Intruder - ta emka to przecież cywilka - w jakim więc konflikcie zbrojnym brała udział? Ta przestrzelina na rękawie to chyba od strzału z procy...
I ta cena - zapewniam Cę, że nikt o zdrowych zmysłach nie da się nabrać bo na rękawach ma pseudooryginalne naszywki. Takie można kupić teraz wszędzie za bezcen - to ani nie zwiększy wartości kurtki ani też nie uwiarygodni oryginalności kurtki jako sortu wojskowego. Przecież to kurtka firmy Teesar - szmatławca jakich wiele.
Wojskowa Alpha (chyba właściciel pomylił z "wioskowa", ale mu się źle na klawiaturze kliknęło).
Cena jak na razie b. atrakcyjna, myślę, że spokojnie przekroczy pułap 1000 zł. Gdybym miał tyle kasy - od razu bym brał, bo jak pisze autor aukcji to jedyna taka kurtka na sieci i pewnie drugiej okazji nie będzie.
Kurtka z linku kolegi panzer73 wystawiona jest dwukrotnie na aukcji u tego samego sprzedawcy. Pierwsza licytacja zaczyna się od 500 pln :D, w drugiej aukcji cena dobija do 135 pln licytuje ją pięciu potencjalnych szczęśliwców :)) Z ciekawością będę obserwować zmagania nabywców ;)
Ta emka za 600 to jednak Teesar??? Nawet nie patrzyłem na metkę bo nie przypuszczałem że sprzedający łże w żywe oczy. Więc to jest rzeczywiście "okazja" :D
Witam serdecznie wszystkich. To mój pierwszy wpis ale śledzę to forum od dłuższego czasu i uczę się wiedzy tajemnej o mkach. Niestety jeszcze nie jestem szczęśliwym posiadaczem m65 ale usiłuję wejść w jej posiadanie nabywając drogą kupna. Nie jest to sprawa łatwa bo albo rozmiar nie ten albo cena z kosmosu ale jak tylko spełni się to moje marzenie natychmiast podzielę się tą dobrą nowiną. MA-1 vintage w rozmiarze XL z alledrogo to moja oferta. Kilka lat się do niej przymierzałem aż wreszcie dałem za wygraną bo po prostu jest na mnie za duża. Gdyby ktoś miał jakieś pytania na jej temat chętnie odpowiem.
Obie różnią sie tylko kołnierzem, poza tym to to samo. Widziałem zdjęcie tej twojej na kanapie, jest bardzo dobre bo pokazuje jak ta kurtka fajnie wygląda w realu. Niestety, mi mimo usilnych starań zdjęcia nie wyszły najlepiej może dlatego że robiłem je telefonem. Istotnie jest dosyć krótka i jakby lekko napompowana ale to ma swój urok. Poza tym ten niepowtarzalny kolor, taka jakby metaliczna zieleń. Jednym słowem fajna kapotka.
Kontrakt to nie jest, ale cena przystępna, a ze zdjęć wygląda solidnie. No i ta boska oliwka :)
Numery NSN się zgadzają, a z numeru RN wynika że producentem jest Gibraltar Fabrics. Z lektury forum wynika robili kontraktowe podpinki, bluzy i spodnie, ale o kurtkach nic nie wiadomo.
ciekawostka, prototypowy mundur USAF podobny do ABU/Tiger Stripe, ale z dominującym odcieniem koloru niebieskiego, testowany tylko, nigdy nie wdrożony do użytku.
podpinka to groszowa sprawa w stosunku do ceny kurtki więc niewiele się zmieni jeśli chodzi o całokształt. powiedzmy że ta cena jest zaniżona o cenę podpinki :-)