Nie robiłem sobie fotek w tej kurtce. Chyba się już z parek bw wyleczyłem. No, chyba, że trafi się jakaś w bardzo dobrym stanie to nie wykluczam, że się skuszę. Bo jak to mawiał święty Łukasz - ręką ch.ja nie oszukasz :D
W tym roku idą inną trasą co by lewaków nie drażnić (chyba). Sam miałem w tym wydarzeniu uczestniczyć ale każą nam jutro (!!!) przyjść do roboty. Myślę, że to celowe działanie pewnych kręgów zmierzające do uniemożliwienia obywatelom do uczestnictwa w Marszu Niepodległości ;) No nic, pozostaje czekać do przyszłego roku. Może marszu nie zdelegalizują... :-?
Panowie, o polityce cicho mi tu ;) Od siebie dodam, że dziś (w zasadzie wczoraj) znalazłem się przypadkiem bardzo niedaleko stadiona, w momencie kiedy jeszcze rozruba trwała w oddali :P Na szczęście tylko samochodem, przejazdem, w drodze powrotnej ze zwiedzania Centrum Nauki Kopernik - polecam, jakby ktoś miał czas ;)
Edit: Jakby ktoś nie czaił grepsa - "stadionA" i "rozrUba" były celowo :P
Myślałem, że taka nagła zbitka słów z błędami naprowadzi Was na ironię w pisowni, dopasowaną do aury mentalnej ludzi, którzy te wczorajsze burdy wywołali :P
Oświadczam więc, do wiadomości wszystkich - "stadionA" i "rozrUba" były sarkazmem ;) Przecież wiadomo, że Blatio nie popełnia błędów, a przynajmniej widzi, kiedy mu Firefox coś na czerwono podkreśla :P
Trochę się pomyliłem. Na szczęście na korzyść naszych. No ale w pierwszej "połówce" to nic nie grali. W drugiej też chaos ale parę ładnych akcji (jak na naszą reprezentację) pokazali.
No właśnie! Dzięki za przypomnienie! :-) Miałem na to iść i miałem to cały czas w głowie. Ale nie wiem czemu, z 10 dni temu nagle o tym zapomniałem. A filmy niestety szybko schodzą z kin. Trzeba się śpieszyć...
Na tym ostatnim zdjęciu jakieś liche te efekty specjalne.... Tanie fajerwerki. Grunt, że plebs to kupi. Obsada i fabuła podobna do Bękartów wojny??? Daaawno w kinie nie byłem i mnie korci.
Zależy co tam wybuchło. Jeśli wybucha budka z racami to nie można zrobić nad nią "nuklearnego grzyba", tylko dlatego że fajniej wygląda. W niektórych (nielicznych) filmach liczy się prawda i fakty, a nie fałszywe ozdobniki które mają spotęgować napięcie u oglądającego. Fajne stare czasy. Gładkie mundury, wełniane koszule a niektórzy żołnierze używali jeszcze rewolwerów ;-)
@ makiki, na zdjęciu jest Smith & Wesson, a nie Colt :P Brad Pitt ma Smith & Wessona. Będzie to S&W M1917, kalibru .45 ACP. Miałoby to sens, jako że była to ogólnie dostępna na froncie amunicja amerykańska, którą stosowali zarówno do przydziałowych pistoletów M1911 oraz pistoletów maszynowych Thompsona i M3A1 "Smarownic".
O tym, że Pitt używa akurat tego modelu S&W, można przeczytać tutaj:
Zgadza się. To nie jest Colt tylko Smith & Wesson, ale już nie chciałem kolegi pouczać, bo by było że jestem złośliwy czy coś w tym stylu :P Niektórzy zawistni ludzie tylko czekają aby się o coś przyczepić. Logują się codziennie, zwykle nie piszą nic mądrego ani związanego z tematyką, a wypowiadają się tylko wtedy kiedy sytuacja na forum robi się drażliwa lub napięta ;-)
Fakt, mój błąd a chodziło mi raczej o ogólnie podany rodzaj broni aczkolwiek powinienem napisać raczej REWOLWER :P W broni krótkiej nie jestem dobry. Ale w swoim arsenale broni myśliwskiej posiadam min Mausera wzór 98k w kalibrze 8x57JS który używany był min. w tym filmie. Piękny klasyk repetiera o wolnej kuli do tej pory najbardziej lubię zabierać go do lasu. :P:P:P
No właśnie Falkland. Pocisk, czy to z pantery czy z tygrysa czy szermana nie ważne - jak trafi w metal czy cokolwiek innego nie powoduje fajerwerków. Czyli moje stwierdzenie, że plebs to kupi się powierdziło. Amerykański odbiorca jak powszechnie wiadomo nie jest wymagający. Ma być dużo krwi, zabijania i fajerwerków.
Jeśli pocisk z Tygrysa czy innego czołgu trafi w magazyn z fajerwerkami, to uwierz mi, fajerwerki są wtedy niesamowite... I podobnie jest ze składem broni i amunicji ;-)
Nie wiem. Nie byłem jeszcze. Bękarty wojny to była taka parodia, czarna komedia, historyjka wyssana z palca. A ten to jest dramat wojenny, tak jak np: "Byliśmy żołnierzami"
A ja w przyszłą sobotę idę na Kabaret Moralnego Niepokoju do Teatru Muzycznego w Łodzi. Reszta mnie g...no obchodzi!!! :P Blatio, do tej skodziny dokup kołpaki. Będzie wyglądać o niebo lepiej. Albo oddaj felgi do przemalowania. Sam jeżdżę polówką IV i myślę żeby trochę go podrasować bo te 3 gary i 75 KM z turbiną to trochę się wolno zbiera. Za to mało pali :D:x:-B
@ Warjat - zaraz po zakupie pierwsze co zrobiłem, to wywaliłem kołpaki ;) Wkurzają mnie, tylko brud się tam zbiera, utrudniają mi dostęp do wentyli, poza tym po lewej i po prawej stronie wozu były dwie różne pary. Ale spokojnie. Gołe stalówki to przejściowo i na zimę. W przyszłym roku na wiosnę będą alumy 15" wraz z nowymi oponami.