Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!
Ta kurtka jest nadal owiana tajemnicą ,Baza zaczyna się od czerwca 1965 roku ,więc możliwe że kontrakt ten został podpisany przed tą datą .Dzisiaj wieczorem poszukam ,bazy od 1955 do 1965 i tam może będzie ,bo jest jeszcze kilka tajemniczych bezimiennych M51 z 63,64 i 65 roku które mnie ciekawią.
Co do samej bazy to jest to baza pochodząca z Audytu zamówień rządąwych z lat 65-75 ,próbuję znaleźć kompletny raportz Audytu który będzie zawierał szczegóły każdego kontraktu ,ale jak dotąd jeszcze go nie znalazłem.Ale podejrzewam że będzie to gruba księga :)
DPSC jeszcze nie znalazłem ,sam jestem ciekawy czy tam będą ,czy raczej są tu same kontrakty z firmami cywilnymi.Chociaż są też kontrakty podpisane z Departamentem sprawiedliwości ,czyli najprawdopodbniej z zakładami mieszczącymi się w zakładach karnych ,więc teoretycznie z DPSC też być powinny.
Panowie, trochę posiedziałem w
archiwum. Mam na myśli The U.S. National Archives. No i mam kilka zaskakujących
informacji:
1. Bonham Manufacturing Co., firma pochodząca z miasta Bonham w Teksasie, zrealizowała
kontrakt DSA 100-68-C-0968 w mieście Monroe w Karolinie Północnej.
2. Kontraktorem kurtek sygnowanych DSA 100-70-C-0646 jest zgodnie z danymi
archiwalnymi firma Apparel Corp. of America z Knoxville, Tennessee, a nie firma
Southern Athletic widniejąca na metkach.
3.Kontraktorem kurtek sygnowanych DLA 100-85-C-0379 jest zgodnie z danymi
archiwalnymi firma Wilson Tool & Mfg. Co. Inc. z Golden w stanie
Mississippi, a nie firma Golden Mfg. Co. z Golden w stanie Mississippi.
4.Kontrakt DLA 100-80-C-3303 firma Golden Mfg. Co. wykonała w mieście Golden
City w stanie Missouri, a nie jak wszystkie inne kontrakty na emki M-65 w
Golden w stanie Mississippi.