Jak dla mnie to za tanio a zatem z bólem serca odpuszczam, pociesza mnie tylko myśl że któryś z kolegów wejdzie w posiadanie tego cudeńka. Marinos śmiało bo okazja może przepaść.
Pablik,chętnie bym podbił cenę,tak żeby pasowała do Twoich oczekiwań ,ale myślę ze adminom by się to nie spodobało.wiec,dziękuje nie jestem zainteresowany.ale miło ze pomyślałeś ;-)
Ziomek i ja widzimy więc mam nadzieję że inni koledzy też widzą. Kurtka jak dla mnie jest odjazdowa i wszystkie ma-1 przy niej wymiękają. Ma symbol G-8. Zwróćcie uwagę na sposób wszycia ściągaczy, niby mały szczegół ale wygląda super
No ja nadal widzę te obrazy - jakby co to można na ten kwadracik najechać i skopiować adres obrazka i sobie wkleić w przeglądarkę - zdjęcia są z ruskiego forum i wchodzą wolno - trzeba czekać chwilę
Forum istotnie ruskie ale dosyć ciekawe, jest tam sporo informacji i przykładów klawych kapotek rzadko spotykanych. Tę G-8 produkowano dla wojska zdaje się od 50 do 70 roku. Zapewne można kupić repliki i ciekawostka - bohaterowie serialu Stargate nosili te kurteczki tylko uszyte z bawełny podczas gdy oryginał jest ze 100% nylonu
X_X Tfu! Naprawdę chciałbyś coś takiego fajnego? Sprzedający jest starym wyjadaczem, jeśli chodzi o sorty i miał już wiele podrób w swojej ofercie. Jedne lepsze, drugie gorsze, ale to "sreberko" jest wyjątkowo ohydne...Jaka cena taka kurtka:) Doskonale się orientuje, ile ma kosztować dobra emka, a takie wystawia w niskiej cenie KT lub w licytacjach. Ma np. jeszcze takie coś:
Otóż nie każdego stać na kontrakt w dobrym stanie. Nie znam tego sprzedającego a zatem nie będę się wypowiadał na jego temat. Faktem jest iż w opisie nie wprowadza nikogo w błąd. Dla mnie wyjątkowo ohydna jest jest współczesna, cywilna mka Alphy która kosztuje kupę kasy a tyle ma wspólnego z kontraktem co osioł z koniem czystej krwi. Ta kurtka z Izraela może być sensowną ofertą na tzw start dla młodego człowieka który nie cierpi na nadmiar gotówki a marzy mu się mka. Hej!
Winfield i Golden to najgorsze kontrakty. Ich ceny powinny być zawsze niższe. Niestety niektórzy sprzedający chcą za nie zbyt dużo. Za te pieniądze są lepsze kurtki.
jeszcze wracając do Winfielda i Goldena - dziwna sprawa, bo obie firmy zdobywały dużo kontraktów (np. Winfield prawie wszystkie zlecenia na spodnie M-65 OG-107, poza tym też na kurtki i spodnie w kamo Woodland, Golden też zrobił kilka kontraktów na M-65, poza tym sorty BDU/DCU, ACU). Golden o ile wiem nadal szyje dla US Army.
Gdyby jakość była jedynym kryterium to obie szwalnie powinny już dawno zniknąć. Być może istniał też inny czynnik, który pozwalał obu firmom trwać na rynku i zdobywać kolejne kontrakty.
Ale prawdą jest, że wykonanie różniło się, przynajmniej w kurtkach, na niekorzyść obu wspomnianych.
balcer28, wracając do zielonej emki, jeśli 100zł nie robi Ci różnicy to zainteresuj się tą ofertą na M-R. So-Sew nie trzeba nikomu przedstawiać, to ścisła czołówka.
~panzer73 Jeżeli wydajesz tak negatywna opinie o kurtkach M65 szytych przez Winfielda w OG 107 -rozumiem - ze nie tylko o roczniku 1976 to mozesz swoje opinie poprzeć konkretnymi przykladami ?
Ja mam spodnie M65 Winfielda i nie mogę narzekać. Spodanie uszyte tak samo jak inne, tylko może materiał ma nieco inną fakturę niż pozostałe moje spodnie. Tez chciałbym poznac powody tych opiniii.