Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Bazarek - czyli sprzedam, kupię, zamienię, ukradnę, wymuszę, porwę, itp.
  • Kupię zdecydowanie szelki do spodni M51.
  • witam forumowiczów, 
    Jakby ktoś miał na zbyciu kontraktowe spodnie desert 6 color w rozm. Medium-Long (mogą być używane, byle w dobrym stanie bez uszkodzeń albo braków) proszę o sygnał.
  • Kupię oliwkową bluzę w rozmiarze M/L
  • Witam
    Sprzedam kontraktową czapkę Cap: Hot Weather
    Kolor OL-507
    Kontrakt:DLA100-87-C-8363
    Roz: 7 3/8.
    Stan nowa.
    W razie pytań 601251242
  • Sprzedam mało używaną kontraktową kurtkę M43.Ogłoszenie na OLX,cena do negocjacji.
  • Są dwie kurtki na olx. Chodzi CI o amerykańską czy norweską ? Jeśli to amerykańska to jaki dokładnie to jest rozmiar ? M/R czy raczej M/L ?
  • Z rozmiarówką oryginalnych M43 jest pewna niejasność.Roz 40R normalnie powinien być za mały w klacie na mnie a kurtka jest dobra,nawet z cienką podpinką m65 ,wtedy jest bardzo dopasowana.Licząc 2,5 cm razy 40 wychodzi 100cm,dlatego podałem wymiary na płasko.Litera R wskazuje na regular.Pozdrawiam
  • Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj. Na wstępie chciałbym ostrzec, że nie jestem zbyt biegły w nomenklaturze i produktach związanych z armią amerykańską, także proszę o wybaczenie, jeśli napiszę coś głupiego :) 

Od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu kurtki w typie M65 przedstawionej na zdjęciach. Czy moglibyście mi podpowiedzieć co to może być? Z tego co wyczytałem nie jest to raczej kurtka kontraktowa - jeśli dobrze zrozumiałem z racji na dziwny numer kontraktu raczej jest to model cywilny. Czy to jest kurtka M65 dla myśliwych w kamuflażu leśnym?:)

Będę wdzięczny za każde info. Kurtkę chętnie sprzedam, jeżeli ktoś jest zainteresowany.
    image
    image
    image

• cześć Maltano,
    To jedna z cywilnych wariacji na temat kurtek modelu M-65, była szyta również przez kontraktorów US Army (np. Alpha Industries wypuszcza takie wersje na rynek komercyjny). To kamuflaż zwany potocznie "treebark" bo ma imitować korę drzew. Ani nr NSN ani nr kontraktu na metce nie odpowiada realiom bo to kurtka cywilna.
    Do ciorania po lesie, na ryby, na wycieczki, itp.

• Dzięki za podpowiedź. Jeszcze tylko się podpytam - jest jakaś opcja na wyszukanie firmy, jaka firma to wyprodukowała jeżeli nie widzę nigdzie naszywek z nazwą?

• Powinna być wszyta metka na jednej z kieszeni piersiowych. Widać ślad po niej na lewej kieszeni.
    Maszynki suwaków mogą mieć napis Alpha.
  • To nie jest żadna Alpha.

Metka od Alphy "trebark" powinna wyglądać tak:
    image

Lub tak:
    image
  • Na tym forum kiedyś kolega  Lobo pisał,że sprawdzając po numerze RN to jest wyrób firmy MSI International. 
    Tak jak napisał Falkland to na pewno nie jest produkt Alphy bo ich kurtki dość łatwo rozpoznać po charakterystycznych metkach, dodatkowych wszywkach z nazwą firmy pod metką wewn. i obok kieszeni piersiowej na zewnątrz, na zamkach jest sygnatura "Alpha", itp.
  • Sprzedam zegarki:
    Casio G Shock GW-M 5610 (waveceptor i tough solar) - 350 pln
    Casio G Shock GW-6900 (waveceptor i tough solar) - 350 pln
     oba w stanie bardzo dobrym, oryginalne pudełka i puszki.
    image

image

• Możliwe negocjacje, albo zamiana na coś ciekawego :)
  • Ech no teraz jak bez pieniążka jestem ;(
  • przypominam o płaszczyku który mam do sprzedania ;-)
    http://olx.pl/oferta/plaszcz-u-s-army-vietnam-CID767-ID9ACXf.html
    propozycje cenowe mile widziane
  • Sprzedam spodnie M65 S-R w maskowaniu woodland wraz z podpinką S-S/R. Wszystko nowe i oczywiście kontraktowe. Zainteresowanym mogę wysłać kilka fotek.

Zmierzone wymiary spodni:
    Długość spodni: 105cm
    Szerokość w pasie 84cm
    Szerokość w biodrach 104cm
    Szerokość nogawki w udzie: 66cm
    Szerokość nogawki na dole: 52cm

Cena do dogadania. Jeśli ktoś ma spodnie BDU Woodland, DCU 3 color desert i DBDU 6 color desert w materiale 50/50 Twill i rozmiarze SR to chętnie się wymienię lub kupię.
  • Nie mogę już edytować wiadomości, ale w wymiarach chodziło oczywiście o obwód, a nie szerokość :D

Jeśli chodzi o spodnie których szukam, to odpadły DCU 3 color desert, ponieważ udało mi się je zdobyć. Interesują mnie jeszcze BDU Woodland i DBDU 6 color desert, tylko w rozmiarze M-R, a nie S-R (S-R okazały się być "na styk")...
  • Witam w rozliczeniu za kurtkę motocyklową dostałem dwie bluzy i kurtkę,jeśli ktoś wie ile może to być warte byłbym wdzięczny za wycenę,jeśli ktoś by był zainteresowany również proszę pisać,wydaje mi się ze wszytko jest nie używane ,stan tych 3 bluz/kurtek idealny.Brak oznak jakiegokolwiek noszenia.Zatrzymałbym ale bluzy za małe a kurtka lekko za duża... ;(

jeśli kogoś interesują dokładne wymiary to wieczorem mogę je umieścić jak dam rade,oczywiście kurtki można obejrzeć przymierzyć w Będzinie, jeśli ktoś chciałby kupić to również mogę wysłać.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Pierwsze 7 zdjęć odcień kurtki lekko różowy,pudrowy?(te jaśniejsze kolory),do kurtki brytyjskiej był nawet worek była spakowana ,chyba mama nawet jeszcze w samochodzie.Byłem z ta kurtka brytyjska na targu gdzie jest stoisko odzieżą militarna i koleś nawet nei chciał patrzeć powiedział ze nie wart nawet 20zł co mnie troche zdziwiło bo kurtka jest trochę nie typowa(kieszenie nerkowe i trochę inny kolor w srodku).

• Kilka literówek mi się walnęło(za krotki ten edit).,zastanawiam sie czy ta zielona ma byc taka długa ?Czyli sięgać do połowy uda ?.Rekawy idealne na długosc w klatce rowniez ale chyba jest roche za długa bo jak zasunę suwak do konca to koczy mi się ponad ustami ;)No i kaptur trochę denerwujący ,jest jakaś metoda zrolowania go aby nie uszkodzić drucianego stelaża ?.Kurtka fajna i coraz bardziej zastanawiam sie czy nie zostawić jeśli faktycznie nie jest warta nawet 20zł to szkoda sprzedawać aczkolwiek wolałbym kolejna m-65 ;)
  • Tak, ten smock brytyjski ma być długi - ma sięgać połowy uda do wzrostu 190 cm. Jak na moje oko, to jest klasyczna "Arctic parka" - nie rozwijając tematu zbytnio - jest warta więcej niż 20 zł ;)
    Polecam zwłaszcza uderzać na fora brytofilskie, np. forum rekonstruktorów Royal Marines, albo forum DPM Soldier "starej dobrej" Mer :)
  • ja mam 187cm wzrostu w klatce około 120  i sięga mi własnie do połowy uda,jedynie kaptur z tym usztywnieniem denerwuje i przy zasuniętym suwaku usta mam praktycznie zakryte przez kołnierz ;)No i stan super jeśli nie jest nowa chociaż stan na to wskazuje to przynajmniej rzadko używana ,ile to orientacyjnie może być warte ,kosztowało mnie to w sumie około 150zł za te 3 sztuki bo tyle była warta kurtka motocyklowa za która mi nie zapłacono i zastanawiam sie czy wyjde na zero chociaż ..
  • hej,

te 2 bluzy to DCU, cena za szt. spokojnie 50zł bo wyglądają na nieużywane, więc już masz 100 zł, nie licząc ostatniej kurtki
  • Myślałem właśnie o podobnej kwocie(50zł),jeśli ktos by był zaintersowany to pisac smiało,poznym wieczorem lub jutro z rana postaram sie wrzucic wszystkie rozmiary,fotki w większej rozdzielczości moge podesłac na e-maila jesli ktos by potrzebował.
  • Jeszcze raz
    Sprzedam czapkę kontraktowa.
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5356181238
  • ~ukiakalukasz

Po 50 zł. to są bluzy używane i sprane. Nowe takie jak Twoje są po ok. 80-100 zł. A ta kurtka to jest dosyć rzadki i stary model. Myślę że sprzedasz ją spokojnie za 130-150 zł. Najlepiej wystaw wszystko na Allegro, bo tutaj niektórzy będą Ci chcieli jakieś śmieszne grosze dać - wykorzystując Twoją niewiedzę.
  • Falkland

Właśnie widzę ze ceny na allegro zaczynają się od 50zł za te bdu ale mocno zmęczone,w stanie bdb około 80zł ale patrząc na ilość odświeżeń aukcji zainteresowania raczej brak....Co do parki to napisały mi dwie osoby z innego forum asg ze kurtka warta około 150zł i wzięliby chętnie ale rozmiar za duży.Czyli potwierdza się to co napisałeś.

Jeśli nikt nie będzie zainteresowany to wystawie na allegro.

Ps jutro pomierzę dokładnie bo dzisiaj padam na twarz..
  • Witam
    co do tej parki dpm arctic to szału nie ma ja za taką z podpinką i przesyłką dałem 60 zł
    fajna na zimę jak wieje mocno
    pozdrawiam
  • Ja trzy podobne i chciałem je sprzedać tez tutaj i jakoś nie było chętnych. Jest tego strasznie dużo na allegro.
  • Faktycznie strasznie dużo na allegro  cała jedna sztuka w dodatku zdezelowana i mocna zniszczona w dodatku na metce nie ma informacji ze jest to arctic.

Dokładne wymiary,do podanych wymiarów +/- 1cm

image

image

image

Ps.Pościel nie jest przedmiotem sprzedaży ;)

• kupię podpinkę kontraktową do m65 large regular,najlepiej w stanie mint.
    ktoś coś ?
  • Witam
    Sprzedam kontraktowe spodnie M51 w rozmiarze Large Long. Używane przez mnie przez miesiąc. Cena: 200 razem z wysyłką.
  • za duże ?
    ;-)
    podbijam prośbę o pomoc w zakupie podpinki
    "kupię podpinkę kontraktową do m65 large regular,najlepiej w stanie mint"
  • Mam podpinkę L do kurtki m65/m51 tylko wełnianą - kontraktowa używana 
    image
    jakbyś był zainteresowany daj znać
  • pw poszło
  • ~trojanman

Tutaj masz nową podpinkę nylonową. Po co Ci ten ciężki stary koc?

http://allegro.pl/podpinka-do-kurtki-m65-large-unicor-98-2-i5203829342.html
  • wydaje mi się że ten koc jest cieplejszy niż ten nylon z watą.
    z tego co pamiętam sprzed kilkunastu lat to "emka" do najcieplejszych nie należy a chciałbym nie marznąć przy -3 ;-)
    @Falkland - ta którą podesłałeś będzie pasowała do kontr. 73 ?
  • Pasować będzie na pewno, tylko jedyną trudnością w dopasowaniu będzie przeszycie guzików.

• Nylonowa podpinka będzie pasować bardziej niż ten koc. Koc przewidziany jest raczej do kurtek m51. Nawet widać na fotce, że są w tej podpince dwa otwory na guziki w okolicy szyi. Czy kurtka m65 ma w tym miejscu guziki? Nie ma. A jak Ci tak zimno to zawsze możesz dokupić sobie jakiś polar. Nie ma sensu dźwigać zbędnego ciężaru i tracić niepotrzebnie energię ;-)
  • Sprzedam dwie skórzane kurtki G1 i A2 razem.Oferta na OLX,cena do uzgodnienia.
  • już temat załatwiony ;-)
    dzięki za pomoc
  • witam!
    kupię krótkie spodenki ,szorty na lato( w stylu militarnym) .w miarę wytrzymałe, lekkie, i przewiewne ;-)
    proszę o jakieś sugestie,propozycje
  • Bermudy 100% bawełna ripstop z miltecka i to beż żartów, a czemu są cieńsze niż helikony, mimo że woodland trochę gorszy odcieniami i też tańsze są, albo brytyjskie krótkie spodnie.
  • carhartt cargo bermuda rip stop są fajne ale cena już mniej ;-(
  • mam bermudy uszyte jak M-65 w kolorze szarym (popielatym), jak chcesz mogę podesłać zdjęcia na priiv. 
  • Tak dokładnie o te, nie wiem o ile są tańsze od Helikonów, ale i tak są dobrze zrobione, jak na Milteca.