mają trochę tego, patrz co tam wisi i czy kontrakt. Nie wiem co mają teraz, ale wiem, że mieli cywilne winfiledy i goldeny i sprzedawali jako kontrakt. Najlepiej idź w sobotę, wtedy właściciel jest, a on jest fanem m 65 więc Ci ściemy nie puści. --- Edytowany: 2010-03-31 00:02:40
Jest to pewna niesprawiedliwość, że drobni ludzie mogą względnie tanio kupić i nosić oliwkowe kontrakty, a na L i większych, sprzedawca chce zrobić deal miesiąca. Bastion 69 sprzedaje karton pełen oryginalnie zapakowanych emek. Skąd oni biorą to? Dobry kontakt z wojskowymi, czy w USA dorwanie oryginalnej M65 nie nastręcza problemu? Łatwiej tam o kurtkę, niż u nas? Inaczej zapytam. Mając rodzinę/znajomych w Ameryce płn. (a samemu będąc w Polsce) gdzie wysłalibyście ich na poszukiwania kontraktów M65?
ciekawe pytanie- przyznam się, że też mnie to nurtuje, przez jakiś czas myślałem, że to może wojsko wypuszcza na publicznych aukcjach- jak w Niemczech- nadwyżki, ew spisuje ze stanu, ale wojsko działa według określonych zasad i logiki (czasem pokrętnej, ale jednak) a logiki w falach emek jakoś nie mogę się dopatrzyć (np- spisanie po 25 latach- pojawiają się masowo emki z 1975 roku - i tak dalej) Łapka w górę za dociekliwe pytanie --- Edytowany: 2010-03-31 08:01:01 ------------------------------------------------------- Minimi (Dyn clan)
minimi-tez mnie to zastanawia skad oni to biora bo w artykule z komandosa jasno jest napisane iz tych kurtek bylo okreslona ilosc i to na cały świat a tu mamy w polsce wysyp m65 i to z lat 75".nurtuje mnie to pytanie czy ci panowie oferujacy na allegro kurtki kontraktowe m65 z lat 70" to maja wyłącznośc na ich zakup,a i jeszcze jedno coraz częściej słychac że to bardzo dobrze podrobione kontrakty.cóz ciekawe ,ale to tylko pytania -czy ktoś może dpowiedzieć jasno skąd sie biora m65 z tych lat i czy faktycznie to w 100% kontraktowe orginały.Przeciez podrabiane sa buty ,ubrania i to renomowanych firm i sa nie dopoznania.A pisanie o zamkach czy napach niby ze nie sa do podrobienia wydaje mi sie smieszne. ------------------------------------------------------- prejtel Strona: | [121]1 | ... | [122]283 | [123]284 | [124]285 | [125]286 |
a jesli mowic o falowosci wyprzedazy m65 przez wojsko to sie zgadza bo najwiecej emek oferowanych na allegro to kontrakty goldena z 99 woodland i 3 desert i wtedy by sie wszystko zgadzalo i jest zrozumiale odnosnie wysypu tych enek u sprzedawcow z allegro. ------------------------------------------------------- prejtel
cos cisza w odpowiedziach na moje pytanie,a nawiasem mowiac przegladalem usa ebay i wiecie, znależ tam takie hity jak na naszym allegro to cieżko ,sa owszem super m65 ale nie w stanie mint lub prosto z magazynu.Widac patern czasu jakim zostaly poddane i wieze ze to moga byc orginalne kontrakty. ------------------------------------------------------- prejtel
no moze zle powiedzialem chodzi ze widac ze maja swoj wiek ,a chodzi o wyglad zewnetrzny .Sa wytarte i widac slady uzytkowania lub czas jaki lezaly np.w szafie na wieszaku. ------------------------------------------------------- prejtel
A moze kontrakcik w sreberku???????????? [48]http://www.alibaba.com/products/zippers_and_sliders/--32806-------- ------10-398,19425-477,------------.html ------------------------------------------------------- wiem jak to jest
Może kontrakty M65 nie cieszą się w USA takim zainteresowaniem, jak u nas. Logiczne, że w kraju produkcji powinno być ich więcej na sprzedaż, a jednak... Przeglądałem tabelkę Macieja Osucha o kontraktach do 1991. Cherokee Industries pojawia się tylko w 1975 roku. Gdyby w tym szukać powodu dlaczego obecnie jest jej tyle - naprodukowali kurtek, ale rok później kontraktu już nie dostali i nadwyżka zalegała w magazynie, aż ktoś sobie przypomniał. To tylko hipoteza.
prejtel mnie się zdaje, ze na siłę lubisz tworzyć teorie spiskowe. Gdzieś, w jakiejś jednostce stwierdzili, że szpej juz się nie mieści w magazynie- trzeba wywalić stare graty. No ale takie wyrzucanie na śmietnik to marnotrawstwo, a rozdawanie państwowego mienia to też nie bardzo. W takich wypadkach po prostu odsprzedają różnym demobilom (bo kto inny by to wziął). No i zawsze znajdzie się ktoś, kto stwierdzi, że opłaca się eksportować ten szpej do innych krajów i sprzedawać. To jest biznes, sposób na zarabianie pieniędzy- raczej mało kto bawi się w kupowanie pojedynczych sztuk, tylko bierze hurtem (w hurcie taniej, cena jednostkowa jest niższa, ale zysk większy). Ww. sprzedawca dorwał taką średnio atrakcyjną partię (nówki, ale mało popularny rozmiar), i teraz musi to sprzedać. Zauważ, że sam wystawił pakiet hurtem, po znacznie niższej cenie niż pojedyncze sztuki- jeżeli uda mu się sprzedać to i tak wyjdzie na swoje. Nie zastanowiło cię skąd na allegro bechatki w takich ilościach i w ogóle takich cenach ? Może to też podróby ? ;P
dirty-teori spiskowej to ja nie tworze tylko skupiam sie na faktach moze ty ich nie widzisz trudno a bechatki jestes smieszny ciekawe czy sa tak kupowane na swiecie jak m65 a co do ilosc no trudno by wymyslac jakis spisek bo w polski woju kazdy mial taka na stanie ,chyba byles w wojsku? bo ja tak i mialem taka .ale spoko twoja teoria i twoje uznanie ,mnie jakos to nieprzekonalo.
dlaczego rozmiar small jest tak tani ? bo kupilismy dawno temu kilkaset sztuk z wojskowej wyprzedaży w usa a uwierzcie mi było to dawno ale któregoś dnia i nasze się skończą a wtedy tylko bedą krążyć na rynku wtórnym takie eski aż ostatecznie i one zaczną osiągać coraz wyższe ceny rozmiarów m l xl w wojskowej wyprzedaży juz dawno nie ma i na 99 %nie będzie a jesli bedą to może kilka sztuk rozejdzie sie po stanach i do takiej Polski o ktorej mało kto słyszał w usa nie dopłyną pozostaje szukanie czekanie na ebay może ktoś wyciągnie z szafy .- będąc w stanach szukać po starych military shopach uparcie szukać w naszych krajowych lumpach / choć to tez juz żadkość / każda emka w rozmiarze large to już dzis nie wartośc użytkowa a wartość kolekcjonerska i nie płaci się za wygodę a za posiadanie takiego skarbu nie ma na to ceny i nie można okreslić że musi kosztować tyle a tyle produkcja skończyła sie na początku lat 80 a to już szmat czasu ja sam nie wahał bym się dać za takową elkę w bardzo dobrym klikasetek choć tak jak wspominałem nie ma ona takiej wartośći ale jesli dziś nie kupię to za kilka lat moje szanse jeszcze bardziej maleją a wkoncu to jeden z pierwszych moich kontaktów z lepszym większym światem zza muru i tak smigam / już nie zawsze / od 15 roku życia w emce ... niedługo minie 25 lat
Sam jesteś śmieszny w usilnym przekonywaniu wszystkich do swojej racji: "(...)coraz częściej słychac że to bardzo dobrze podrobione kontrakty(...)". Ciekaw jestem od kogo usłyszałeś takie rewelacje ? A czy porównanie do bechatek jest głupie ? Wyprodukowano dużą liczbą na zapasy mobilizacyjne, następnie zostały one wycofane z umundurowania i coś pasuje z nimi zrobić. "Coś" co przyniesie zysk. Oczywiście Polska to nie USA i skali produkcji nie ma co porównywać, ale mechanizm jest ten sam. Zresztą ja czytałem (nie tylko słyszałem), że M65 były rozdawane z pomocą humanitarną, więc ta popularność nie zawsze wynikała tylko z chęci posiadania. Nie wiem co ma sugerować fragment o byciu w wojsku i posiadaniu bechatki- może sugestia, że nie ma co porównywać "szmaty" bechatki z "cudowną" M65 ? Jeżeli tak, to zgadzam się, że M65 jest co najmniej o kilka klas lepsza- ale do miana "cuda" to jej jednak brakuje.
dziś dostałam zakupioną m65 w xlarge i powiem tylko jedno cudo- z wiszącymi nitkami dziękuję Lukabest ------------------------------------------------------- Daria
Dirty ma rację, przykład z bechatkami jest kapitalny ;-). Pokażcie mi idealnie podrobioną m 65, metki, oznaczenia zamków, oznaczenia napów. Pokażecie? NIE, bo takich nie ma i nie było.
dzieki bardzo za wypowiedzi,szacunek.Popieram wypowiedz bastion 69 w 100% naprawde strescił to dosadnie bo tak własnie jest jak pisze w swoim poście i przepraszam kiedys za niemiłe porozumienie,jeszcze raz dzieki. ------------------------------------------------------- prejtel
Witam wszystkich! Od pewnego czasu szukam sobie kurtki (oczywiście M-65) i doszedłem do wniosku, że najlepiej będzie odwiedzić stronę producent (Alpha Industries). Po dwóch minutach znalazłem... "M-65 Field Coat" za 100 dolarów! (aktualny kurs dolara - 2,8618zł, czyli proste działanie -> 100*2.8618=286,18zł). Czyli za niecałe 300zł można nabyć nową, oryginalną M-65. Problem mam tylko z wysyłką... Bo widzicie strona jest po angielsku i nie do końca rozumiem co tam jest napisane... Mógłby mi jakiś poliglota sprawdzić, czy jest możliwość wysyłki do Polski, a jeśli tak, to po jakiej cenie? Bo w sumie wydaje mi się, że to może się opłacać. Hmmm... I na dodatek nie wiem, czy ta kurtka ma podpinkę... Na stronie Pentagon.pl M-65 bez podpinki chodzi po 392zł, z przesyłką to będzie jakieś 410zł. Nawet jeśli ta ze strony Alphy nie będzie miała podpinki, to nie wierzę, że przesyłka będzie kosztował więcej niż 100zł. Podsumowując: -Czy można wysłać do Polski? -Czy ma podpinkę? -Czy się opłaca? -O oryginalność się nie pytam, bo to w końcu jest strona producenta. Pozdrawiam i czekam na rychłą odpowiedź. [93]http://www.shopalphaindustries.com/Alpha/mens/products.php?item=129 -> strona Alpha Ind.
Kurtka kosztuje 100$. Podpinka jest osobno za 40$. Nie opłaca się kupować za granicą. Możesz poszukać bez podpinki na Allegro i ewentualnie dokupić kontraktową podpinkę za 40-50 zł. A tak poza tym to wg. mnie M65 na temperatury od mniej więcej +15 C się nie nadaje (za gruba). Bardziej to :P [102]http://tiny.pl/hgljw --- Edytowany: 2010-04-07 11:03:46
na clo żeby coś poszło trzeba mieć wybitny niefart. Na kurtki to oni nawet nie patrzą Strona: | [106]1 | ... | [107]284 | [108]285 | [109]286 | [110]287 |
[25]http://www.allegro.pl/item991780142_m65_w_idealnym_stanie_duza_oryg inalna_us_army_lr.html co o tym sądzicie? ------------------------------------------------------- Daria
Na moje oko po wymiarach zewnętrznych to nie będzie L/R, tylko XL/L. 68 cm szerokości w klacie to musi być XLarge, a 82 cm długości to na moje oko Long.
290 stron na temat szmaty ...macie moc i mój podziw Blatio wskocz w jakieś ciuszki CK ,pańcie to lubią a tego nigdy nie za wiele żeby nie spamowac, to posiadam kontraktowy komplet emek do zapalnia na grzyby ,ryby itp .Kupuje kontrakty głównie ze względu na trwałość ,jeden się kończy szukam kolejnego ,tak zwane"" polowanie"" nie zajmuje mi nigdy wiecej jak 2-3 dni z tym że z kosztami się nie licze ...i tak każdy komplet wcześniej czy później kończy w piecu ,wood czy oliv ,mosiadz czy alu kopci się tak samo jakby na to nie patrzec i z której strony to kawał histoii drzemie w tych szmatach ,ale to głównie ze względu na globalną fascynajce świata stanami ,oni z każdego produktu są w stanie zrobić produkt flagowy czy też kultowy(aktor ,film,jakieś zdarzenie ,przegrana wojna).Ach te stany ...nawet na starych wiatrołapach zbijają gruby szmal i chwała im za to bo na cb radiach i mundurach US to można dobrze zarobić tylko w jednym kraju ...POLSKA
Cóż... jakby nie było, i tak lubię tę "szmatę". Co do moich ulubionych postaci z TV, to kilka dni temu widziałem ją nawet na grzbiecie Ala Bundy"ego w znanym chyba wszystkim serialu... :P Jakby kto nie wierzył, oto dowód w kiepskiej co prawda rozdzielczości: [49]http://i.ytimg.com/vi/x5iGtMAKE0g/0.jpg --- Edytowany: 2010-04-07 23:42:47
ale czy tylko w Polsce? ta kurtka nie ukrywajmy jest kultowa i w każdym kraju tak by się sprzedała a wysokie ceny (Polska) spowodowane sa naszymi niskimi zarobkami. ------------------------------------------------------- Daria
he he dobre chodzi mi czy to nie uszyta byla w chinach lub egipcie a metke poprostu wszyto made in usa bo tyle sie mowi na tym forum ze alpha szyje swoje kurki poza granicami usa
ostatnio widziałam kurtkę wyprodukowaną w Egipcie i miała dodatkową metkę z krajem pochodzenia obok główniej ------------------------------------------------------- Daria
Witam, czytam Wasze posty( ostatnie 20 około ) bo właśnie mam zamiar kupić tym razem emke olive SR gdyż wl już dostatecznie zajechałem i proszę o poradę Was jak specjalistów d/s m-65 co sądzicie o tych od Bastiona-69 , niżej podaję link do aukcji ? I pytanie czy ten model posiada patki ? Poprzednio miałem J.O.Company r.84 i jestem z niej zadowolony, jak będzie z Cherokee Ind. ? [100]http://www.allegro.pl/item981492022_kurtka_m_65_olive_small_regula r_kontrakt_podpink.html Dziękuję z góry za pomoc, ------------------------------------------------------- tom78