Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
M65 (i nie tylko) w akcji czyli "na człowieku"
  • Właśnie nie wiem - na mojej jest znak 54 i jest to podobne do Long na długość a na szerokość to jest szeroka bardzo - ale jak się troki ściągnie to pasuje coś jak Large albo XL
    image
    pozdr
  • 48-50 mniej więcej odpowiada MR. Ziomek ta twoja to będzie coś koło Lki. Pomierz ją całą długość z tyłu rękaw góra dół i klata i będziesz miał odniesienie do rozmiaru, w stosunku do m65 - m51. 
  • czyli 54 to faktycznie bedzie LL. Dzieki. Sam zastanawiam się nad upowlawaniem takiej kurtki - miałem tylko spory problem z rozmiarem bo nie ma gdzie tego przymierzyc.
  • Jak będę w domu to pomierzę - i narysuję wymiary - kupowałem w ciemno :)
  • Proś o pomiary, mogę ci moją w domu jak będę pomierzy, rozmiar 50. 
  • Devil - a jak się maja te napisy FIA 2/71 - czy to rocznik?
    na mojej jeszcze jest napis kass tylko pisakiem 
  • Tak mi się zdaje, że 71 oznaczać będzie rocznik, kass oznacza wymazanie z ewidencji jak się nie mylę bo gdzieś o tym czytałem.
    klata 62cm
    rękaw góra/dół 63cm/54cm
    długość plecy od kołnierza 80cm
    Model na zdjęciu ma 175/105.
    image
    image

• devil, naprawdę chciałem ale nie dam rady odwzorować tych robaczków w formie fotki :)
  • spoko teraz widać zapewne, są się wkurzam bo mi coś komputer świruje, a tym samum miałem problemy z wrzuceniem fotek ;(
  • teraz widać...pasują do spodni:)
  • Ziomek fajna ta norweska M43, chyba ja sobie taką sprawię
  • Jak najbardziej mogę polecić M43 norweską - bo wygląda jak oryginał i jest bardzo porządnie zrobiona, materiał gruby i porządnie zaimpregnowany - a cena dużo niższa niż amerykańskiej
    Moja kosztowała 88 zł
    pozdrawiam
  • Może nie w akcji ale "na człowieku" raczej :)

image image image image image 
    I WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM 2013 ROKU!
  • co to za okulary??
  • Uvex Attack
  • Kontraktowe ? ;)

• Nigdy nie przeglądałem tego tematu, wielki szacunek, dla Pana mcm. Taką kompanię zobaczyć na własne oczy, na żywo to czysta przyjemność. Trzeba coś zrobić z tym zlotem :) 
    Doczepię się do devila, na pierwszym zdjęciu z tej strony, wyglądasz jakby Ci emkę za karę na kark włożyli :D
  • No widzisz, bo rzadko się uśmiecham na zdjęciach nie fotogeniczny jestem cóż poradzę.
  • Połączenie porcięt amerykańskich z koszulką ukraińską:imageimage

A tu z kurtałką: image

Któryś z kolegów pisał, że fasuje się w szaliku oranje i emce. Ja się lansuje w bluzie

B-) imageimage

B-)
  • Warjat, widzę że służysz w Merinsach... :D
  • Taaa, mam kontraktowy pas od Texara :))
  • Do wyboru jest jeszcze Us. Army i Silsi. Ja z kolei zastanawiałem się nad "Fokami".

Na kimś kto nie ma zielonego pojęcia, paseczek robi pozytywne wrażenie... :))

• Kolega Lobo47 na 2 stronie tego wątku umieścił kiedyś takie oto zdjęcie: http://img842.imageshack.us/edit_preview.php?l=img842/7862/dsc00568f.jpg&action=rotate
    Z czystej ciekawości, chciałem sprawdzić kto ma dłuższe pióra :D Jenak bohaterem jest tutaj pewna oliwkowa kapota.
    image

image
  • Andrzej ma dłuższe :P wnioskując po zdjęciu, ale i tak was podziwiam ;)
  • Andrus! ...no teraz, to może mamy równej długości :) ......co nieco przyciąłem :( .....czego bardzo nie lubię robić ale tak czasami trzeba!
    Pozdrawiam tych z krótkimi i długimi.....włosami ;)

Tomek!.....,,wielki powrót,, po dość długiej przerwie...sezon rozpoczęty! :)

image
  • Andrzej, połamania wędki! Pozdrowienia.
  • Andrzeju!....nic nie mówię... nie zapeszam :)  Pozdrawiam
  • U mnie też już dawno rozpoczęty, z tym, że mało rybne wody u mnie :(
  • Rok 1993 bluza TCU i spodnie M-65 
    image

Krynica Morska Maj 2013
    Bluza TCU i spodenki USMC Marpat.
    image
    Lipiec 2013 Łemkowska Watra w Zdyni
    image

• Kurtka M65 OG-107 DPSC kontrakt nr 7270-77 rozmiar MEDIUM/X-SHORT
    image
    image
    image
    image

Kurtka M65 OG-107 John Ownbey Company inc DLA100-83-C-0655 rozmiar MEDIUM/SHORT

image
    image
    image
    image

Kurtka M65 Woodland Winfild mfg.co DLA100-82-C-0673 rozmiar SMALL/SHORT

image
    image
    image
    image
    image\

Kurtka M65 DCU 3 COLOR GOLDEN MFG DLA100-89-C-0436 rozmiar SMALL/X-SHORT
    image
    image
    image
    image

Kurtka M51 OG-107 kontrakt nr DSA-1-3571-64-C rozmiar SMALL/SHORT

image
    image
    image
    image
    image
    image

i na koniec Bluza TCU OG-107 Covington Industries Inc DSA100-69-C-1207 rozmiar z metki SMALL/REGULAR z wymiarów SHORT

image
    image
    image

• Jechu, Ty w ogóle nie potrafisz robić zdjęć. Wszędzie uciąłeś głowę...

A co do ciuchów, to spoko majonez. Ale "skośna" i tak rządzi !

• Falkand - żeś się czepił biednego jecha jak rzep psiego ogona ;) Doceń to, że chłopakowi się chciało tyle zdjęć wrzucać!!!

Kolekcja niczego sobie. Bardzo ładnie leży kurteczka m51. Bluza tcu jednak wymiata. Zwłaszcza jak jest w bardzo dobrym stanie i obszyta jak na zdjęciach klona, 3 posty wyżej.

• Jechu ta dpsc wygląda chyba na tobie najlepiej  :-bd
    TCU rządzi ale tylko w lecie :)
  • Wcale się nie czepiam. Chciałem zobaczyć twarz. Chciałem zobaczyć człowieka z którym sporo gadam na tym forum ;-)                                             TCU na lato, a parka M65 i N3B na zimę. Przez 3 lata emkę założyłem tylko ok. 20 - 25 razy. Taki mamy klimat w Polsce.                                         Tylko lato i zima a okresy przejściowe są strasznie krótkie i często deszczowe. Więc emki mógłbym nie mieć wcale :P

Jechu, woodlanda masz trochę przymałego. Wygląda jak bluza BDU :D                                                                                                                         W małych i krótkich kurtkach fajnie wyglądają te kieszenie na klacie. Robią się wtedy takie ogromniaste :)

• Falkland specjalnie dla ciebie ;)
    image

TCU i czapka patrolowa 100 cotton rip-stop.TCU latem rządzi ,zgadzam się , odkąd ją kupiłem to z niej nie wychodzę :)

Co do woodlanda to leży tak samo jak pozostałe s-ki tylko zdjęcie tak wyszło,kurtka mi się zawinęła z przodu i jak chciałem poprawić kumpela z pracy która robiła mi foty już pstryknęła i tak wyszło.
    Co do zdjęć to chciałem pokazać głównie różnicę (według mnie kosmetycznej) pomiędzy rozmiarem SHORT a X-SHORT na ludku o wzroście 168 cm czyli o osiem więcej niż górna granica w rozmiarze X-SHORT.I stwierdzam ,że X-SHORT w moim przypadku ma lepiej dopasowaną długość rękawów(są o 1,5 cm krótsze niż w short) a w długości praktycznie nie ma  różnicy (2,5 cm jest praktycznie nie zauważalne), a zdjęcia mojej mało fotogenicznej facjaty mogły by tylko rozpraszać :)
    Pozdro
  • Dobrze wyglądasz. Mógłbyś być spokojnie jakimś żołnierzem ;)                                                                                                                                  A z tą bródką, to nawet psychopatycznym snajperem :D

Gładkie ciuchy rządzą. Do wszystkiego pasują i człowiek przy tym nie wygląda jak wędkarz, pijaczek lub pseudo wojak. Ja od kamuflaży odchodzę. Jedynie woodland zostawiam bo to kult i najbardziej rozpoznawalny kamuflaż na świecie. No i DPM jeszcze ujdzie, bo to dosyć ciekawy i agresywny wzór tak samo jak Tygrys. A reszta, te wszystkie kropki, plamki, małe łatki wyglądają komicznie. Z daleka wyglądają jak sprana piżama, a z bliska to aż oczy bolą.

• No to  jeszcze jednej koleżanki m65 do kolekcji brakuje :)
  • no ja też w tcu dużo chodzę teraz
    Na emki zacznie się nie długo pora
    Jechu Fajne zdjęcie!! :-bd
    Falkland widać że jechu ma miecz samuraja więc uważaj :)
    pozdr
  • Katana się mówi... :P

image

• Akurat to jest laito (katana treningowa o stępionej głowni) jedyna którą żona pozwoliła mi zostawić po urodzeniu się naszej córki, dwie ostre poszły do żyda ,niestety :( ,a ta robi za element dekoracyjny.
    Pozdro
  • Sprawdziłem ostatnio jakby wyglądało takie połączenie:

image

Okazało się bardzo obiecujące. Między ludzi można spokojnie zakładać. Na zdjęciu trochę psuje całość powtarzalność wzoru w polskim kamo, aleeeeee....   Acha i gdyby ktoś pytał to faktycznie - odprułem kieszenie cargo. Bo mi się jedna zaczynała odpruwać. Pozbyłem się obu w konsekwencji. No i nie wiem czy tak jest w każdych spodniach Kamy ale w moich kontrafałdy były zaszyte. Były tylko dla ozdoby. Odprułem te badziewie w cholerę!

Narzekałem kiedyś w innym wątku na polskie spodnie właśnie przez te źle zrobione kieszenie i te słabej jakości rzepy. Poza tym to bardzo wygodne spodenki. Chyba sobie zakupię z jedną parę i wzmocnię obszycia kieszeni i rzepy wszyję od smocka.

Tu w belgijskim Liege w polskich spodniach ( jeszcze z kieszeniami cargo :-) ). Frytki z sosem tartar obowiązkowo! :

image

Tutaj już francuskie Lille we flecktarnie. Bagietka i brie obowiązkowo! :

image

Poniżej Eindhoven i mural opisujący słynne zdjęcie z okresu wojny wietnamskiej. Samo miasto smutne jak pi..da - idąc za klasykiem:

image

Teraz ruska koszulka i spodnie angolskie po robocie ale przed marketem w Tilburgu:

image

Poniżej Rotterdam z jedną z atrakcji turystycznych. Wszystkie zamieszkałe. No, prawie wszystkie - jeden jest pokazowy. Wstęp bodajże 1 ojro:

image

Oczywiście ja w niemieckich porteczkach.

Jeszcze takie:

image
  • Tak spodnie polskie mają te zaszewki do ozdoby, nie spotkałem się by był to miech kieszeni, a jak odprułeś nie ma różnicy w odcieniu okolice kieszeni w stosunku do całości, ewentualnie można je przerobić na kieszenie na tyłek i zamontować guziki, bo kieszeni na tyłku brakuje czasem w spodniach wojskowych, choćby jednej. 
  • ~Warjat

Marnie to wygląda. Wyglądasz jak przebieraniec. Mieszanie kamuflażu europejskich lasów liściastych z kamuflażem pustynnym ma się tak samo, jak maczanie ogórka kwaszonego w dżemie... :-/ Ale to już Twoja sprawa.

• Widziałem zdjęcia osób używających połączenia kamuflaż leśny/pustynny i to było chyba nawet na misjach, nie mogę znaleźć zdjęć do zobrazowania.
  • Ale to nie jest żadna misja, Warjat wspominał o wyjściu do ludzi, czyli sklep spożywczy, poczta, przychodnia lekarska, szkoła, itp. Zwyczajni ludzie z uśmiechem na twarzy reagują na takich pseudo-wojaków. A pozostała część ludzi ma z kolei złe skojarzenia. Mają takiego kolesia za jakiegoś nieroba, anarchistę czy narkomana. No ale zielona emka do dżinsów nie wzbudza już takich sensacji. Dobrze wyglądają też spodnie np. woodland lub 3 color założone do jednolitej koszulki. A tutaj to można oczopląsu dostać jak się na niego patrzy... :))

Pewnie o to Ci chodziło. Tych zdjęć w sieci jest od cholery. Wystarczy wpisać "Iraq War"                                                                                                 A dlaczego tak? Nie wiem. Może kamizelek 3 color nie mieli na stanie.

image

• O i stylista się znalazł ;-)
  • Kto wie, może pod zacnym nikiem "Falkand" kryje się znany stylista Tomasz J. :-O
  • Koszula do spodni wojskowych pasuje jak świni kamizela.Zwyczajni ludzie z uśmiechem na twarzy reagują na takich pseudo-wojaków jak Ty Falkland,dzieciaku.:)
  • ~7P7

"Koszulka" to inaczej T-SHIRT a nie koszula :))                                                                                                                                                            Teraz już rozumiesz ? A jeśli dalej nie rozumiesz to wrzucę fotkę :)

image

~Warjat

Jeśli dostaniesz do domu rachunek na kilka tysięcy szelestów, to znaczy że miałeś rację... :))

Słowne wycieczki piszcie sobie na PRV !! 

• Napisałeś "koszuli",a dzisiaj edytowałeś post na "koszulki" i nie rób z ludzi idiotów.

Słowne wycieczki piszcie sobie na PRV !!