoś kto takiej podpinki poszukiwał. Co z tego że podpinka była chińska? Noże Spyderco, Kershaw i CRKT bardzo często też są chińskie ;-)
...wolny kraj, wolny rynek...samodzielność podejmowania decyzji.Jeżeli o mnie chodzi, trawię, minione cywilne Alphy (nawet takową vintydż posiadam).Nie neguję wszystkiego co chińskie, ale po co szukać ersatz-u skoro jest oryginał.
Proszę, nie wrzucajcie tutaj rozmiarów small. To jest dobre na forum dzieciaków z podstawówki. Trzeba ważyć z 60 kilo żeby załapać się na taki rozmiar. Chociaż kiedy byłem młodym suchotnikiem, chodzącym do szkoły średniej, to miałbym wtedy zacne emki w niskiej cenie ;-) Żołnierze w Wietnamie byli wtedy skarłowaciali więc od cholery jest teraz dostępnych takich emek w super cenach.
Ja teraz szukam dla dzieciaka płaszcz wojskowy z eopki, ale trudno namierzyc taki mały rozmiar. Dla siebie juz kupiłem. No i dzieciak z tego co widziałem ma powodzenie u płci pieknej :)
Doktor: To chwilowe, moim zdaniem. Chęć zaistnienia w głównym nurcie. Zielone parki są teraz modne. Młodzież to obecnie nosi, bo jacyś projektanci, macherzy od sterowania sposobem ubierania się mas powiedzieli: "A gdyby w tym sezonie dać pieprzone parki popieprzonej alternatywy he... he... he...?".
kiedyś to w mundurach chodziły jedynie harcerki lub milicjantki ,teraz dużo szkół otworzyło oddziały szkolne związane z wojskiem ( nie wiem na czym to polega) stąd tyle mundurowych na ulicach
Dlaczego wodę ? Ja sam chętnie bym do takiej szkoły gdyby takie były za komuny. Znam kilka dzieciaków, które są zadowolone. Parka czy tez pseduowjskowe ubrania były od zawsze a nie tylko teraz. Jak byłem młody marzyłem o bojówkach marki Holland, bo tylko takie kiedyś były.
Kompletnie nie rozumiem, o co chodzi. Trudno. Wodę z mózgu robi sie wszędzie dookoła i raczej nic na to nie poradzimy. Tylko praca rodziców z własnymi dzieciakami może ich ustrzeć przed tym.
droga? to jest kontraktowa N2-B a one potrafią kosztować dużo dużo więcej i nie o rozmiar chodzi bo nie same napakowane wielkoludy żyją na ziemi....żartuję ale tak jest :))