Kolego chcesz pewniaka to poczekaj cierpliwie na kurteczke od sprzedwcy Lukabest co ci podawałem. ja poczekałem i załatwił mi kontrakt z 78r za 500PLN. Jak mawiali starożytni Rzymianie- Cierpliwy i kamień ugotuje.
Doktor, to moja kurtka, ten Rolane. Nie wydaje mi się żeby taki rozmiar, rocznik i kontraktor za 600 PLN to zbyt dużo, szczególnie jak się popatrzy na cywilki robione w Azji puszczane często za znacznie grubsze pieniądze.
W tej chwili to nawet za 419 można u Lucabesta kupic kilka lat nowszą w tym rozmiarze i dlatego właśnie napisałem że duża róznica w cenie.Mnie nowe niesmigane zawsze niepokoją, czy aby na pewno są oryginalne bo to przecież podobno taki rarytas i coraz raz ich mniej.
Tak myśląc to możesz też kupić starą i zużytą podróbkę. To że coś jest nowe, to nie znaczy od razu że jest podrabiane. I nie przesadzajmy są tą niedostępnością kurtek M65. Niedostępnym rarytasem to może być kurtka M43 lub parka M48 w magazynowym stanie.
Spodnie zona wyślę we wtorek. Wymiary: pas do 100 cm, nogawka po zewnętrznej 110, po wewnętrznej (od kroku) ok. 82 cm. Wymagają wyprania, za co z góry przepraszam. Podeślij mi adres.
Też mam taką popelinkę, nawet miałem na grzbiecie w ten weekend ;) Super materiał.
A propos, Falkland - znajdź mi proszę 40-letnią kontraktową emkę w rozmiarze Large w dobrym stanie za 600 zł. Ile mi takich zaproponujesz, 1, 2,3???
Zresztą, jak się nie znajdzie nabywca to jej nie sprzedam - to nie jest rzecz do oddania za każdy pieniądz a i przemożnego parcia do pozbycia się nie ma. To emka a nie para wytartych gaci po starszym bracie.
Doktor, jak nie pójdzie a będziesz chciał wziąć - daj znać, będzie czekać w szafie na swoją kolej a w tym czasie DPSC z 67r. na plecy.
A przy okazji - stare kontraktowe emki zyskują na wartości z każdym miesiącem, to już jest eksponat kolekcjonerski. Jeszcze trochę ich można znaleźć na rynku, ale na pewno będzie ich coraz mniej a nie na odwrót.
Doktor, piękna ta Alpha, ale to jeszcze wyższy poziom, w tej cenie chodzą najlepsze partie.
DPSC jak słusznie zauważyłeś to komórka DLA (Defense Logistics Agency), logistycznej agencji działającej w imieniu Pentagonu w zakresie pozyskiwania kontraktorów na szycie sortów mundurowych. Zajmowała się również produkcją na rzecz DoD - to nieco odróżnia DPSC od innych kontraktorów.
Panuje dość powszechna opinia, że wyroby DPSC b. pozytywnie odróżniają się na tle produktów innych kontraktorów. Z czego to wynika - prawdę mówiąc nie wiem, ale potwierdzam bo mam kilka sortów DPSC (emkę, bluzę DCU). Ich wyroby dość łatwo rozpoznać bo treść i forma metki nieco różni się od pozostałych kontraktorów.
A co za bluzę upolowałeś? TCU?
Trojanman - ta TCU to cacuszko, stan magazynowy i do tego pokaźny rozmiar. Cena ostra, ale uzasadniona stopniem rzadkości okazu.
gratulacje Doktor, piękna koszula garnizonowa z 75r. mam tylko nadzieję, że rozmiarowo będzie dobra. Ja mam koszulę USAF Tropical blue AF shade 1549 nieco mniejszą 17x35 i po 2 próbach odłożyłem na wieszak - ciśnie w klacie. Daj znać jak przyjdzie czy się dobrze nosi. Sam poluję na dużą garnizonówkę, ale trudno zdobyć w takim rozmiarze.
No tak, te parki ze srebrnym suwakiem to były pierwsze serie. A końcowe serie były z plastikowym, czyli tak jak w emkach. Oczywiście podpinka została założona jak zwykle na odwrót :D
~panzer73 Parka z linku Piotra to kontrakt DSA100-68-C-0612 .Ta druga ma inne guziki i wzmocnienia wzdłuż nap od strony wewnętrznej aby materiał nie strzepił się.Parki Mason& Hughes są rewelacyjnie wykończone i mają grubszy materiał od popularnych parek z lat 80-tych.Pozdrawiam