Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
M65 (i nie tylko) w akcji czyli "na człowieku"
  • Nie mów,że Bielsko :P
  • a nie :) , dzięki za wrzucenie , a miejsce to warszawa :D
  • no i znowu no żesz K........, stacjonarnie :D stawiam bro jak ktoś mnie znajdzie

image

nosz czemu ja tak mam

Od Admina: nie wiem czemu, u mnie poprzez "insert image" fotki wchodzą zawsze jak miód. Można spróbować wyczyścić ciastka w przeglądarce i zalogować się na nowo. Może pomoże, a może nie :]
  • No to może ja zarzucę na odmianę fotą, na której będzie dużo mojego ulubionego camo, czyli wz.93:

image

Ekipa z forum M65, czyli (od lewej) Arucard i dwaj ojcowie założyciele - Blatio i Devil. Zdjęcie z niedzieli, po zakończeniu Operacji Południe, Bielsko - Biała :)
  • Wradog Darku 
    wg mnie to tam w ostatnim rzędzie najwyższy :))
    Blatio, Devill 
    Zazdroszczę Wam bo nawet pogoda była piękna :) 
    Ale Devill się wyłamał i kapelusz jest olive :)
    pozdrawiam
  • Nie mam żadnego nakrycia głowy w panterze :P, a tak na marginesie jestem większy od ciebie Blatio, ech człowiek schudnął i aż urósł :D , trzeba będzie posprzątać co nie co ten wątek, bo się nie merytoryczny zaczyna robić. Darek za Chiny nie znajdę, rąbie mi się w oczach od tej pantery i czarnych beretów :P
  • image imageimage KIlka zdjęć w spodniach niemieckich - Den Haag i plaża w Scheveningen

imageimage - tutaj Amsterdam i znów spodnie tylko leśny kamuflaż

image ładny widok na most Erasmusa w Rotterdamie i spodnie niemieckie:-P

image przy stadionie Phillipsa w Eindhoven

imageimage tutaj Bruksela i spodnie flecktarnowe i kurtka MVP S'95

image tutaj polski las w marcu i kurtka MVP i spodnie flecktarn

image a tutaj smock S'2005 i jeden z najlepszych polskich siatkarzy (Łódź)

image mastroska (tielniaszka, gimnastiorka, majka - jak zwał tak zwał)

image a tutaj w robocie w Tilburgu w spodniach S'95 i koszulce Stoor

Jeszcze Lille i spodnie leśne bundeswehrowskie ( ser brie i bagietka obowiązkowo :-D )image

O spodniach bundeswehrowskich mogę się wypowiadać w samych superlatywach. Podobnie o angolskich S'95. Polskie pustynne pantery już nie są takie dobre.

• Wrzesień 2012 Tatry
    image
    image
    image

• Klon raida robiłeś sam czy kupny ;P , co tak te bąble pochowałeś ?
  • RAID z allegro.
    A zdjęcia zamaskowane bo żona nie zgadza się na umieszczanie dzieci w necie.
    A żona wiadomo...siła wyższa.

• Lobo Andrzej
    Kurtka polowa Green SMOK
    Jungle boots
    Tiger stripe boonie hat
    image
    pozdr
    :)

• Ziomek Piotrek!......Genialna fotka :).....Hmm... spodnie mi się zdaje też jakaś odmiana Tigera.....te poprzeczne paski :) Pozdro
  • "Członkowie starożytnych plemion" - zdjęcia z poprzedniego spotkania. Odbyło się już następne.

• McM Andrzej;Takiej "kumulacji" emek jeszcze tu nie mieliśmy.....super! Pozdrawiam
  • Andrzej: Drużyna widoczna na zdjęciu pozdrawia wszystkich ludzi w emkach. Nasze emki to dla nas radość, okazja do spotkania się, powspominania, zrobienia sobie fotek i zaszalenia. Czołem, Koledzy.
  • No ładnie :)
  • wiecie pany jak zobaczyłem te fotki Andrzeja, to zaś mi wszedł do głowy pomysł m-kowego zlotu :D
  • "Zjazd", mówicie. W takim razie fotka w stylu "zjazdowym" z ostatniego spotkania Drużyny, które odbyło się wczoraj.

• Naprawdę niezłe.
  • Mefor: Dzięki. Jeśli chodzi o zlot, to myśl słodka "zrobić zlot" postała w głowach członków Drużyny. Wyobraziliśmy sobie nawet kompanię chłopa w zielonych emkach, jak maszeruje w słoneczny dzień historycznym traktem naszego miasta. By później oddawać się harcom, zabawom i rozmowom wesołym wśród pobliskich wzgórz i skałek, a wieczorem zaśpiewać hymny "starożytnych i nowożytnych plemion" przy ognisku. Marzenia, marzenia...
  • McM: no Panie Andrzeju, brawo. Przychylam się do opinii kolegów. Widząc emki na plecach młodych ludzi , to jakiś tam standard, normalka. Ale widząc emki na osobach, w sile wieku, których "musnął strumień czasu", to naprawdę coś, co wzbudza wielki szacunek. Będąc ostatnio w jakimś hipermarkecie, stałem w kolejce do kasy, w drugiej kolejce zauważyłem pana, który z powodzeniem pasowałby do ".. starożytnych...", ubrany był właśnie w emkę M65, zauważyłem, że sześćdziesiątkapiątka nie była nowa, przeszła swoje, tu i tam cerowania, klapki kieszeni niewyprasowane, tak patrzyłem na to wszytko przez chwilę i kurczę pozazdrościłem mu trochę, bo na sobie nie miałem swojej emki. Widocznie kurtka była dla tego pana dość cenna, jeżeli każdą dziurkę, każde rozdarcie,  tak skrupulatnie cerował.

• Cześć, Piotr. W 1968, apogeum "lat sześćdziesiątych", mieliśmy po 18 lat. Zatem emka M-65 jest kurtką naszego pokolenia. Dlatego pasuje do starszych panów, którzy wciąż są młodzi i w głowach im figle i żarty.

• Rok 1968 też jest dla mnie ważny, bo w 68-ym ogo2 właśnie przyszedł na świat...
    ... i pierwsze słowo jakie wypowiedział nie było Mama tylko eMka (to oczywiści żart)
  • Więc i Ciebie musnął wiatr, który wtedy wiał. Emka to też Twoja kurtka, młodzieńcze. :)
  • Oj na to wygląda, na to wygląda. Dzięki Andrzej za słowa otuchy. :)

A to ja w Cherokee DSA 100-75-C-1200 MR i w marinesce
    image
    i w cywilnej Alphie (całkiem ładnie wygląda) gdzieś w Pieninach, spodnie kontraktowe M65 z 67-go
    Widać dużą różnicę w odcieniu , Alpha trochę sprana, spodnie jeszcze nie prane.
    image
  • Ogo22: Piotr, Cherokee wygląda świetnie. Jakoś nie miałem szczęścia do tej kurtki. Alpha "made in U.S.A." ma jaśniejszy odcień, tak samo, jak u mnie. Ostatnio przyszedł do mnie młody człowiek, który załatwiał w biurze sprawę. Miał emkę. Nie wytrzymałem i zapytałem go: "Kontrakt?". Okazało się, że cywilna amerykańska Alpha, a materiał nie był wcale jaśniejszy. Kurtka musiała pochodzić jeszcze z lat 70.
  • Chyba muszę zacząć robić zdjęcia w dzień, te wieczorem przy lampie wychodzą nieostro.
    Nie widziałem jeszcze na żywo cywilnych emek z lat 70-tych a może widziałem, trudno odróżnić je od kontraktowych jak nie widzi się metki.
  • Mcm Andrzej - super zdjęcia - fajna kompania :)  - fajny szalik 

Ogo2 Piotrek - fajnie wygląda ta Cherokee - moje spodnie M65 także maja dużo ciemniejszy odcień w porównaniu do kurtki

a to ja dzisiaj rano w biurze :) - ogarnęła mnie jasność :)
    image

a ty już normalnie So-sew DSA-100-72-C-0131

image
    pozdrawiam

• Ziomek_z_lasu: Piotr, zielona emka, dżinsy, koszulka rosyjskiego marynarza - klasyka. Brakuje tylko czapki uszanki, ale rozumiem Cię, dzisiaj była dość ciepła pogoda. :)
  • Ziomku: Piotrze czym wypchałeś te kieszenie? Rozumiem, dobra praca - dobra płaca, na dwa grube portfele jak znalazł  ;) To chyba ten kontrakt DPSC ? Fajny efekt z tą jasnością, wygląda jak plakat do filmu.
    Rosjanom tak się spodobała koszulka marynarza, że chyba wszystkie jednostki je naszą.
  • Marineska i Cherokee DSA 100-75-C-1200 MR 
    imageimage
  • Piotrek - oba zdjęcia w tej samej kurtce - pierwsze samo takie wyszło :) - marineska bardziej pasuje niż uszatka  - kieszenie wypchane rękawiczkami
    Andrzej  - No wiem że ta koszulka troszkę nie pasuje ale bardzo mi się w niej wygodnie chodzi :) 
    pozdrawiam
  • Piotrek. Ależ skąd, w tym, co napisałem nie było cienia ironii. Podobają mi się ekstrawaganckie połączenia emki z innymi częściami garderoby i różnymi dodatkami. Żart był taki sobie, ale intencje - dobre. Pozdrawiam.
  • Ogo marineska kontraktowa ?? Skąd i za ile 
  • Heh, o to samo chciałem zapytać :).
    Ja mam niekontraktową "made in U.S.A", która, choć uszyta z dobrego materiału, to jednak ma bardziej zielony odcień, inny niż kurtka.
  • Marineska rozmiar M, nie jest kontraktowa, replika made in USA, kupiona od ArmyBB lub Pentagon2007 (nie pamiętam)
  • To ja mam taką samą, też kupioną od armyBB. Widocznie Twoja ma odcień bardziej zbliżony do oryginału.
  • Tylko, że marineski nie wciska się na głowę jak zwykłą bejsbolówkę bo wtedy ma swój kształt. Inaczej te rogi tylko śmiesznie odstają.
  • każdy nosi jak lubi...regulamin nas nie obowiązuje:)
  • Właśnie , FALOWO idziemy ! 
  • Ziomek: ja też nie odczytałem z postu Andrzeja ironii, w sumie każdy ubiera się i chodzi w tym co lubi, a sama kurtka jest na tyle elastyczna w kwestii mody, że na pewno nie takie ekstrawaganckie pomysły zniesie.
    A ja się zastanawiałem, czemu akurat w armii czerwonej tak się zadomowiła ta pasiasta koszulka?
    Krees: Marineska tak wyszła na zdjęciach, w realu ma ciut inny odcień, zdjęcia są trochę retuszowane bo moja małpka nie daje rady w nocy przy oświetleniu sztucznym i z lampą. Czapka jest graniasta i dość miękka, żeby ją usztywnić i w pełni uzyskać kształt służą do tego celu specjalne usztywniacze, wtedy wygląda jak u P. Swayze w Green Dragon (fotki ktoś umieścił w wątku " M65... w filmach..."
    Marineska, szal snajpera, parka M51
    imageimage

• Piotrek: Twoje zdjęcia są fajne i mają nastrój. Twarz spowita cieniem, w tyle za postacią czarny mrok, a na pierwszym planie w świetle reflektorów piękny oliwkowy kolor wojskowych kurtek i parek. To mi się podoba. Pozdrawiam.
  • Piotrek - super parka !!
    :D
     co to za kontrakt?
  • Dzięki koledzy. Cieni trochę dodałem w "shopie" tak dla niepoznaki ;), powiem szczerze, coś kiedyś szukałem i google wrzuciło kilka fotek z avatarów chłopaków z tego blogu, chodzi o to żeby w sieci nie być zbyt rozpoznawalnym, bo nie oto chodzi, emki mają być na pierwszym planie (jak zauważył Andrzej/McM), to jest ta parka, gdzie nie mogłem odczytać producenta, Lobo/Andrzej pomógł - HELD-FOSTER z 57-go roku (o ile się nie mylę), nylon cotton oxfod rozmiar Small
  • No dobra - specjalnie dla Andrzeja mcm :)
    image
    :)
  • No tawariść Ziomek priekrasnaja uszatka a wzasadzie powinno być "uszataja" lub "uszata" (coś na podobieństwo do określenia krowy: "łaciata")
  • Piotr, dzięki za zdjęcie. Połączenie męki z czapką uszanką bardzo twarzowe. Piszę z ipada (jestem na delegacji), którego połączyłem - jak Ty czapkę uszankę - z emką, co chyba nie wszystkim się podobało. Ale ja też lubię ryzykowne zestawienia. Pozdrawiam.
  • Tak dla żartu troszkę to zdjęcie zrobiłem - uszatka jest bardzo ciepła ale w takiej konfiguracji - raczej po mieście nie będę chodził - może jak duże mrozy przyjdą :)
    pozdrawiam!!
    ps
    Po zdjęciach zamieszczonych przez Piotrka w parce M51 - zaczynam poważnie szukać takiej parki bo prezentuje się super :-bd  i na większe mrozy by się przydała - rozmiar small

• wrzuciłem linka do XS :D za dobą kaskę
  • Widziałem - ale ja szukam parki M51 small - jakoś M65 mi nie pasuje bo nie ma kaptura 
    pozdr