Witaj, Czcigodny Przybyszu!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeśli naprawdę jesteś tym zainteresowany, kliknij w te przyciski!

In this Discussion

Powered by Vanilla
Liczymy kurtki M65
  • Ja - polską :)
  • Polską oczywiście. Ale tu też przydałaby się redakcja tekstu. 
  • Cantrell: co masz na myśli? Wal śmiało, plakat wydrukowany będzie w jednym egzemplarzu i lepiej żeby było dobrze.
    Jak macie jakieś propozycje zmiany w tekście to czekam na sugestie, uwagi.
  • Parę uwag na szybko: oliwkowozielony piszemy łącznie, bez dywizu; 3 "szóstki" napisałbym słownie - trzy szóstki (cudzysłów też niepotrzebny); natomiast polski cudzysłów wygląda tak - „...”
    Kolega Krees jest chyba redaktorem w wydawnictwie - niech się wypowie.

• Czołem koledzy, oto wersja plakatu z autografami, Devil jeszcze podeśle i ja zamieszczę swój, co o tym sądzicie?
    EDIT: plakat wydrukowany - patrz niżej, wszystkie koncepty przeniesione do mojego archiwum.

• Dla mnie git :)
    A gdzie autograf Devila? Devil, do tablicy! :P
  • Brawo! Piękny plakat. Świetne zakończenie akcji liczenia emek M-65. Gratulacje, Piotr!
  • I Ziomek już jest  patrz wyżej, koledzy zobaczcie proszę tekst, czy może tak zostać?
    PS
    Ciekawe co zaproponuje forum właścicielowi dwusetnej emki? :P
  • Super plakat!!!
    a gdzie podpis autora :)

• Moim skromnym zdaniem jest ok.Byłbym za opcją umieszczenia fotek metek i zamków.Tak jak proponowałeś.Ale to tylko moja sugestia.Pozdrawiam.
  • Podpis autora, będzie , na razie jeszcze troszkę co nieco skorygowałem .
  • Mój właśnie poszedł, małe problemy ze skanerem umarł mi cholerny jeden.

Co sądzicie o tym, by tytuł tego wątku zmienić, na np "nasza szafa m65" lub "nasza forumowa szafa m65".

• Devil został wklejony, jak macie jeszcze jakieś sugestie lub uwagi to dajcie znać.
    PS
    może "nasz magazynek kurtek M65" ewentualnie "nasz M65gazynek" lub po prostu M65gazynek
  • Tomek, zabawa "Liczymy kurtki M-65" trwa dalej. To wątek przeznaczony dla niej. Nie kończmy tego, liczmy dalej, tym bardziej, że chodzą słuchy, iż za dwusetną emkę Administracja obdaruje zwycięzcę emką nr 2 - 817 z Crownem!
  • Ogo2: Piotr, dziękuję Ci za plakat. Włożyłeś w pracę nad nim niemało trudu, poświęciłeś dużo wolnego czasu. Wielki dzięki! Niech Moc pozostanie z Tobą!
  • Dzięki Andrzej, w sumie była to fajna zabawa.
  • Piotr, nie widzę na górze wśród innych podpisów Twojego autografu. A na dole brak informacji, kto jest autorem plakatu.
  • Tak pamiętam o tym, zamieszczę jeszcze info o prawach autorskich itp.
  • Akcja plakat  dla właściciela setnej emki OG-107 zakończona, kolegę MATFR poproszę o adres (na priva)
    PS
    Koledzy, którzy wyrazili chęć wzięcia udziału w tej akcji, udostępniając swoje nicki i autografy - będą mogli ściągnąć plakat w wersji elektronicznej - do każdego z nich wyślę na priva odpowiedni link, raz jeszcze dziękuję.
  • Piotr, dziękuję za link. Plakat można śmiało powiesić w domu. Jeśli, oczywiście, żona nie będzie miała nic przeciwko temu. :)
  • Pojutrze podam link do nowszej wersji plakatu , dojdzie podpis Montera oraz Klona, jakby ktoś jeszcze chciał nadesłać swój nick, to czekam do środy 29-go.
    Pliki z nickiem - czarny flamaster na białym tle - nadsyłać na adres ogo1-portal@wp.eu
  • Siema Ogo,

Wysłałem Ci pod podany adres swój nick jako podpis. Wcześniej nie byłem w stanie tego zrobić

do usłyszenia
  • OK, nick dodany do plakatu.
  • Także i mój mail poszedł
  • Montera nick również.
  • To już by było na tyle, kto chciał, jest. Pozdrawiam.

PS
    za kilka, kilkanaście lat może to być niezła pamiątka
  • Już teraz jest to niezła pamiątka.
  • Może i masz Andrzej rację, ciekawe na jakiej cyfrze zakończy się liczenie emek, może na 200-setną przygotuję rysunek Z.Cybulskiego w emce , pomyślę.
    Administracja forum i chętni koledzy - co myśłlcie żeby na przyszły rok przygotować kalendarz z najbardziej koszernymi emkami M65 OG-107?
  • To ja na razie nie będę ujawniał mojej nowej DSA 100-67-C-0648 PROVISORE SPORTSWEAR z 09.1966 która przyszła dzisiaj z USA :P
  • Jestem za,tylko żeby w tych emkach wystąpiły ładne kobitki.Pozdrawiam.
  • Gratulacje, Kolego Makiki! Rozumiem Cię, ale popchnę liczenie do przodu, a potem zaczekam na numer 199 i wtedy... No to dorzucam plastikową So-Sew Styles DLA 100-87-C-0591

OG-107 -111
    WDL - 31
    DCU - 9
    UCP - 3
  • ... przecież żartowałem ;) też dorzucam
    DSA 100-67-C-0648 PROVISORE SPORTSWEAR

OG -107 -112
    WDL - 31
    DCU - 9
    UCP - 3
  • Wiem, że żartowałeś. Też żartowałem. Kolego, czy zamieścisz fotografię swojej nowej emki? To byłoby interesujące.
  • Tak, oczywiścię. Mam porobione na szybko zdjęcia, ale nie są najlepszej jakości i nie za bardzo nadją się na publikację. Kurtka została w pracy ponieważ  .... moje Kochanie nie jest w stanie zrozumieć moich fascynacji eMkami i nie ma co jej na razie denerwować kolejną 9 już kurtką :D. Jutro postaram się porobić zdjęcia lepszej jakości i umieszczę w odpowiednim dziale. Kurtka jest w stanie mint, materiał bardzo pancerny, oba zamki srebne talony. 
  • Makiki, nie martw się, wkrótce żona straci orientację w liczeniu. :)
  • Tak,
    u mnie też tak było :)
    teraz juz nie liczy 

• Panie Andrzeju i @ziomek_z_lasu, dzięki za wsparcie i oby wasze słowa stały się "proroctwem"

:)
  • To jak zrobisz te nowe zdjęcia kurteczki to pokaż nam - ciekawy kontrakt i moje ulubione zamki Talony :)
  • za ok 30 minut powinne już być na forum.  
  • Witam kolegów podbijam
    DSA 100-74-c-1416  So-Sew 74
    OG -107 -113
    WDL - 31
    DCU - 9
    UCP - 3
  • Witajcie a co z osobami na plakacie które oddały głos na nie wysłaly autografu? zapominamy o nich?

• Można by pomyśleć o wydrukowaniu nalepek z autografem, które można potem dolepić w dowolnym miejscu na plakacie. Taki upgrade... :D

• Jurus, nie za bardzo rozumiem o co Tobie chodzi, ci koledzy, którzy chcięli wziąć udział w akcji "plakat" w nagrodę mogli ten plakat ściągnąć (tę informację zostawiłem na koniec) jako pamiątkę brania zabawy w tej akcji a nie w liczeniu kurtek, trochę się spóźniłeś z tym pytaniem. Nie chciałeś być na plakacie a chcesz plakat? Trochę nie logiczne dla mnie. Liczenie kurtek a plakat to były dwie różne zabawy. Akcja plakat ruszyła dwa tygodnie temu, kto chciał nadesłać swój nick, autograf to mi nadesłał, i jest na plakacie, logiczne dla mnie było to, że kto nie chciał wziąć udziału w tej zabawie, nie nadsyłał do mnie swojego autografu. Akcja plakat została zakończona. Być może kolejna akcja kalendarz z " koszernymi " emkami ruszy jesienią, zobaczymy.
  • Chodziło mu chyba o to, że co będzie z tymi osobami które brały udział w liczeniu i chciały aby ich autograf był na plakacie, a nie zdążyły wysłać swojego autografu. Że plakat będzie bez ich autografu. Czyli będą pominięci. Tak? Chyba Jurus to miał na myśli... :-?

• Temat plakatu jest zakończony, kto nie zdążył, to trudno. Kto chciał to zdążył, nie dostałem od pozostałych info, że chcą brać udział w tej zabawie i się spóźnią, wyjątkiem może być tyko kol. Wardog którego od dawna nie było na forum.
  • Piotrek wymyślił plakat z "diabelską" i podjął się karkołomnego zadania, nie tylko opracowania projektu i jego realizacji, ale całej logistyki: zbierania podpisów, wysyłania maili. Podziwiałem go, z jakim zaangażowaniem to robi, jak się stara, jak jest dla wszystkich kolegów życzliwy, miły. Potem mu podziękowałem. Ale prawdziwe podziękowanie odbiera dzisiaj.
  • Wszyscy liczący kurtki mieli równe szanse w wysłaniu tego co trzeba. i wystarczającą ilość czasu, pisałem kilka razy o nadsyłaniu do mnie nicków-autografów, forma była dowolna, jeżeli bym czekał na maruderów to projekt by nie został zakończony, poza tym jak wspomniał przedmówca (Andrzej mcm), plakat został sponsorowany, zaprojektowany i wykonany przeze mnie, poświęciłem na to kilka godzin pracy domowej siedząc wieczorami, przykro mi, że nie wszyscy zdążyli, nie znam przyczyn, bo nikt mnie nie informował. Temat plakatu jest zamknięty.

• (...) co do plakatu, to uważam że to dobra robota i chylą czoła.
  • ogo2 - nie rozumiem dlaczego stosujesz lub chcesz zastosować jakieś wyjątki w stosunku do niektórych Kolegów. Jak by ten czy owy Kolega chciał być na plakacie umiejscowiony to by się na forum odezwał. Proste. Ja się na forum udzielam ale w akcji nie biorę udziału bo mnie to nie bawi. Jak ktoś chciał to mógł się udzielić, że bierze udział w akcji.
  • Heh, nawet nie można spędzić pół dnia w podróży poza komputerem, żeby już nas ktoś nie wzywał...

Kwestie postów ad personam załatwione. Proszę o załatwianie spraw i niedomówień między sobą na privie.

Jeśli chodzi o akcję "Plakat", to jeśli jej pomysłodawcą, twórcą i osobą odpowiedzialną jest Ogo2, tedy jego słowo jest tutaj decydujące. Nie widzę niczego niejasnego w informacjach do wszystkich, które odnośnie do tejże akcji Ogo2 tutaj wpisywał. Dla mnie wszystko jest jasne - kto chciał być uwzględniony na plakacie, ten powinien był podesłać swój autograf. Czasu było dość, możliwości w erze powszechnej cyfryzacji też multum. Kto nie zdążył, ten musi mieć pretensje li tylko do samego siebie.

Jeśli założeniem Ogo2 było to, że link do plakatu dostają ci, co wysłali swój autograf, to sprawa jasna. Jeśli ktoś ma pretensje o cokolwiek, to proszę je kierować osobiście do Ogo2 na priva. Jako spiritus movens całej tej sprawy, to on decyduje co, komu i dlaczego :)

Może jeśli ktoś się ładnie uśmiechnie w przyjaznej atmosferze, to Ogo2 prześle mu ten plakat tak jak jest, ale tę sprawę pozostawiam już do rozważenia zainteresowanemu.

Finito.
    Make M65, not war ;)