Witam.Poproszono mnie o pomoc w sprzedaży 3 kurtek M65 w rozmiarze medium regular.Są to kurtki używane, lata 70-te,kontrakty dla SoSew Styles.Dwie z nich maja podpinki, jedna orginalnie obszyta.Ceny kurtek 250-350 zł.W przypadku zainteresowania prosze o info na priv.Pozdrawiam
Witam, Sprzedam podpinkę do parki M65 w rozmiarze SMALL, kontrakt Winfield '74. Stan bardzo dobry, zdjęcia na maila, cena z przesyłką 60 PLN. Pozdrawiam!
Dobry wieczór. Sprzedam kurtkę M-65 firmy Alpha Industries Inc. DLA 100-81-C-3463 w rozmiarze medium/regular. Kurtka używana, stan ogólny bardzo dobry, bez jakichkolwiek uchybień. Proszę o ewentualny kontakt na privie.
Kurtka firmy Golden z wydrukowanym na metce numerem "kontraktu" DLA 100-89-C-6436 jest kurtką cywilną. Pod instrukcją użytkowania powinien być napis "made in U.S.A.".
dokładnie taką samą miałem - to cywil jak pisze mcm. Ja też jak pierwszy raz ją miałem w ręku dałem się zwieść, ale po kilku minutach sprawa była jasna.
Elementem mylącym może być ten nieszczęsny napis "Made in USA' - na emkach dyskwalifikuje, bo nosiły to tylko emki komercyjne. Ale są inne rodzaje kontraktowych sortów mundurowych gdzie na metce jest taki napis, a niezależnie od tego to pełnoprawne mundury kontraktowe. Choćby niektóre rodzaje współczesnych parek, nie wspominając o kontraktowych butach czy polarach.
A OG-107 to jak najbardziej rodzaj kamuflażu - oliwka. Tak samo jak każdy inny jednostajny kolor (np.: sand, coyote), a niekoniecznie ich kombinacja + dodatkowo różne wzory geometryczne czy innego rodzaju plamy,kropki, ciapki, itp..
Przykład - snow white parka (biała) - na śniegu to doskonały kamuflaż, mimo, że to "tylko" kawałek białego materiału. Czasem prostota w bliskości z naturą daje najlepszy rezultat.
Odnośnie butów to zasadniczo większość modeli kontraktowych ma napis "Made in USA", natomiast faktycznie na odzieży rzadko się go spotyka (inny przykład to sorty systemu PCU dla SOF - też mają takie inskrypcje).
Kupię kurtkę M65. Obecnie posiadam M65 marki Helikon, ale okazało się, że jest to niewypał. Jest workowata. Jest to rozmiar M. Boję się zamienić na rozmiar S, bo może okazać się za mała. Mój obwód klatki to 102 cm. Wzrost 166cm. Doradzono mi poszukiwanie kontraktu rozmiar M/short. Jeśli posiadacie namiar na taką kurtkę w kolorze oliwkowym, to dajcie znać w tym wątku lub na priv. Potrzebuję też butów BW 2005 rozmiar 41 lub 40.
nie koniecznie zależy mi na idealnym stanie bo właśnie cena interesuje mnie do 350zł, czyli skazy mogą być ale nie takie zauważalne na pierwszy rzut oka
Witam, sprzedam nowe spodnie goretex`owe francuskie (kamuflaż CCE) rozmiar 96L-pas 110cm (maksymalnie, można zmniejszyć), długość nogawki 111cm;cena 150+wysyłka, oraz dopinane (napy Scovill+rzepy), nowe futro (syntetyk,białe) z "daszkiem" (goretex,woodland) do parki ECWCS rozmiar Large, za 50zeta+wysyłka. Kontakt ondraszek68@interia.pl pozdrawiam.
Sprzedam Parkę M65 z podpinką w rozmiarze X Small. Kontrakt DLA100-85-C-0686 ( o ile dobrze odczytałem z metki) Kontraktor So-Sew-Styles. Podpinka - metka nieczytelna. Stan ogólny dostateczny(+) Brak guzików w rękawach, jedno małe rozdarcie przy szfie na barku - naprawione profesjonalnie, jedna mała dziurka przy mankiecie. Zamek scovil bez zarzutu. Parka czysta bez plam. Zainteresowanym zdjęcia i cena na priv. Pozdrawiam Michał
Doktor @ Nie zrozumieliśmy się :-) Nie miałem na myśli że Twoje pytanie to "dobry żart" a jedynie odpowiedziałem żartem na Twoje pytanie o skład materiału odpowiedziałem "dobry".Potem dodałem że to żart z mojej strony hahahsha.Sorry że tak to zabrzmiało.
Kupię kurtkę OG-107 w rozmiarze Small Long. Stan od bardzo dobrego wzwyż. Lukabest niestety nie ma, a ja potrzebuję czegoś na marynarkę (spod SR wystaje ;)