Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Nietypowe odmiany kontraktowych M65
  • Tutaj wrzucajmy wszelkie znalezione KONTRAKTOWE nietypowe i wyjątkowe, tudzież rzadkie odmiany M65, które nie należą do znanego nam kanonu oliwek, woodlandów, desertów 3color oraz UCP, lecz posiadają kontrakt i są jak najbardziej "koszerne".

Uwaga!
    Nie chodzi tu o żadne cywilki, kopie, itp. Tylko i wyłącznie kontrakty :)

Przykładem niech będzie znaleziona przez Lobo47 trudnopalna M65 w woodlandzie z Nomexu:

image

• Jakiś czas temu na allegro była kontraktowa M65 six color (tzw. chocolate chip) - moje marzenie... Może uda mi się znaleźć jej zdjęcia, to wrzucę do posta.
  • ~Krees

Nie ma czegoś takiego jak kontraktowa emka 6 color. Są tylko cywilne kopie tej kurtki.

image

• Coat Mans Field, Class 3, Saudi Arabia, Alpha Industries DLA 100-90-0002.
  • A to że robią w ogóle kontrakty dla różnych armii świata to wiadomo. A masz do tego jakiś link? Bo nic nie mogę znaleźć na ten temat w necie...
  • Alan D. Cirker - The Alpha Story, str. 99.
  • Miałem na myśli wyłącznie kontrakt dla US ARMY. Forum jest związane głównie z amerykańskim sprzętem, więc nie wziąłem nawet pod uwagę kontraktów dla innych armii.

• Och, o czymże myśmy tu już nie dyskutowali... ;)
  • Jeśli rzeczywiście widziałeś "czekoladkę" od arabusów to zwracam honor ;)
  • Nawet mogłem kupić za ludzkie pieniądze, ale odpuściłem, bo to nie był mój rozmiar :).
  • Nie tylko ty :D 
  • W całej okazałości...

image

No i wszystko stało się jasne.

image

• Emka lotnicza woodland z Nomexu, którą przedstawił nam kolega Lobo47 czuła się niestety osamotniona :(

Ale przez czysty przypadek znalazłem jej towarzystwo... ;)

Podpinka trudnopalna "aircrew"  - 100% aramid

image

Ściągacze nie są dla komfortu. Są tylko po to, aby ogień nie "wtargnął" do środka kurtki.

Gdyż w tradycyjnych podpinkach do M65 do tej pory nie zdecydowano się na ściągacze.

image

image

image

• A propos kurtki six color, Arabia Saudyjska zamówiła wczesniej w Alphie kurtki M65 OG-107 kontrakt DLA 100-83-C-0106, The Alpha Story str. 98