Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!
Spodnie RDF-y to chyba powinny mieć boczne kieszenie tzw. "limonki"? I czy w ogóle robili zielone? Bo wszystko co widziałem to był ERDL.
Niżej spodnie TCU. Patki od czterech kieszenie są skośne tak samo jak w bluzach. A kieszenie tylne zapinane są tylko na jeden guzik.
~Warjat
Beż żadnych ceregieli i kombinacji. Po prostu niech od razu mi zafarbują tak jak to robią z bawełną 100%. Ciekawe co wyjdzie? Ciuch często daje się zafarbować, ale nylonowe nici już nie. Kiedyś widziałem jakąś dżinsową kurtkę zafarbowaną z białej na czarną. Niestety wszystkie obszycia i szwy pozostały białe, co wyglądało paskudnie. Smock DPM jest na szczęście szyty ciemno-zielonymi nićmi więc nie ma takiej tragedii.
~Ziomek
TCU to bawełna 100% więc spokojnie powinno się zafarbować na czarno. Przecież czarny kryje wszystkie możliwe kolory. Jeśli wyszło nierówno, to może jacyś żołnierze w koszarach sami sobie bluzy farbowali. Wrzucali do miski i mieszali kijem. W nowoczesnej farbiarni nie powinno być raczej problemu.
Widziałem ostatnio na Allegro bluzę UCP zafarbowaną na zielono. Nawet dobrze wyszło, to znaczy bluza cała się zafarbowała. Tyle że ktoś wybrał zbyt jasny zielony i powstał taki jakby seledynek. Ale wszystko się ładnie pokryło. Tyle że, UCP to Ny/Co, a nie policotton.
Jeśli chodzi o farbowanie, to ogólnie 100% biała bawełna da się zafarbować na każdy możliwy kolor. A bawełna w jakimś tam kolorze, da się na pewno zafarbować na czarno. Zatem Panowie ! Jeśli chcecie mieć czarną kurtkę M51 "Special Forces" to nie widzę problemu :D
Zmiana tematu. Lało dzisiaj u mnie mocno. Założyłem moją nową kurtkę MVP S'2005 no i zmokłem..... ~X( Końcówki rękawów mokre a co gorsza - mokre plecy! Nie wiem czy trzeba te kurtki impregnować ale na mocny deszcz się one nie nadają. Zaimpregnuję swoją jakimś szuwaksem i zobaczymy co to będzie...
Oczywiście spodnie bdu helikona nyco ripstop całe przemoczone. Na szczęście bardzo szybko wyschły na mnie więc problemu nie ma. Jestem z tych spodni bardzo zadowolony. Na jesień, zimę z kalesonami pod spodem i wiosnę są doskonałe.
devil, co do spodni polskich to śladów po kieszeniach nie było i nie ma żadnych. Same spodnie, zanim kieszenie odprułem, miałem może ze 3 miesiące więc nie były za bardzo ściorane. Z resztą, to jest jasne kamo więc nie będzie tego tak widać jak w leśnym czy czarnym.
Co do kurtki to myślę, że coś nie teges z membraną.
Taka ciekawostka: http://allegro.pl/spodnie-wojskowe-pustynne-ripstop-nowe-96-176-i3510652043.html Spójrzcie na opis i ''dane firmy" i porównajcie z danymi ze strony: http://www.pphkama.pl/contact Coś tu się nie zgadza. Napisałem do tej pierwszej firmy ( z allegro) jak to możliwe, że oni są producentem to temat przemilczeli...
Polska język - trudna język :-O
Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucie ale to forum z forum militarnego/okołomilitarnego robi się miejscem wymiany poglądów kochających inaczej. Najpierw kilkanaćie tygodni temu ujawnił się pan poseł Robert B. jako Biedron a ostatnio znany stylista i pogromca wszelkiego obciachu niejaki Tomasz J. ukrywający się pod pseudonimem Falkland =))
Czekamy na następne "kaming ałty" :))
Aaaaa i jeszcze jedna sprawa: Panie Tomaszu ja tego rachunku na kilkanaście tysięcy nie przyjmuję ponieważ nie zlecałem Panu wydania opinii na temat mojego ubioru - wątek M65 i nie tylko w akcji i na człowieku. Pozdrawiam :-P
Zaczynają mnie irytować twoje wypowiedzi powoli
Falkland, pokaż mi w którym miejscu nazwałem kogokolwiek pedałem. W żadnym przypadku nie wypieram się tego co napisałem i nie edytuję swoich postów po kryjomu albo po kilkunastu dniach jak Ty to robisz. Pozdrówka i pamiętaj o dystansie do życia i samego siebie B-)
PS. Przepraszam devil, ale musiałem mu odpisać na ogólnym.
~Blatio
Masz absolutną rację, forum M65 ma łączyć a nie dzielić. Ale niektórzy niestety tego nie rozumieją :-?
~Warjat
Jak to że edytuję posty "po kryjomu"? To znaczy że powinienem wcześniej wszystkich przed tym ostrzec, a dopiero potem edytować? :))
~Devil
O co Ci w ogóle chodzi??? Blatio uważa że z Warjatem sobie żartujemy, a Ty dajesz mi reprymendy :-?
A druga rzecz dlaczego kasujesz tylko moje posty? Co? A zostawiasz post 7P7, który już od jakiegoś czasu mnie obraża. /wyedytowano/
/wyedytowano/ moderator powinien być obiektywny i powinien wszystkich traktować tak samo !
Od Blatia: wedle życzenia :)
Nic z tego nie rozumiem :-?
Trwa to zaledwie chwilę. Chciałem jeszcze dopisać w dyskusji o Gatorze: "p.s. dlaczego w sumie gadamy o tym w EDC?" Ale już mi się nie udało :-?
Nie lepiej to wydłużyć do ok. 30 minut?