Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
GALERIA M65
  • Ja mam tylko Truspeki, ale są ok. Porządnie zrobione a materiał też fajny.
  • Ja z kolei myślę nad czarnymi spodniami BDU Proppera w ripstopie. Do tego pustynne buty i będzie elegancko.
  • Zakupiłem ostatnio od Sławka, tego z linku powyżej dwie koszulki poliestrowe XGO. Zajefajna jakość.
  • te są też dość kozackie

Warjat - też się przymierzam do tych technicznych XGO, b. fajny sort o super właściwościach  (ale pewnie pierwszy zakup to będzie T-shirt PCU, lev. 1., jest na allegro za 113zł)

• Truspec to dobra amerykańska firma. Coś w stylu Proppera. Robią fajne spodnie tigerstripe w kolorze pustynnym.
  • Tru-spec wykupił firmę Tiger Stripe Products, która w latach 1980 tych zaczęła produkcję kopii mundurów Tiger Stripe z wojny w wietnamie
    mundury, materiał jak i sam wzór były bardzo zbliżone do oryginałów i były dobrej jakości
    Tru spec nadal robi te mundury , materiały się troszkę zmieniły ale wszystko jest ok i dobrej jakości
    teraz produkują chyba w Hondurasie.
  • kurczę teraz człowiek wyjdzie w Woodlandzie na miasto to powiedzą, że się lansuje, celebryta jeden...

• To teraz normalka. Nawet Reserved, H&M i inni trzepią teraz pseudo militarne ciuchy na maxa. Ale niektóre to nawet mi się podobają ;-)
  • A my wiemy swoje :P
  • No właśnie, my wiemy swoje ;-)
  • Kolejna nówka sztuka, tym razem plastikowa M65 od pana Marka(lukabest)
    image
    image
    image

• Ile za nią dałeś?
  • Ładna sztuka! :-bd
  • No niech mnie... Super :)
  • Mogę taką sprzedać. Byłem w niej kilka razy.
    Kupiona nówka od pana M oczywiście.Główny zamek scovill w kołnierzu plastik ykk
    Jedno mikro zaciągnięcie na rękawie
  • Kolejny powiew świeżości w mojej szafie, prawie mintowa emka od pana Marka(lukabest) tym razem Alpha 74 w pięknym, typowym jak dla mnie OG-107 i satynowym NYCO

image
    image
    image
    image
  • Poka szafe
    :-)
    Katana luz. Szukam takiej w large short
  • Balcer28: Wspaniała kurtka - gratulacje! Klasyczne piękno. Znam ten kontrakt, będzie Pan bardzo zadowolony. Pozdrawiam.
  • Prałeś ją? Bo wygląda na praną.
  • Falkland
    Na którym zdjęciu to widać?
  • Pomarszczone są szwy w pasie gdzie przebiega sznurek a także pomarszczone są przeszycia dolnych patek kieszeni. W nigdy nie pranej kurtce nie ma takiego efektu. Wszystkie szwy są idealnie gładkie.
  • Taki sam efekt jest bardzo dobrze widoczny na niepranej i pranej bluzie TCU rip-stop. Zresztą to chyba normalne? Skoro nici się kurczą od prania to i materiał zaczyna się marszczyć. TCU to 100% bawełna dlatego w takiej bluzie jeszcze bardziej to widać ;-)
  • Falkland
    Nie prałem jej i nawet nie zwróciłem uwagi na te zagniecenia, myślę że i z tymi zagnieceniami jest ładna
    ;)
  • Wyrocznio, jesteś w błędzie. Posiadam nie prane emki i takie pomarszczenia występują. To jest naturalne. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że aparat fotograficzny trochę zniekształca obraz. Wiele razy w mojej praktyce zbieracza emek bywało, że fotki były takie sobie, a później, w realu, okazywało się, że kurtka jest w bardzo dobrej kondycji.
  • @balcer28
    No to dobrze, że jesteś zadowolony z zakupu. To jest najważniejsze ;-)

@mcm
    Nie chciałem oceniać tej kurtki i coś sugerować. Bardziej miałem na myśli swoje sorty i to co w nich zauważam po każdym praniu. No i zawsze ten efekt mnie ciekawił, bo wolałbym aby noc się nie marszczyło tylko wyglądał jak nowe. W takim razie po czym można poznać że kurtka nie była prana? Często sprzedający piszą stan "magazynowy". A niby skąd oni to wiedzą? Byli w tym magazynie? Sami ją stamtąd wynieśli? W takim razie termin "mint", "nos" i "magazyn" jest bardzo płynny, bo dla każdego znaczy co innego.
  • Falkland, stan mint (NOS) występuje rzadko. Charakterystyczne cechy: sterczące nitki, pognieciony materiał, charakterystyczny zapach. Napisałem o tym w "Amerykańskiej". Jeśli napiszesz do mnie na privie, podasz adres, wyślę Ci za jakiś czas egzemplarz autorski (kończę przygotowywać drugie wydanie). :)
  • Mcm, jest sporo racji w tym o czym piszesz :-) Właśnie obejrzałem swoje nowe zielone spodnie m65. Kupiłem je jako drugie. Są całkiem nowe i nieprane. Zauważyłem że w miejscach gdzie przyszyte są patki od kieszeni bocznych są widoczne pomarszczenia materiału. W takim razie z czego może takie pomarszczenie wynikać? Jest to kwestia szycia, kwestia rodzaju materiału czy może kwestia użytych nici? Wcześniej się nad tym nie zastanawiałem.
  • mcm - jak będziesz miał gotowe drugie wydanie autorskie Twej książki - uśmiechnę się do Ciebie o 1 egz.
  • Panzer73 - przeczytaj wiadomość na privie.
  • poszło - i z góry wielkie dzięki!
  • mcm
    Będzie zaszczytem móc mieć Twe rękodzieło.-chętny na zakup jednego z pierwszych egzemplarzy
  • Martinos - wiadomość na privie. :)
  • mcm
    Ja również jestem bardzo zainteresowany tym wydaniem - w jaki sposób można stać się właścicielem Twojego dzieła?
  • mcm -priv, z podziękowaniami
  • Balcer28, wiadomość na privie. :)
  • Również poproszę o drugie wydanie tego wiekopomnego dzieła :)
  • Wiekopomne dzieło zostanie dostarczone, Panie Michale. Pozdrawiam, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2017.
  • Panie Andrzeju czy odebrał Pan wiadomości ode mnie?
  • Nie, niestety nie widzę wiadomości od Kolegi ani na privie, ani w poczcie mailowej.
  • Piszę do Pana od czerwca myślałem że Pan nie odpowiada...widocznie jest jakiś błąd. Czy w takim razie mógłby Pan cokolwiek do mnie napisać - odpowiem. Może tak zadziała dziękuję
  • Cicioszek: Wysłałem wiadomość prywatną.
  • mcm, ja również poproszę o informacje, jak mogę stać się właścicielem tego dzieła. Dziękuję :)
  • Outis, Wiadomość na privie.
  • mcm, i ja na priva napisałem doszło?
  • moje mki
    John Ownbey RDF
    image

John Ownbey Woodland

image

DPSC contract 8025

image

• Bezimienna contract 1690
    image

Alpha tiger Stripe
    image
  • Alpha tiger stripe 2
    image

Bezimienna z 67 roku

image

Kanadyjska 

image
  • Czarna Alpha
    image
  • Ziomek_z_lasu: Piotr, gratulacje! Bardzo ładny zbiór kompletowany z dużą znajomością rzeczy. Oryginalny jest też pomysł, żeby pokazać kurtkę M-65 pod różnymi postaciami, w różnych kolorach, dla wojska i na rynek cywilny. Podoba mi się zwłaszcza bezimienna z 67 roku z naszywkami.