Nie chciałbym wypowiadać się autorytatywnie bo podobnie jak Ty jestem nowy na tym forum i jest tu wielu kolegów znakomicie zorientowanych. Wydaje mi się że mało jest prawdopodobnym ażeby komuś chciało się szyć kopię i ją mocno postarzać. Tym bardziej, że 200zł nie majątek. Poza tym z linka którego Ci wysłałem wynika że z tym numerem występują takie bluzy w tym rozmiarze. Poczekaj do poniedziałku, może ktoś jeszcze coś podpowie. Hej!
Dzięki, czekam cierpliwie. Co do "postarzania" to właściciel należał, zdaje się, do jakiejś grupy rekonstrukcyjnej i podobno kupił ją od innego rekonstruktora. A co do 200 zł to niby nie majątek, ale zarobić trzeba.:) Jeszcze raz dziękuję za link.
Paszeko, to z pewnością oryginał, choć ja bym sobie dał spokój za cerowaną używkę w tej cenie. Za 50 zł więcej masz kontrakt w stanie magazynowym/NOS.No i jeszcze sposób obszycia naszywki 1 DKP - masakra.
Jaki jest rozmiar tej bluzy ?Jeżeli large regulatr, to nie oceniając bluzy w tym stanie...to nie widziałem nowej bluzy w tym rozmiarze , w popelinie za miej niż 350-380 zł...więc przedział cenowy podany przez Falklanda jest rozsądny
Panowie! Bardzo dziękuję za pomoc! Będę musiał poszukać czegoś innego.
~Doktor
Dziękuję za propozycję ale L/L dla mnie za długa - zazwyczaj noszę bluzę pod kurtką. Najchętniej kupiłbym L/S, ale, że ręce ma długie (atawizm?) to pewnie będę musiał poszukać L/R. Na naszywkach mi nie zależy. Nawet jak są to je po prostu odpruwam.
ziomek_z_lasu Fakt, bardzo ładna kopia, dopracowane detale.Taka bluza w orginale I typ , też obszyta , używana jest wyceniana od $ 250 .Jakie guziki są w tej bluzie ?
Piękny komplet, ale dla mnie zwyczajnie go szkoda - potrzebuję bluzy do noszenia na co dzień. Nie miałbym sumienia pozbywać się takiego obszycia. Poza tym szukam tego późniejszego modelu z zakrytymi guzikami. Nawet taki mam (kontrakt w bardzo dobrym stanie) ale rozmiar M/S i już się w niego nie mieszczę niestety. Zresztą jak ktoś byłyby zainteresowany kupnem to mogę wrzucić zdjęcia itd.
~Paszeko Masz na allegro L/S, L/L, XL/R kontraktowe, wszystkie trzy w świetnym stanie, z ukrytymi guzikami i za sensowną cenę z podanymi wymiarami. Żadna Ci nie pasuje? przecież to nie smoking szyty na miarę. Hej!
M-65 w wersji dla jednostek US Army walczących w wietnamskiej dżungli (ERDL brown dominant, ripstop). Ultra rzadki okaz. Już kiedyś o nim rozmawialiśmy.
he, he, właśnie - ludzie czasami sprzedają tak rzewne historie, że aż żal czytać . Po żołnierzu stacjonującym w Berlinie, po dziadku spod Studzianek, kolega przywiózł prosto z wietnamskiej dżungli (to czerwone na rękawie to chyba zaschnięta krew), itd, itd...